به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، حامد ثابت معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج گفت: کاربید سیلیسیم با فرمول شیمیایی SiC، یکی از مواد دیرگداز است که بهصورت خام در طبیعت یافت نمیشود. کاربید سیلیسیم دارای ساختار کریستالی هگزاگونال یا مکعبی است. چگالی این ماده برابر ۲۱/۳ گرم بر سانتیمتر مکعب است و دارای مقاومت شیمیایی بالا و مقاومت الکتریکی پایینی است. سختی این ماده در مقیاس موهز (یا موس)، بین کوراندوم و الماس است.
وی افزود: این محصول میتواند بدون بروز دادن تغییرات شیمیایی و فیزیکی قابل توجه، تا دمای ۱۰۰۰ درجه سلسیوس را نیز تحمل کند. در پروژه حاضر پودر نانوکاربید سیلیسیم به روش پلاسما CVD تولید با خلوص ۹۹%، به شکل مکعبی و با اندازه متوسط ۵۵ نانومتر شده است.
ثابت در ادامه مهمترین کاربردهای این محصول را، نیمه هادی های با توان و درجه حرارت بالا، یاطاقان های سرامیکی درجه حرارت بالا، تولید قطعات مقاوم به سایش، آینه و یا پوشش برای محیط ماورای بنفش قوی، تولید محصولات دیرگداز و سایندهها عنوان کرد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر دانش فنی تولید محصول تدوین شده و مرکز تحقیقات مهندسی مواد پیشرفته آماده تولید محصول در مقیاس انبوه است.
انتهای پیام/
نظر شما