آخرین تحولات اوکراین | رایزنی آمریکا و اتحادیه اروپا درباره آتش‌بس / مسکو: مسئولیت ارسال تسلیحات دوربرد به کی‌یف بر عهده آمریکاست

رئیس جمهوری روسیه این ادعا که مسکو از صادرات غلات اوکراین جلوگیری می‌کند را یک بلوف نامید و گفت: هیچ مشکلی برای صادرات غلات از اوکراین وجود ندارد که به پنج طریق ممکن است و ساده‌ترین و ارزان‌ترین راه، از خاک بلاروس و سپس به هر نقطه از جهان است.

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه جمعه، در نخستین مصاحبه خود پس از آغاز جنگ در اوکراین و در گفتگو با مجری شبکه اول تلویزیون این کشور اعلام کرد که تلاش برای انتقال مسئولیت مشکلات کنونی در بازارهای جهانی غذا و انرژی به روسیه، غیرقابل توجیه است، برای اینکه وضعیت نامطلوب بسیار قبل از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در دونباس و اوکراین شکل گرفت.

وی در تفسیر اظهاراتی مبنی بر اینکه روسیه اجازه صادرات غلات اوکراین از بنادر دریایی این کشور را نداده، این سخنان را بلوف خواند و با دلایل واقع بینانه بی پایه و اساس بودن چنین ادعایی را ثابت کرد. پوتین گفت: این حرف یک بلوف است. در خصوص صادرات غلات از اوکراین، ما مانع آن نمی شویم. این ما نبودیم که مسیر بنادر اوکراین را مین گذاری کردیم، طرف اوکراینی این کار را انجام داد. من قبلاً بارها به همه همتایان خارجی گفته‌ام: بگذارید مین‌ها را پاکسازی کنند و سپس بفرمایید، کشتی‌های غلات از بنادر خارج شوند.»

رئیس جمهوری روسیه یادآور شد که در حال حاضر مشکلی برای صادرات غلات از اوکراین وجود ندارد و به پنج طریق می‌توان آن را خارج کرد که ساده‌ترین و ارزان‌ترین راه، صادرات غلات از خاک بلاروس، از آنجا - بلافاصله به بنادر کشورهای حوزه دریای بالتیک و سپس به هر نقطه از جهان است.

ولادیمیر پوتین توضیح داد: «هیچ مشکلی برای صادرات غلات از اوکراین وجود ندارد.چندین راه برای صادرات غلات وجود دارد: از طریق بنادر تحت کنترل اوکراین پس از پاکسازی از وجود مین‌ها، از طریق بنادر بردیانسک و ماریوپل، از طریق رودخانه دانوب و سپس از خاک رومانی، از طریق مجارستان و لهستان، و همچنین از خاک بلاروس.اگر کسی می‌خواهد مشکل صادرات غلات از اوکراین را حل کند که واقعاً چنین مشکلی وجود داشته باشد. بفرمایید: ساده‌ترین راه از طریق بلاروس است. ولی هیچکس دخالت نمی‌کند. بنابراین هیچ مشکلی برای صادرات غلات از اوکراین وجود ندارد.»

در ادامه تحولات مربوط به روز صد و یکم جنگ اوکراین را دنبال کنید؛

نکات به‌روز شده استراتژی امنیتی آمریکا به دلیل حمله روسیه به اوکراین

آژانس خبری "بلومبرگ" صبح امروز، شنبه، به نقل از منابع آگاه خود گزارش داد که حمله نظامی روسیه به اوکراین، دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا را مجبور کرده است تا نسخه جدید آتی استراتژی امنیت ملی ایالات متحده را به طور جدی مورد بازنگری قرار دهد. بدین ترتیب، نسخه قبلی این سند که هنوز در حال نهایی شدن است، نشان می‌دهد که چگونه اولویت‌های ایالات متحده در واکنش به اقدام نظامی روسیه در اوکراین و مشارکت رو به رشد بین پکن و مسکو در حال تغییر است.

