تره شورباسی تبریز یا سوزی شورباسی تبریز یکی از غذاهای سنتی آذربایجان است که بیشتر در تبریز و حومه تبریز طبخ می شود. این غذای محلی یک غذای کامل ، سالم و مقوی است که منبع بسیار مناسب کلسیم و پروتئین است. 

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، تره شورباسی تبریز یا سوزی شورباسی تبریز یکی از غذاهای سنتی آذربایجان است که بیشتر در تبریز و حومه تبریز طبخ می شود. این غذای محلی یک غذای کامل ، سالم و مقوی است که منبع بسیار مناسب کلسیم و پروتئین است. 

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی/ طرز تهیه سوپ شغلم برای سرماخوردگی

شوربای تره در گویش محلی مردم آذربایجان به نام سوزی شورباسی مشهور است .این شوربای محلی با تره کوهی تهیه می شود که در تبریز و حومه آن در فصل بهار می روید . این سبزی را در بهار می چینند و به صورت تازه استفاده می کنند و مابقی آن را برای مصرف در پاییز و زمستان خشک میکنند.  

این شوربای خوشمزه با ترکیب های متفاوتی طبخ می شود که ما در ادامه دستور پخت های مختلف آن را با شما در میان می گذاریم. 

مواد لازم تره شورباسی  

سبزی (تره کوهی )      ۲۰۰ گرم
پیاز      ۱ عدد
لیمو عمانی     ۳ عدد 
لپه    ‎ ۱۰۰ گرم
گوشت     ۱ کیلوگرم
  نمک و فلفل     به مقدار لازم
زعفران      به مقدار لازم 
زردچوبه     به مقدار لازم

طرز تهیه سوزی شورباسی

کمی دنبه گوسفندی را کره را در قابلمه روی حرارت بگذارید و ذوب کنید. 

پیاز را چهار قاچ کرده به قابلمه اضافه کرده و نیمه سرخ کنید. 

گوشت را اضافه کرده تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد. 

لپه را بشویید ، آبکش کرده و به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید. 

۶ پیمانه آب به مواد اضافه کنید و حرارت را کم کنید و اجازه دهید بپزد.

بعد از این که پخت لپه کامل شد ، لیمو عمانی ، نمک ، فلفل و تره کوهی خرد شده را اضافه کنید و صبر کنید تا تره کاملا بپزد و شوربا جا بیوفتد. 

در صورت تمایل میتوانید هنگام اضافه کردن سبزی ، سیب زمینی خرد شده هم به شوربا اضافه کنید. 

میتوانید گرد لیمو یا گرد غوره را جایگزین لیمو عمانی کنید. 

در صورت تمایل میتوانید زعفران هم به این شوربا اضافه کنید. 

مواد لازم تره شورباسی 

سبزی تره    ۲۵۰ گرم
برنج ( حتماً برنج ایرانی ترجیحاً معطر )    برای هر نفر یک مشت پر برنج 
سیب زمینی    دو عدد متوسط
گوجه فرنگی     ۲ الی ۳ عدد
تخم مرغ    به ازای هر نفر یک عدد یا به ازای هر دو نفر یک عدد
روغن ( بسته به علاقه روغن جان یا روغن دنبه با ساری یاغ، کره یا روغن نباتی )    ۳ قاشق غذاخوری سر پر
رب گوجه فرنگی     یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، ادویه آبگوشت و زردچوبه    به میزان لازم
انتهای پیام/

کد خبر: 1128241

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =