مذاکرات مسکن را گران می‌کند؟

یک کارشناس اقتصاد مسکن گفت: اگر مذاکرات احیا شود، در بخش مسکن رونق همراه با افزایش قیمت خواهیم داشت.

 به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، بیت‌الله ستاریان اظهار کرد: طی پنج دهه گذشته در یک بازه زمانی، حرکت سینوسی در بازار مسکن اتفاق می‌افتد، قیمت‌ها جهش می‌کند و بعد به همین  دلیل معاملات پایین می‌آید. گروهی که متقاضی مطلق بودند در زمان رونق تبدیل به متقاضی موثر می‌شوند و یکدفعه قیمت بالا می‌رود. بیش از ۹۵ درصد مردم هم مجددا تبدیل به متقاضی موثر می‌شوند چون قدرت خرید ندارند.

بیشتر بخوانید

نگاهی به بازار اجاره مسکن در ۱۱ ماه

وی افزود: کمبود تولید نسبت به تقاضا، ریشه اصلی مشکلات بازار مسکن است. خریداران واقعی مقداری در دوره ثبات معمولا پول جمع می‌کنند. پس‌انداز و طلا و لوازم خانه را می‌فروشند تا بتوانند خانه بخرند اما در دوره رونق بعدی قیمت‌ها به طور سنگین رشد می‌کند و خانوارها دوباره از قیمت‌ها جا می‌مانند. عده اندکی هم موفق به خرید آپارتمان مورد نظر خود می‌شوند.

این کارشناس بازار مسکن تاکید کرد: هم‌اکنون نه رکود مسکن داریم و نه رشد قیمت کاملا متوقف شده است بلکه بازار بلاتکلیف است. ظرفیت تولید هنوز تکمیل نشده و با کسری مواجهیم. در سال ۱۴۰۰ پیش‌بینی ما رسیدن متوسط قیمت شهر تهران به حدود ۳۶ میلیون تومان بود اما در مرز ۳۳ میلیون تومان متوقف شد؛ زیرا یک فشار سیاسی به اسم مذاکرات وین پشت قضیه است و تکلیف اقتصاد کشور مشخص نیست.

ستاریان با بیان این‌که جو ایجاد شده برای ساخت سالیانه یک میلیون  واحد مسکونی، مقداری باعث ایجاد ثبات در بازار شده است گفت: کسانی که می‌خواستند خریدهای ارزان قیمت فعلا دست نگه داشته‌اند و به همان نسبت تولید مسکن متوقف شده است. در واقع نیاز بازار از بین نرفته و مترصد ورود است.

وی درباره پیش‌بینی بازار مسکن در سال ۱۴۰۱ گفت: اگر برجام احیا شود، در بخش مسکن رونق همراه با افزایش قیمت خواهیم داشت. اگر احیا نشود رکود همراه با افزایش قیمت در انتظار بازار است. رشد قیمت در بطن بازار وجود دارد. در حال حاضر قیمت‌ها یکی دو درصد کاهش یافته اما نمی‌توان به این آمار اتکا کرد چون معاملاتی انجام نمی‌شود.

این کارشناس بازار مسکن تاکید کرد: وقتی در یک شهر به طور مثال معاملات از ۲۰ هزار فقره به ۲۰۰۰ فقره کاهش پیدا می‌کند، آمارهایی که به دست می‌آید واقعیت بازار را نشان نمی‌دهد. این فروشندگان، کسانی هستند که به نقدینگی نیاز داشته‌اند و ملک خود را زیر قیمت فروخته‌اند. بازار مسکن باید در بازه زمانی یک تا دو ساله برآورد کرد. در دو سال گذشته با وجود اپیدمی کرونا حدود ۱۲۰ درصد رشد قیمت مسکن داشتیم که از تورم همه‌ی کالاها  جلوتر بوده است.

منبع: ایسنا

کد خبر: 1133572

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =