مصطفی زارعی مدیر کل امور تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با تشریح وضعیت باشگاههای ورزشی در دانشگاهها اظهار کرد: وظیفه هدایت فعالیتهای ورزشی در دانشگاهها بر عهده ادارات کل دانشگاههاست. برخی دانشگاهها تمایل دارند که فعالیتهای ورزشی را به بیرون از دانشگاه واگذار کنند و در رقابتهای خارج از دانشگاه شرکت کنند. چند دانشگاه، از جمله دانشگاه تهران، شهید بهشتی و فردوسی مشهد، باشگاههایی تأسیس کردهاند و در مسابقات قهرمانی شرکت میکنند. همچنین اداره کل دانشجویان که داخل دانشگاهها، سعی دارند که نقش موثری در ورزش کشور ایفا کنند و در مسابقات لیگهای مختلف کشوری شرکت کنند.
زارعی افزود: متأسفانه تا کنون به این بخش توجه کافی نشده و به همین دلیل تعداد دانشگاههایی که باشگاه دارند، بسیار کم است. یکی از سیاستهای کلان ما این است که دانشگاهها را به سمت راهاندازی باشگاهها و نقشآفرینی بیشتر در ورزش کشور هدایت کنیم. رویکرد فعلی ما در رشتههای ورزشی مختلف شامل برگزاری مسابقات دانشجویی است. به عنوان مثال، مسابقات بسکتبال سه نفره دختران در مازندران و بسکتبال سه نفره پسران در شاهرود برگزار شده است. همچنین، مسابقات آماج اسپانیایی برای دختران و پسران در دانشگاه تربیت مدرس و مسابقات دختران و پسران در دانشگاه گیلان نیز به تازگی انجام شده و نتایج و نفرات شرکتکننده مشخص شدهاند.
مدیرکل امور تربیت بدنی تصریح کرد: در مورد مسابقات انتخابی و ملی، این مسابقات برای اعزام به المپیاد دانشجویی و مسابقات فدراسیون بینالمللی ورزشهای دانشجویی برگزار میشود. رشتههای مورد نظر شامل تکواندو، تیراندازی با کمان و والیبال هستند که مسابقات انتخابی آنها برگزار شده و نفرات منتخب نیز مشخص شدهاند. برنامهریزی برای اردوهای این نفرات از فروردین ماه آغاز خواهد شد. مسئولیت برگزاری این مسابقات بر عهده فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی است. برگزاری این مسابقات نقش مهمی در ارتقاء ورزش دانشجویی و شرکت در رقابتهای بینالمللی دارد و نیاز به حمایت و برنامهریزی مناسب برای توسعه این فعالیتها وجود دارد.
زارعی ادامه داد: اداره کل تربیت بدنی وزارت علوم برای این که بتواند برای رشتههای ورزشی گوناگون برنامهریزی کند، انجمنهای تخصصی ورزشی را راهاندازی کرده است. ۳۶ انجمن ورزشی دختران و ۳۶ انجمن ورزشی پسران الان در اداره کل ما فعال هستند. هر کدام از این انجمنها یک رئیس یا دبیر دارند و رویدادهایی که در طول سال برگزار میشود، توسط این انجمنها برنامهریزی میشود. به عنوان مثال، مسابقات فوتبال سه نفره پسران در دانشگاه شاهرود برگزار شد. اینها برنامههای کلی یکسالهشان را میدهند و بر اساس این برنامههای کلی، تقدیمهای ورزشی ما در سال آینده شکل میگیرد و بعد به ترتیب رویدادهای مختلف هم برگزار میشود.
تربیت بدنی سهم مشخصی از بودجه فرهنگی ندارد
مدیر کل امور تربیت بدنی یادآور شد: ما با چالشهای زیادی در زمینه اعتبار و بودجه مواجه هستیم. مقداری که اداره کل ما به عنوان بودجه و اعتبارات در سال تخصیص میدهد، حتی کمتر از دستمزد یک بازیکن متوسط فوتبال ایرانی است و این به هیچ عنوان کفاف فعالیتهای ما را نمیدهد. با وجود منابع مالی کشور، این بخش بسیار کمرنگ است.
وی ادامه داد: بین سالهای ۹۶ تا ۹۸، یک ردیف بودجه مشخص برای تربیت بدنی وجود داشت، اما از سال ۹۸ به بعد این بودجه با بودجه فرهنگی ترکیب شد و مشخص نیست هر دانشگاه چقدر موظف به هزینه برای ورزش است. این موضوع برنامهریزی را بسیار دشوار کرده است. چند ماه گذشته با نمایندگان مجلس و مدیران وزارت علوم و سازمان برنامه رایزنی کردیم تا بتوانیم ردیف اعتبار را به دانشگاهها برگردانیم. اگر این اعتبار برنگردد، چالشهای زیادی خواهیم داشت.
زارعی عنوان کرد: خاطر نشان کرد: قول داده شده که برای سال آینده، بودجه دانشگاهها در حد ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یابد. تجهیزات ورزشی در دانشگاهها کافی نیست و وضعیت خوبی ندارند. سرانه فضایی ورزشی سرپوشیده در دانشگاهها فقط ۰.۸ متر مربع است که مطلوب نیست. برنامهریزی برای ورزش همگانی و قهرمانی و برگزاری مسابقات نیاز به اعتبارات دارد و نبود این اعتبارات باعث چالش میشود.
مدیر کل امور تربیت بدنی گفت: باشگاهها و ورزشگاهها در دانشگاهها معمولاً وضعیت خوبی ندارند و بسیاری از امکانات وجود دارد اما اساتید و مربیان کافی نیستند. با توجه به محدودیتهای اعتباری، به سمت تغییر کاربری فضاها حرکت میکنیم و فضاهایی که به عنوان عناوین دیگر مورد استفاده قرار میگرفتند را تجهیز میکنیم تا به مکانهای ورزشی تبدیل شوند. اما این راهکارها مُسکنهای مقطعی هستند و نیاز به یک نگاه کلان به ورزش دانشجویی و بحث بودجه داریم تا مشکلات برطرف شود.
انتهای پیام/
نظر شما