آخرین تحولات اوکراین | تلاش آمریکا برای ایجاد جدایی بین اروپا و روسیه

در حالی‌که سخنگوی کرملین پیشتر گفته بود که عملاً هیچ تماسی بین مقامات مسکو و واشنگتن وجود ندارد، سفیر ایالات متحده در روسیه معتقد است که قطع کامل روابط دیپلماتیک بین آمریکا و روسیه غیرممکن است و برعکس بر ضرورت حفظ تماس‌ها بین دو کشور تاکید کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به لغو سفر سرگئی لاوروف به صربستان، اعلام کرد که کشورهای بلغارستان، مقدونیه شمالی و مونته نگرو که آسمان خود را به روی هواپیمای حامل وزیر امور خارجه روسیه بستند، با این اقدام خود کانال ارتباطی دیگری را از بین بردند.

وی  شب گذشته گفت: «همین امروز (یکشنبه)، ساعاتی پیش، کشورهای همسایه صربستان کانال ارتباطی دیگری را بستند و اجازه پرواز سرگئی لاوروف که عازم بلگراد بود را ندادند. قرار بود هیئت روسی مذاکراتی با مقامات جمهوری صربستان انجام دهد.»

این دیپلمات همچنین عدم وجود پرده آهنین از سوی روسیه را تضمین کرده و یادآور شد که استفاده از چنین سخنانی برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا معمول است.

بیشتر بخوانید:

آخرین تحولات اوکراین | زلنسکی: پیروزی از آن ما خواهد بود / بسته هفتم تحریم‌های اروپا علیه روسیه

گزارش‌هایی مبنی بر بستن آسمان سه کشور شرق اروپا به روی هواپیمای وزیر خارجه روسیه روز یکشنبه پیش از سفر وی به صربستان در رسانه‌ها منتشر شد. سرگئی لاوروف قصد داشت در روزهای 6 و 7 ژوئن (16 و 17 خرداد ماه) با الکساندر ووچیچ، رئیس جمهوری صربستان و دیگر مقامات بلندپایه بلگراد دیدار و با آنها درباره ادامه همکاری‌های سیاسی و اقتصادی دوجانبه و همچنین مسائل مهم بین المللی گفتگو کند.

الکساندر ووچیچ، رئیس جمهوری صربستان نیز قرار است امروز، دوشنبه در رابطه با لغو سفر وزیر امور خارجه روسیه به این کشور به دلیل بسته شدن حریم هوایی بلغارستان، مقدونیه شمالی و مونته نگرو به روی هواپیمای سرگئی لاوروف، برای مردم کشورش سخنرانی کند.

ووچیچ پیش از این گفته بود که صربستان در حال حاضر امکان اعمال تدابیر محدودکننده علیه اقتصاد روسیه را ندارد. به گفته وی، بلگراد در مناقشه بر سر اوکراین، قصد ندارد طرف غرب یا فدراسیون روسیه را بگیرد، زیرا رفاه شهروندان صرب همچنان اولویت اصلی رهبران این کشور است. رئیس جمهوری صربستان همچنین اعتراف کرد که کشورهای غربی فشار زیادی را بر بلگراد در رابطه با تحریم روسیه اعمال می‌کنند. با این حال، ووچیچ اطمینان داد که او و همکارانش قصد دارند تا آخرین لحظه به سیاست خود پایبند باشند.

الکساندر بوتسان خارچنکو، سفیر روسیه در صربستان نیز صبح امروز، دوشنبه، در مصاحبه‌ای اعلام کرد که بلگراد "بر مواضع اصولی خود" در خصوص موضوع تحریم‌های ضدروسی باقی مانده و قصد ندارد به آنها بپیوندد.  به عقیده وی، تصمیم صربستان برای نپیوستن به تحریم‌ها علیه روسیه، صرفاً به دلیل منافع ملی و اقتصادی است، برای اینکه چنین اقدامی به اقتصاد و رفاه اجتماعی صربستان آسیب زیادی وارد می‌کند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز صد و سوم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

زاخارووا: اتحادیه اروپا در حال ایجاد پرده آهنین است و اهداف واقعی آمریکا را درک نمی‌کند

ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته، یکشنبه، در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی ایتالیایی (La7) یادآور شد که اتحادیه اروپا در حال ساختن یک پرده آهنین به دور خود است و اکثریت جهان و رهبری جهان را شامل نمی شود، برای اینکه نظرش را بدون نگاه به ایالات متحده بیان نمی‌کند.