بلومبرگ یادآور شده است که مقامات ایالات متحده نسخه جدیدی از این استراتژی را در ماه ژانویه برنامه ریزی کردند، ولی افزایش وخامت اوضاع پیرامون اوکراین آنها را مجبور کرد تا در برنامه‌های خود تجدید نظر کنند. در حالی که تاریخ انتشار هنوز مشخص نیست، و همانطور که منابع این آژانس گفتند، هنوز ممکن است تغییراتی در پیش‌نویس این سند ایجاد کرد.

علاوه بر نقش آسیا در منافع امنیت ملی ایالات متحده، استراتژی جدید بر اهمیت اروپا نیز تاکید دارد، که انحرافی از نسخه قبلی آن است که بیشتر بر چین متمرکز شده بود. در عین حال، در این متن استدلال شده که رویدادهای اروپا و آسیا به طور جدایی ناپذیری به یکدیگر مرتبط هستند.

ماکرون: طی شش ماه حداقل ۱۰۰ ساعت مکالمه تلفنی با پوتین داشتم

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه شب گذشته، جمعه، در مصاحبه با La Depeche یادآور شد که از ماه دسامبر سال گذشته تاکنون مذاکرات زیادی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه داشته است که مدت زمان آن طبق ارزیابی کاخ الیزه، به ۱۰۰ ساعت رسیده است.

رهبر فرانسه همچنین تاکید کرد که فدراسیون روسیه را نباید تحقیر کرد، برای اینکه دیر یا زود سایر کشورها باید با مسکو همکاری کنند. ماکرون گفت: «هیچکس نباید فدراسیون روسیه را تحقیر کند. زمانی خواهد رسید که مناقشه در اوکراین پایان یابد و راه خروج از بحران از طریق دیپلماسی هموار  خواهد شد و سایر کشور باید با روسیه همکاری داشته باشند.» وی همچنین ابراز اطمینان کرد که فرانسه باید نقش میانجی را در بحران کنونی در اوکراین ایفا کند.

بلینکن: آمریکا تمایلی به طولانی شدن وخامت اوضاع پیرامون اوکراین ندارد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد که واشنگتن و متحدانش علاقه‌ای به طولانی شدن وخامت اوضاع در اوکراین، با هدف "رنج کشیدن" روسیه ندارند. وی در بیانیه‌ای که در وب سایت وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شده، گفت: «نه ایالات متحده و نه متحدان و شرکای آن، هیچکدام به دنبال این نیستند که با طولانی کردن مناقشه در اوکراین، به روسیه آسیب برسانند».

علاوه بر این، بلینکن ابراز اطمینان کرد که واشنگتن با شهروندان روسیه با احترام زیادی رفتار کرده و آنها را دشمن خود نمی‌داند. وی گفت: همانطور که رئیس جمهور آمریکا (جو بایدن) گفته، هدف ما ساده است: ایالات متحده خواهان یک اوکراین دموکراتیک، مستقل و مرفه است که ابزار لازم برای بازدارندگی و محافظت از خود در برابر تجاوزات آینده را داشته باشد.

بلینکن افزود که دولت آمریکا از اوکراین حمایت کرده و به این کشور کمک می‌کند تا از حاکمیت و تمامیت ارضی خود دفاع کند و همچنین شهرهای ویران شده خود را بازسازی کند.

مذاکرات آمریکا و اتحادیه اروپا درباره شرایط احتمالی آتش‌بس در اوکراین

شبکه تلویزیونی "سی.ان.ان" بامداد امروز، شنبه، به نقل از منابع دولتی خود در واشنگتن گزارش داد که مقامات دولت آمریکا طی چند هفته گذشته به طور منظم با متحدان اروپایی خود در خصوص شرایط و چارچوب احتمالی برقراری آتش‌بس در اوکراین رایزنی کرده‌اند.

بر اساس اطلاعات این منابع خبری، نمایندگان دولت اوکراین در این گفتگوها شرکت نداشتند. در عین حال، این مقامات، از چارچوب خاصی که در آن بحث انجام شده نامی نبرده‌اند، ولی تاکید کرده‌اند که واشنگتن قصد ندارد در خصوص امتیازدهی ارضی، کی‌یف را تحت فشار قرار دهد.

به گفته این منابع، در این مباحثات ابتکارعمل جدید دولت ایتالیا در زمینه آتش‌بس احتمالی، مورد حمایت قرار نگرفته است.

با وجود اینکه چنین رایزنی‌هایی صورت گرفته، این منابع یادآور شدند که واشنگتن هنوز آمادگی طرفین برای برقراری آتش‌بس را نمی بیند، ولی جایگزین برای دستیابی به توافق، طولانی شدن درگیری‌های نظامی برای یک دوره نامحدود است که منجر به مشکلات فزاینده در اقتصاد جهانی خواهد شد.

در عین حال، ایالات متحده همچنان امیدوار است که "آنها بتوانند به اندازه کافی از اوکراین حمایت کنند تا موضوع به یک راه حل مسالمت آمیز انجامیده و این کشور تسلیم روسیه نشود.

روسیه خواستار توضیح آمریکا درباره انتقال بالگردهای میگ-۱۷ به اوکراین شده است

وزارت امور خارجه روسیه خواستار توضیح از سوی مقامات واشنگتن شده است که چرا واشنگتن تعهدات قراردادی خود را نقض کرده و بالگردهای میگ-۱۷ که روسیه قبلاً برای استفاده آنها در ارتش افغانستان به طرف آمریکایی منتقل کرده بود، در بسته جدید کمک‌های نظامی ایالات متحده به اوکراین گنجانده شده است.

در  بیانیه وزارت خارجه روسیه در این باره آمده است: «چنین توافقی به طور قانونی در قرارداد مربوطه و گواهی کاربر نهایی آمده است و به صورت کاملاً مشخص بیان می‌کند که بالگردهای مذکور باید به جمهوری اسلامی افغانستان و به منظور استفاده نیروهای مسلح این کشور تحویل داده شود. با این حال، این محدودیت‌های قانونی، همانطور که دیده شده، مانعی برای واشنگتن در تمایل افسارگسیخته آنها برای پمپاژ تسلیحات نظامی به اوکراین نشده است.»

طبق این اطلاعات، سفارت روسیه در ایالات متحده اعتراض رسمی مسکو را به وزارت امور خارجه ایالات متحده تحویل داده و خواستار توضیح این موضوع شده که چرا این بالگردهای روسی بدون اطلاع و رضایت صادرکننده به اوکراین منتقل می‌شوند، البته به وضوح پاسخی از واشنگتن دریافت نشده است.

در این بیانیه یادآوری شده که رفتار ایالات متحده نمونه آشکاری از سیاست استانداردهای دوگانه است، زمانی که واشنگتن تنها به توافقاتی که در لحظه برایش مناسب است عمل می‌کند. ناگفته نماند که این نقض آشکار قوانین بین المللی در نهایت به طولانی شدن درگیری نظامی در اوکراین کمک خواهد کرد.

وزارت خارجه روسیه ادادمه داده: «واشنگتن به طور غیرمسئولانه سیستم‌های موشکی و توپخانه دوربرد هم به مقامات کی‌یف تحویل داده است و این اقدام را با ادعای دریافت "ضمانت" از اوکراین مبنی بر اینکه استفاده از کمک نظامی فراتر از مرزهای این کشور نخواهد رفت، توجیه می‌کند. طرف روسیه این قبیل اقدامات ایالات متحده را که تنها چشم انداز حل و فصل مسالمت آمیز و زودهنگام درگیری در اوکراین را به تعویق می‌اندازد، را به شدت محکوم کرده و مسلماً مسئولیت عواقب بعدی آن تنها بر عهده واشنگتن و دست نشانده‌هایش در کی‌یف است.»

 روسیه: اتحادیه اروپا با دور ششم تحریم‌ها سعی دارد از انرژی برای اهداف سیاسی استفاده کند

اتحادیه اروپا با معرفی بسته ششم تحریم‌های ضدروسی، تنها تلاش می‌کند با بی‌توجهی به منافع جامعه جهانی، از موضوع انرژی برای مقاصد سیاسی خاص خود استفاده کند. این موضوع در بیانیه منتشره در روز جمعه از سوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام شده است.

در مطلبی تحت عنوان «درباره افسانه‌های اتحادیه اروپا در حوزه امنیت غذایی و انرژی» که در وب‌سایت وزارت خارجه روسیه منتشر شده، آمده است که اتحادیه اروپا با معرفی یا برنامه‌ریزی برای اعمال تحریم‌های یکجانبه بر عرضه انرژی روسیه، اهداف سیاسی خاصی را دنبال کرده است. اتحادیه اروپا در بخش انرژی، تلاش کرده تا از وابستگی متقابل مصرف کنندگان و تامین کنندگان منابع انرژی، به عنوان یک ابزار فشار سیاسی استفاده کند.

وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرده که تصمیم اتخاذ شده در نشست شورای اروپا برای ممنوعیت بخشی از واردات نفت و فرآورده‌های نفتی روسیه به اتحادیه اروپا، ثابت کرده که اتحادیه اروپا بدون توجه به منافع کشورهای اروپایی و جامعه جهانی، آماده نیست تا از این "رویه نادرست" دست بکشد. علاوه بر این، مقامات مسکو معتقدند که اتحادیه اروپا باید از انحراف جریان‌های تجاری به سمت ضرر رساندن به کشورهای در حال توسعه دست بردارد.

گنجاندن ۴۱ شهروند کانادایی در "فهرست توقف" وزارت خارجه روسیه

دولت فدراسیون روسیه ۴۱ شهروند کانادایی را تحریم کرده و اسامی این افراد در "فهرست توقف" وزارت امور خارجه روسیه منتشر شد و آنها اجازه ورود به خاک این کشور را ندارند.

در بیانیه منتشره در این رابطه یادآوری شده که فهرست محدودیت‌های روسیه شامل مقامات بلندپایه سازمان‌های کانادایی حامی نیروهای ملی‌گرای افراطی در اوکراین و همچنین مقامات ارشد نظامی این کشور است.

این اقدام تلافی جویانه وزارت خارجه روسیه در واکنش به تحریم‌های شخصی جدید ضدروسی اعلام شده توسط کانادا در اواسط ماه مه انجام شده است. همانطور که در اتاوا اعلام شده، فهرست شهروندان روسی که محدودیت‌هایی علیه آنها اعمال شده بر اساس نقش و مشارکت آنها در حمله نظامی روسیه به اوکراین تهیه شده است.

نشریه هیل آمریکا: پیروزی اوکراین بر روسیه غیرممکن است

"اندرو لاتم" استاد روابط بین‌الملل در کالج مک‌آلستر در ایالات متحده در مقاله‌ای برای نشریه هیل (The Hill)  نوشته است که پیروزی اوکراین بر روسیه در جنگ کنونی غیرممکن است. به عقیده این استاد دانشگاه، کی‌یف این فرصت را ندارد که دونباس و شهرهای ساحلی دریای آزوف را تحت کنترل خود بازگرداند. بر خلاف مناطق شمال اوکراین، این سرزمین‌ها برای منافع روسیه دارای اولویت اساسی بوده و ارتش روسیه آنجا را ترک نخواهد کرد.

لاتم افزود که نیروهای مسلح اوکراین هر روز متحمل خسارات بیشتری شده و ضعیف تر از قبل می شوند و حتی ولادیمیر زلنسکی هم به این مسئله اعتراف کرده است. بنابراین تنها یک نتیجه ممکن از رویدادهای کنونی وجود دارد: اوکراین تکه تکه و به مناطق خودخوانده بیشتری تقسیم خواهد شد.

به گفته وی، چنین سناریویی ناگزیر محقق خواهد شد و به شکستی سنگین برای کی‌یف تبدیل خواهد شد. و این در حالی است که چنین روند اوضاعی منافع ژئوپلیتیکی مسکو را برآورده خواهد کرد: اوکراین را از حوزه ژئوپلیتیکی ناتو و مدار ژئواکونومیک اتحادیه اروپا خارج خواهد کرد.

روسیه همکاری خود با نروژ در زمینه ایمنی هسته‌ای را متوقف کرد

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که این کشور همکاری خود با نروژ در زمینه ایمنی هسته‌ای و تشعشعی را به دلیل اقدامات غیردوستانه و اعمال فشارهای سیاسی اسلو بر مسکو، متوقف کرده است.

زاخارووا توضیح داد: «این تصمیم مقامات مسکو در رابطه با خط مشی غیردوستانه پادشاهی نروژ در رابطه با روسیه پس از آغاز عملیات نظامی ویژه حفاظت از دونباس است که مقامات اسلو به تحریم‌های ضدروسی اتحادیه اروپا پیوسته و اقدام به اعمال فشارهای اقتصادی و سیاسی بر روسیه کرده است. در چنین شرایطی، طرف روسی نیز تصمیم گرفته تا همکاری خود با نروژ در زمینه ایمنی هسته‌ای و تشعشعات را متوقف کند.»

لازم به یادآوری است که در اواخر ماه آوریل، نروژ مرزهای خود را به روی عبور کامیون‌های روسی بست و کشتی‌های روسیه را نیز از ورود به بنادر این کشور منع کرد. در اوایل ماه آوریل نیز وزارت امور خارجه نروژ از تصمیم اسلو برای اخراج سه دیپلمات ارضد سفارت روسیه از این کشور خبر داده بود.

درخواست وزیر دفاع اوکراین از ناتو برای معرفی این کشور به‌عنوان عضو عملی این اتحاد

آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین از مقامات بروکسل درخواست کرد تا عضویت عملی این کشور در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را به رسمیت بشناسند و این کشور را در دکترین راهبردی جدید ناتو بگنجاند.

این مقام اوکراینی با اشاره به اینکه در نشست سران ناتو در مادرید، استراتژی ۱۰ سال آینده این اتحاد به تصویب خواهد رسید، گفت: « من فکر می‌کنم اگر بخواهیم درباره عضویت عملی اوکراین در ناتو و نه عضویت قانونی آن صحبت کنیم، چنین اقدامی می‌تواند نظریه خوبی باشد، برای اینکه اوکراین نیز اکنون دیگر به بخشی از این استراتژی تبدیل شده و باید در دکترین جدید ناتو گنجانده شود».

به عقیده رزینکوف، "این یک وضعیت برد-برد برای همه کشورهای عضو" اتحادیه اروپا و ناتو خواهد بود، برای اینکه اوکراین بخشی از جناح شرقی اروپا شده است.

لوکاشنکو از درگیری بین زلنسکی و مقامات نظامی اوکراین خبر داد

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس اعلام کرد که طبق اطلاعاتی که وی در اختیار دارد، درگیری جدی بین ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین و مقامات بلندپایه نظامی این کشور آغاز شده است.

 لوکاشنکو روز جمعه در نشستی گفت: «طبق اطلاعات من، در حال حاضر در اوکراین، یک رویارویی و درگیری جدی بین زلنسکی و نظامیان ارتش اوکراین آغاز شده است. سربازان اوکراینی هر روز در جریان درگیری‌ها کشته شده و توانایی و امکانات ارتش اوکراین برای ادامه جنگ از سوی مقامات کی‌یف در نظر گرفته نشده و تصمیمات واقع بینانه نیست. ببینید، روسیه تاکتیک خود را تغییر داده است.»

چند روز قبل ویدئویی در یک شبکه اجتماعی منتشر شد که در آن سربازان یکی از گردان‌های تفنگداران دریایی اوکراین اعلام کردند که دیگر از دستورات پیروی نخواهند کرد، برای اینکه متحمل تلفات سنگینی در این گردان شده و روحیه نیروها به شدت پایین است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1143016

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =