به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بوی بد دهان یا هالیتوز یکی از مشکلاتی است که بسیاری از روزه گیران در ماه مبارک رمضان با آن روبرو هستند. لازم نیست در مورد بوی بد دهان در ماه رمضان چیز زیادی بگوییم، همهی ما آن را در خود یا دیگران تجربه کردهایم. برای رفع بوی بد دهان در ماه رمضان اول باید علت آن را شناسایی کنیم. اول باید بدانیم علت بوی بد دهان در ماه رمضان به خاطر روزه است یا دلیل دیگری دارد. چرا که برخی از بیماریها باعث ایجاد بوی بد دهان میشود.
بیشتر بخوانید:
بایدها و نبایدهای روزه داری در ماه رمضان
استفاده ی نامنظم از مسواک، دهانشویه و نخ دندان منجر به تکثیر باکتریها در دهان میشود. وجود باکتریها در دهان یکی از دلایل اصلی بوی بد است. به علاوه میکروبها باعث پوسیدگی دندان و بیماری لثه و در نتیجه بوی بد دهان میشود.
پرهیز از مصرف غذا و نوشیدنی برای چند ساعت (همان طور که در طول روزه اتفاق میافتد): وقتی برای چندین ساعت چیزی مصرف نمیکنید، تحریک بزاق کاهش مییابد و در نتیجه دهان خشک میشود. در این زمان باکتریها روی لثهها و اطراف دهان تجمع میکنند و موجب ساطع کردن بوی بد در حین صحبت کردن میشوند.
برخی از غذاها: مصرف برخی از انواع غذاها مانند سیر و پیاز و مقدار زیادی ادویهجات و ترشیجات در هنگام افطار و سحر باعث بوی بد دهان میشوند. همینطور افراد سیگاری نیز دهانشان بوی بدی میگیرد. استعمال دخانیات: از آنجا که استعمال دخانیاتی همچون سیگار و قلیان یکی از دلایل اصلی خشکی دهان و رشد میکروبهاست، بنابراین افراد سیگاری از بوی بد دهان به شدت رنج میبرند.
رفع بوی بد دهان در ماه رمضان با رعایت موارد زیر میتوانید بوی بد دهان در ماه رمضان را از بین ببرید.
۱- مسواک زدن راه ایدهآل و معمول برای حفظ سلامت دندان و رهایی از بوی آزاردهندهی آن مسواک زدن است. همچنین برخی از علمای اسلام حکم کردهاند تا زمانی که خمیر دندان وارد حفره گلو نشده یا توسط روزه دار بلعیده نشود، استفاده از خمیر دندان و مسواک جایز است. اما اگر ترجیح میدهید در طول روز مسواک نزنید، بهتراست دندانهای خود را پس از خوردن افطار و سحری و میانوعدهای بین این مدت، دو دقیقه به شیوهی درست مسواک بزنید.
۲- تمیز کردن زبان بین افطار تا سحر با تمیز کنندههای زبان دوبار زبان خود را به آرامی تمیز کنید، این کار از تاثیر گذارترین راهها برای کنترل بوی بد دهان در ماه رمضان است. با انجام این کار باکتریهای باقی مانده و مخاط را پاک میکنید. از دندان پزشک خود بخواهید برای استفاده از تمیز کنندهی زبان کمکتان کند. از آنجا که پشت زبان یکی از منابع بوی بد دهان است، زبان را میتوان با شستشو با آب و نمک نیز تمیز کرد تا باکتریهایی که باعث بوی آزاردهنده میشوند از بین بروند.
۳- نوشیدن آب نوشیدن آب به طور منظم در خارج از زمان روزه نه تنها به تامین آب بدنتان کمک میکند، بلکه نوشیدن مقدار کافی آب از افطار تا سحر میتواند در طول روزه بوی بدن دهان را کم کند. یکی از راههایی که میتوانید از طریق آن بفهمید به میزان کافی آب مینوشید یا خیر رنگ ادرار است. اگر ادرار رنگ روشن دارد و بو نمیدهد پس به اندازه کافی آب نوش جان کردهاید. کسانی که قهوه و نوشیدنیهای کافئیندار دوست دارند، بهتر است در ماه رمضان از نوشیدن آنها خودداری کنند، چرا که کافئین باعث کمآبی بدن میشود.
۴- استفاده از چوب مسواک چوب مسواک یا سواک نیز یکی از مواری است که میتوانید برای تمیز کردن دهان از آن استفاده کنید. فرد روزهدار میتواند در طول روز از سواک استفاده کند. سواک، از شاخههای درخت سالوادورا پرسیکا معروف به درخت اراک ساخته شده است. فواید چوب مسواک شامل موارد زیر میباشد: باکتریهای عامل بیماری لثه را از بین میبرد؛ به طور مداوم با پلاکها مبارزه میکند؛ با حفرههای دهان مبارزه میکند؛ بوی بد دهان را از بین می برد؛ عطر و بویی دلپذیر در دهان ایجاد میکند؛ به دلیل موازی بودن موهای آن با دسته، به جای عمود بودن، بین دندانها را نیز تمیز میکند؛ ترشح بزاق را افزایش میدهد، در نتیجه خشکی دهان را مهار میکند. چوب مسواک با خواص ضدباکتریایی قوی و موی عمود، ترکیبی از یک مسواک، خمیر دندان و نخ دندان طبیعی است.
۵- استفاده از نخ دندان و دهانشویه خیلی از افراد نخ دندان کشیدن را فراموش میکنند. حتما باید دو بار در روز به مدت نیم ساعت از نخ دندان استفاده کنید. همچنین استفاده از نخ دندان را نیز فراموش نکنید. در دوران روزه میتوانید این کار را در بین افطار تا سحر انجام دهید.
انتهای پیام/
نظر شما