به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز، نوشیدن یک لیوان چای در رفع خستگی روزانه تاثیر فراوانی دارد ، البته اگر این چای یک چای گیاهی باشد نه تنها در رفع خستگی روزانه موثر است بلکه خواص دارویی فراوانی نیز به همراه دارد . یکی از چای های گیاهی که خواص فراوانی دارد چای کوهی است که آرام بخشی مطبوع، نشاط آور و با خاصیت معجزه آسای تقویت کننده ی قوی برای اعصاب و روان به شمار می رود.
چای کوهی و خواص بینظیر آن را بیشتر بشناسید؛ درباره این نوشیدنی چه میدانید؟ جالب است بدانید که نام این گیاه در زمان های قدیم، گیاه آهنین بوده است؛ این چای عطر و طعم دلپذیری دارد؛ یک طعم ترکیبی از بابونه، نعناع و لیمو! از این بهتر نمیشود!
چای کوهی چیست؟
چای کوهی، چای چوپان یا چای آهنی، گیاهی از سرده سنبلهای و بوتهای است که در ارتفاعات و کوهستان ها میروید. نام علمی آن، سیدریتیتس (Sideritis) به معنای آهن است. میپرسید چرا؟ در زمان های قدیم از این گیاه برای درمان جراحت های ناشی از اسلحه های فلزی و آهنی در میدان جنگ استفاده میکردند؛ به همین دلیل نام آن گیاه آهنین شد.
چای کوهی گیاهی با ساقه رونده است و گلهایی بصورت سنبله های پنبه مانند و آبی مایل به بنفش دارد. این گل ها کمی معطر و دارای بوی مخصوصی هستند و میوه چای کوهی کپسولی شکل است.
این گیاه دارای طبیعت گرم و خشک است که در ایران در دامنه کوه های البرز، کرج، چالوس و مازندران و نقاط غرب ایران به وفور یافت می شود.
خواص چای کوهی
تقویت حافظه
طبق تحقیق دانشمندان، چای کوهی، نه فقط از مقدار پلاک آمیلوئید در مغز کم میکند بلکه باعث بهبود عملکرد سیستم عصبی هم میشود؛ بی دلیل نیست که این چای طعمی شبیه به نعناع دارد؛ اگر میخواهید افزایش تمرکز داشته باشید، این چای را امتحان کنید.
درمان ویروس ها
چای کوهی سبب از بین رفتن ویروسها می شود و روی ویروس بیماری AIDS اثر می گذارد. مصرف چای کوهی در بیماران مبتلا به ایدز سبب تقویت سیستم دفاعی بدن آنها وکم شدن بیماری می گردد.
بهبود افسردگی
چای کوهی، برای درمان افسردگی مفید است و مکانیزم اثر ضد افسردگی آن از طریق مهار آنزیمی می باشد.این دارو برای درمان افسردگی اثربخش است و حالات افسردگی را رفع وبیخوابی را درمان می نماید.
رفع بی خوابی
مصرف چای کوهی در رفع و درمان بسیاری از مشکلات کم خوابی و بد خوابی مؤثر است پس اگر به کم خوابی و یا خواب نامنظم دچارید چای کوهی مصرف کنید.
کمک به افزایش وزن
چای کوهی از گیاهان اشتها آور است بنابراین مصرف آن منجر به پرخوری و افزایش اشتها و چاق شدن می شود و برای افرادی که از لاغری زیاد رنج می برند مفید است اما برای افراد دارای اضافه وزن توصیه نمی شود.
ضد عفونی مجاری ادراری
چای کوهی گیاهی طبیعی و بدون عارضه برای پاکسازی و ضد عفونی کردن سیستم مجاری ادراری است.
کاهش فشار خون
چای کوهی فشار خون را کنترل میکند؛ این دمنوش گیاهی باعث باز شدن عروق و رگ های بدن میشود؛ شاید بتوان این گونه گفت که چای کوهی از نظر این خاصیت درمانی مثل چای ترش است.
ضد التهاب و تقویت استخوان ها
نوعی ماده شیمیایی در چای کوهی وجود دارد که مانند شیر بادام به آن خاصیت ضد التهابی بخشیده است؛ بنابراین از این به بعد در کنار مصرف لبنیات یا استفاده از شیر در رژیم غذایی میتوانید چای کوهی میل کنید؛ مصرف منظم این چای میتواند به رفع سردرد های میگرنی کمک کند.
طبع چای کوهی
از نظر طب قدیم چای کوهی دارای طبع گرم و خشک است و برای درمان بیماری های ناشی از مزاج سرد و رطوبت زیاد مفید می باشد. در طب سنتی مصرف چای کوهی برای افراد سرد مزاج توصیه شده و فواید متعددی نیز برای آن قائل هستند اما مصرف چای کوهی را به افراد گرم مزاج توصیه نمی نمایند.
انتهای پیام/
نظر شما