به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، طرح رجیستری، یکی از دلایل کاهش آمار سرقت گوشی موبایل می باشد. این طرح برای مبارزه با قاچاق و واردات غیرقانونی گوشی های موبایل طراحی شده است. اما آمار سرقت گوشی را به طرز چشمگیری کاهش داده است.
بیشتر بخوانید:
چگونه از فروشگاههای اینترنتی متخلف شکایت کنیم؟
طبق ضوابط طرح رجیستری هر گوشی در زمان فعالسازی به نام یک کاربر خاص و با کد ملی و اطلاعات وی به ثبت می رسد. انجام این کار در سامانه ای انجام می شود که وارد جزئیات آن نمی شویم. بنابراین وقتی شما گوشی خریداری می کنید که رجیستر شده باشد و آن را با کد فعالسازی اختصاصی خودش در سامانه فعال می کنید، عملا گوشی به اطلاعات شخصی شما و کد ملی شما لینک می شود.
بدین ترتیب در آن گوشی فقط می توان از سیم کارت هایی استفاده کرد که به نام شما باشند و کد ملی شما در آن سیم کارت ها ثبت شده باشد. طبیعتا اگر سارقی گوشی شما را بدزدد، عملا با توجه به این موضوع قادر نخواهد بود که سیم کارت جدیدی را در آن، برای استفاده قرار دهد.
بدین ترتیب امکان فروش گوشی دزدیده شده به دیگران و همچنین استفاده از آن با سیم کارت دیگران وجود نخواهد داشت، مگر اینکه خریداری با اطلاعات خیلی کم و عدم مطلع بودن از طرح رجیستری موبایل و انتقال مالکیت آن گوشی را از سارق خریداری کرده و باعث گرفتار شدن به دلیل سرقت گوشی موبایل شود.
بنابراین به طور کلی با پیاده سازی طرح رجیستری موبایل عملا امکان استفاده و فروش گوشی های به سرقت رفته و دزدی تقریبا غیر ممکن شده است. پس اگر گوشی شما رجیستر شده باشد، این شرایط برای آن حاکم خواهد بود اما متاسفانه همه گوشی ها رجیستر شده نیستند و خیلی از اسمارتفون های قدیمی که چندین سال پیش به بازار عرضه شده بودند از طرح رجیستری موبایل بهره نمی برند. طبیعتا برای این نوع گوشی ها شرایطی که نام بردیم صادق نخواهد بود.
بعد از سرقت گوشی چه باید کرد؟
به گوشی خود تماس بگیرید:
همیشه گم شدن گوشی به معنای به سرقت رفتن آن نیست! ممکن است در بعضی شرایط شما گوشی خود را در اثر سهل انگاری در مکانی جا گذاشته باشید و از شانس خوبتان فردی با شخصیت، گوشی شما را پیدا کرده باشد اما چون قفل نمایشگر آن را بلد نیست نتواند با شما ارتباط برقرار کند.
در این شرایط با برقراری یک تماس ساده با گوشی خود قادر خواهید بود که با فرد مورد نظر ارتباط برقرار کرده و احتمالا گوشی خود را بدون دردسر تحویل بگیرید. بنابراین همیشه در اولین قدم با گوشی خود تماس بگیرید.
استفاده از موقعیت مکان یابی :
این روزها اغلب افراد گوشی دارند و اغلب از گوشی های اندروید و یا آیفون استفاده می کنند. این مدل گوشی ها دارای مکان یابی و دسترسی به اطلاعات گوشی بعد از سرقت هستند. از این روش می توانید گوشی خود را مکان یابی کنید و اطلاعات روی گوشی را از راه دور پاک کنید.
ردیابی از طریق حساب جیمیل :
گوشی های اندروید با استفاده از قابلیت Find my Device به معنی "گوشی من را پیدا کن" می توانند گوشی خود را ردیابی کرده و اطلاعات موجود در آن را از راه دور پاک کنند. فقط باید از قبل یک اکانت یا حساب جیمیل به گوشی خود اضافه کرده باشد.
اما در این روش به نکات زیر دقت کنید :
* اما دقت کنید اگر اطلاعات گوشی خود را پاک کنید، دیگر نمی توانید آن را از طریق موقعیت مکانی پیدا کنید.
* برای اینکه از راه دور به اطلاعات گوشی دسترسی داشته باشید باید این قابلیت را از قبل روی دستگاه خود فعال کرده باشید.
* اما استفاده از روش های ردیابی و پیگیری موقعیت مکانی گوشی، فقط برای اطلاع خودتان است و نمی توانید از این طریق در مراجع قضایی اقدام کنید.
ردیابی از طریق اپل آیدی
اگر گوشی شما آیفون است بعد از سرقت می توانید با کمک سرویس اختصاصی Find My iPhone به معنی " آیفون من را پیدا کن" می توانید گوشی خود را ردیابی کنید. علاوه بر این با کمک این سرویس می توانید اطلاعات شخصی خود را از روی گوشی پاک کنید.
دقت داشته باشید که شما قبل از اینکه گوشیتان سرقت شده باشد باید قابلیت "آیفون من را پیداکن" را روی گوشی خود فعال کرده باشید.
اما چطور می توان به صورت قانونی گوشی خود را ردیابی کنید. در ادامه روند قانونی که پس از سرقت باید انجام دهید آورده شده است.
بلافاصله گذرواژه تمامی شبکه های اجتماعی خود را تغییر دهید.
در گام بعدی، پس از آنکه از سرقت یا گم شدن گوشی خود اطمینان حاصل کردید، باید بلافاصله کلمات عبور، رمز و گذرواژه های تمامی شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن هایی را که از آن استفاده می کنید تغییر دهید.
این اقدام می تواند از دسترسی خودکار و بی دردسر سارقان و افراد غریبه به حساب های کاربری و اطلاعات خصوصی شما جلوگیری کند. بنابراین یادتان باشد باید بلافاصله رمز تمامی شبکه های اجتماعی و پیام رسان های مورد استفاده خود همچون فیس بوک، توییتر، اینستاگرام، تلگرام، واتساپ و غیره را تغییر دهید.
ردیابی گوشی در اپراتور همراه اول
مشترکان همراه اول برای ردیابی گوشی مفقود شده یا به سرقت رفته خود می توانند شماره IMEI گوشی مفقوده یا دزدیده شده که بر روی جعبه گوشی های موبایل درج شده را از طریق خطوط دائمی همراه اول، به یکی از روش های زیر ارسال و سرویس ردیابی گوشی را فعال کنند.
کد # کد گوشی*۱۰*۲۱۴۱* را شماره گیری کنید.
کد ۲۱۴۱ را به شماره ۱۰ ارسال کنید.
درصورت ردیابی ناموفق، مشترک می تواند برای ردیابی مجدد گوشی خود اقدام و سرویس را دوباره فعال کند.
کدهای دستوری مورد نیاز برای ردیابی گوشی در همراه اول:
فعالسازی سرویس : #سریال گوشی*۱۰*۲۱۴۱*
غیرفعال سازی سرویس : #۱۰*۲۱۴۱*
دریافت راهنما : #۱۰*۲۱۴۱*
ردیابی گوشی در اپراتور ایرانسل
مشترکان ایرانسل نیز برای ردیابی گوشی مفقود یا سرقت شده خود می توانند با در اختیار داشتن IMEI گوشی مورد نظر که بر روی جعبه تلفن همراه درج شده، از تمامی خطوط ایرانسلی به طریق زیر اقدام کنند.
شماره گیری کد #۶۱۰۱*
دقت کنید پس از درج این کد باید مراحل زیر را طی کنید تا ردیابی گوشی شما در سامانه ردیابی ایرانسل درج شود.
تأیید قوانین با ارسال عدد ۱
تأیید هزینه سرویس با ارسال عدد ۱
مشخص کردن اپراتور سیم کارتی که در گوشی مورد نظر داشتید: عدد ۱ ایرانسل عدد ۲ دیگر اپراتورها
ارسال کد ۱۵ رقمی IMEI گوشی مورد نظر
توجه داشته باشید، به مدت ۴۸ ساعت پس از ثبت درخواست، سامانهی مورد نظر نتیجهی ردیابی را به خط ایرانسلی که از طریق آن با سامانه پیامکی تماس گرفته اید، ارسال خواهد کرد.
مراحل قانونی ردیابی گوشی
زمانی که گوشی موبایل شما گم شده و یا به سرقت رفته است، برای ردیابی قانونی گوشی مراحل زیر را دنبال کنید :
مرحله اول
ابتدا باید برای جلوگیری از سوء استفاده از سیم کارت خود اقدام به سوزاندن سیم کارت فعال روی گوشی خود کنید.
برای سوزاندن و یا مسدود کردن سیم کارت خود می توانید به صورت حضوری و یا غیر حضوری اقدام کنید.
مرحله دوم
ردیابی در اپراتورهای مخابراتی از طریق شماره سریال ۱۵ رقمی (کد IMEI) که معمولا پشت گوشی و یا کارتن آن درج شده است انجام می شود.
مرحله سوم
پس از اعلام سرقت در سامانه کشوری و دریافت نتیجه مثبت ردیابی از سامانه، با در دست داشتن موارد زیر به یکی از مراجع قضایی مراجعه کنید:
۱- اصل و کپی مدرک شناسایی
۲- جعبه گوشی سرقتی
۳- اصل و کپی فاکتور خرید دو مورد آخر (به منظور اثبات مالکیت گوشی مسروقه)
پس از مراجعه به مرجع قضایی نسبت به طرح شکواییه و ثبت ثنا (به منظور اطلاع از وضعیت پرونده خود) اقدام کنید. سپس نامه استعلام به نمایندگی حقوقی اپراتور را از مرجع قضایی دریافت و به منظور دریافت مشخصات صاحب سیم کارت (سارق) به رابطین حقوقی اپراتور مستقر در محل سکونت خود تحویل بدهید.
رابطین حقوقی به طور معمول، ظرف مدت یک هفته تا دو ماه پاسخ نامه استعلام را به مرجع قضایی مربوطه ارسال می کنند.
منبع:سایت خبری بیتوته
انتهای پیام/
نظر شما