زاخارووا گفت: «پرده آهنین از سمت ما بوجود نیامده، این اتحادیه اروپا است که خود را با پرده آهنی احاطه کرده است. شما در اشتباه هستید که فکر می کنید در مرکز جهان قرار گرفته و نماینده اکثریت هستید. شما مقام رهبری و حق اخلاقی ندارید که به دیگران آموزش و درس دهید.»

این دیپلمات با اشاره به اینکه کشورهای غرب جمعی به رهبری ایالات متحده مدتهاست که مسیر قطع روابط با روسیه را آغاز کرده‌اند، یادآور شد که جدایی انداختن بین اروپا و روسیه تنها به نفع ایالات متحده و  هدف واقعی آمریکاست، هرچند در خود اروپا هنوز نتوانستند این واقعیت را درک کنند.

وی افزود: در اروپا بدون آمریکا هیچ نظری وجود ندارد و جدایی اروپا از روسیه از مدت‌ها قبل تحت فشار آمریکا و زمانی که اجازه ساخت خطوط لوله گاز روسیه به آنها داده نشد، آغاز شده است که هدف از آن تسلط بر فضای اتحادیه اروپا است.

زاخارووا همچنین دولت ایتالیا را محکوم کرد که به مدت هشت سال متوجه جنگ دونباس نشده و اکنون هم متوجه رنج  و درد مردم این منطقه نمی شود. وی تاکید کرد که اگر اتحادیه اروپا خواهان صلح در اوکراین است، کافی است تحویل سلاح به کی‌یف را متوقف کند.

سالیوان قطع کامل روابط بین روسیه و ایالات متحده را تکذیب کرد

جان سالیوان، سفیر ایالات متحده در مسکو امروز، دوشنبه، اعلام کرد که قطع کامل روابط دوجانبه بین فدراسیون روسیه روسیه و ایالات متحده آمریکا غیرممکن است. در عوض، این دیپلمات بر لزوم حفظ تماس‌ها بین دو کشور تاکید کرد.

این دیپلمات آمریکایی در گفتگو با خبرگزاری تاس گفت: «ما هرگز از یکدیگر جدا نخواهیم شد. ما صرفاً نمی توانیم روابط دیپلماتیک را قطع کنیم و با یکدیگر صحبت نکنیم. ما حداقل هر روز در جلسات شورای امنیت سازمان ملل در نیویورک کنار هم نشسته و با هم گفتگو داریم. هر چه باشد، وقتی در سازمان ملل و در شورای امنیت با صحبت کنیم، مسائل بهتر بررسی و حل و فصل خواهند شد. ما باید در کشورهای خود سفارت داشته باشیم و این یک حداقل مطلق و پایه و اساس روابط دوجانبه است.»

این در حالی است که دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین چند روز قبل اعلام کرد که در حال حاضر عملاً هیچ تماسی بین مقامات مسکو و واشنگتن وجود ندارد.

پیش از این، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده نیز گفته بود که این وزارتخانه پیش نیازی برای مذاکرات در سطح بالا با روسیه در خصوص روند اوضاع پیرامون اوکراین نمی‌بیند. به عقیده وی، نگرش روس‌ها برای مشارکت در گفتگوها جدی و سازنده نیست.

آخرین باری که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با جو بایدن، همتای آمریکایی خود گفتگوی تلفنی داشت، در تاریخ 12 فوریه (اواخر بهمن ماه سال گذشته و قبل از حمله روسیه به اوکراین) بود. محور اصلی این مذاکرات هم پیرامون مسئله تشدید اوضاع در اوکراین و منطقه دونباس متمرکز شده بود.

دیپلمات روس: آمریکا در جنگ اقتصادی علیه روسیه "اصولگرایی" را کنار گذاشته است

الکساندر شتینین، مدیر بخش آمریکای لاتین وزارت امور خارجه روسیه ابراز عقیده کرد که ایالات متحده در نتیجه برخورد با نتایج جنگ اقتصادی که خود این کشور علیه روسیه به راه انداخته بود، «اصولگرایی» خود را نیز کنار گذاشته و به همین دلیل برخورد خود با ونزوئلا را تغییر داد.

این دیپلمات همچنین توضیح داد: «تغییر در لفاظی آمریکا منعکس کننده رویکرد جدید واشنگتن با مسائل منطقه آمریکای لاتین است و این واقعیت که آمریکایی‌ها در شرایط کنونی مستقیماً با مقامات کاراکاس تماس گرفتند، به وضوح فرصت طلبی سیاست خارجی آنها را نشان می دهد. به محض اینکه جنگ اقتصادی که واشنگتن علیه روسیه به راه انداخته بود، بر خود اقتصاد ایالات متحده تاثیر گذاشت، واشنگتن از لغو همه محدودیت‌های یکجانبه علیه ونزوئلا و عادی‌سازی روابط بین دو کشور بر اساس برابری حمایت کرد.»

به گفته وی، این تنها یک نمونه از اقدامات واشنگتن است که منجر به عدم تعادل در بازار جهانی انرژی شده است.

نظرسنجی:  52 درصد از آمریکایی‌ها با اقدامات بایدن در قبال روسیه و اوکراین مخالفند

بسیاری از شهروندان آمریکایی از اقدامات دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در رابطه با روسیه و اوکراین و همچنین اقداماتی که وی در حوزه اقتصادی انجام داده ناراضی هستند. این مسئله در نتایج یک نظرسنجی جامعه‌شناختی که روز یکشنبه توسط سرویس Ipsosو شرکت تلویزیونی ABCمنتشر شد، نشان داده شده است.

از شرکت کنندگان در این مطالعه پرسیده شد که آنها در مورد اقدامات رهبر آمریکا در قبال "وضعیت روسیه و اوکراین" چه احساسی دارند. 46 درصد از پاسخ دهندگان گفتند که مسیر انتخابی بایدن را تایید می‌کنند و 52 درصد برعکس مخالف خط مشی وی هستند. علاوه بر این، تنها حدود 1 درصد از آمریکایی‌ها در این نظرسنجی گفتند که "مناقشه کنونی بین روسیه و اوکراین" برای آنها دارای اهمیت زیادی است.

سیاست بایدن در زمینه "احیای اقتصادی" هم از سوی 37 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی مثبت و از سوی 61 درصد دیگر منفی ارزیابی شد.

توصیه به زلنسکی در خصوص واگذاری بخشی از خاک اوکراین به روسیه

فرانک هاوارد، ستون نویس نشریه "آمریکن تینکر" ( American Thinker) بر این عقیده است که دولت ایالات متحده باید بر ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین و دولت وی فشار بیاورد تا مشکلات کنونی را به صورت مسالمت آمیز و بر اساس شروط اعلام شده از سوی روسیه، حل و فصل کنند تا مناقشه کنونی پایان یابد.

به عقیده این تحلیگر آمریکایی، اوکراین باید پیشنهادهای صلح روسیه را بپذیرد و سرزمین‌های روس زبان را به روسیه واگذار کند و با اعلام بی طرفی اوکراین در درگیری ژئوپلیتیکی بین غرب و روسیه موافقت کند.

علاوه بر این، این نویسنده تاکید می‌کند که در درازمدت، ایالات متحده باید روابط عادی اقتصادی خود با روسیه را از سر گرفته و از ادامه اعمال فشارها بر روسیه برای همکاری نزدیک‌تر با چین دست بردارد.  وی همچنین افزود که به همین دلیل ضروری است تا ارسال تسلیحات نظامی به کی‌یف متوقف شود، برای اینکه چنین اقدامی می تواند امنیت ملی روسیه را تهدید کند که مسلماً باعث واکنش جدی مسکو خواهد شد.

فرانک هاوارد با این دیدگاه هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه سابق آمریکا نیز موافقت کرد که در اواخر ماه مه از غرب خواسته بود تا تلاش برای دستیابی به شکست نظامی روسیه در اوکراین را متوقف کند و یادآوش ردکه مقامات اوکراینی باید متقاعد شوند که به مذاکرات با مسکو بازگردند.

سوئیس تاثیر تحریم‌های ضد روسیه را منفی ارزیابی کرد

گای پارملین، وزیر اقتصاد سوئیس شب گذشته، یکشنبه، در مصاحبه‌ای اعلام کرد که اهداف تعیین شده برای تحریم‌های غرب علیه روسیه محقق نشده است. پارملین اثربخشی تحریم‌ها را ارزیابی مورد ارزیابی قرار داده و گفت که در نهایت، محدودیت‌های ضدروسی به پایان دادن به خصومت‌ها در اوکراین و دونباس منجر نشده است.

وی گفت: سئوال اصلی این است که آیا تحریم‌ها موثر هستند؟ در این مورد خاص، اگر هدف تحریم‌ها پایان دادن سریع به «جنگ روسیه علیه اوکراین» باشد، در همینجا اعلام می‌کنم که این هدف تا به امروز محقق نشده است.

وی همچنین افزود: پاسخ به این سئوال که تحریم‌ها چقدر موثر است، دشوار است. علیرغم محدودیت در صادرات نفت روسیه به غرب، روسیه بخشی از نفت خود را با قیمت حتی بالاتر به کشورهای دیگر می فروشد.

وزیر اقتصاد اطمینان داد که دولت سوئیس دریافت مواد غذایی کافی را تضمین خواهد شد که مواد غذایی دریافت کند، برای اینکه محصولات زیادی از روسیه یا اوکراین خریداری نمیکند. این در حالی است که افزایش قیمت جهانی به دلیل افزایش قیمت غلات به طور غیرمستقیم این کشور را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.

سناتور روس: کاهش سیاست تحریم‌ها اجتناب ناپذیر خواهد بود

آلکسی پوشکوف، سناتور بلندپایه روسیه شب گذشته در کانال تلگرامی خود در این مورد نوشت که هر چه می‌گذرد، رسانه‌های غربی به طور فزاینده‌ای از تحریم‌ها علیه روسیه و پیامدهای منفی آن برای بازار جهانی و اقتصادهای غربی انتقاد میکنند و این مسئله نشان دهنده ناکارآمدی این سیاست است.

وی یادآور شد: با وجود تمام شواهدی که ثابت کرده تحریم‌ها به خود کشورهای غربی آسیب می‌زند، ولی تا زمانی که غرب مجبور به بازنگری یا تعدیل در این سیاست نشود، اعمال محدودیت‌ها علیه روسیه لغو نخواهد شد. این سناتور افزود:  استدلال‌های عقلانی به تنهایی در اینجا کافی نیستند: آنها ارزیابی واقع بینانه هستند، ولی هنوز توسط مقامات حاکم کشورهای غربی به عنوان عاملی برای تجدید نظر در سیاست انتخاب شده آنها تلقی نمی‌شوند.

به عقیده پوشکوف، غرب نمی‌تواند به سرعت تصمیم بگیرد که مضرات جدی تحریم‌ها را به رسمیت بشناسد، زیرا این مسئله مغایر با سیاست در پیش گرفته آنها در قبال روسیه است. البته دیر یا زود عوامل منفی انباشته شده به ناچار شروع به تضعیف کردن این سیاست خواهند کرد، که در اصل مغایر با منطق و نیازهای واقع جهان است.

کد خبر: 1143144

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =