به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، دکتر محمد وجدانی با اشاره به اینکه کیسه صفرا به هضم غذا کمک میکند، خاطر نشان کرد :این عضو روزانه ۵۰۰تا ۱۰۰۰هزار سی سی صفرا تولید می کند تا مواد چرب و مضر تجزیه شود.
کیسه صفرا، عضوی کوچک اما حیاتی
وی با بیان اینکه شایع ترین بیماری کیسه صفرا، سنگ کیسه صفرا است، ابراز کرد :سنگ کیسه صفرا به دلیل مسائل ژنتیک و رژیم غذایی سنگ ساز می شود که بیشتر این سنگ ها کلسترولی است.
وجدانی با بیان اینکه وقتی سنگ تولید میشود مجاری را دچار انسداد می کند و پانکراس و لوزالمعده دچار التهاب می شود، خاطر نشان کرد :اگر سنگ کیسه صفرا بماند مجاری خارجی کبدی دچار عفونت می شود یا حتی این انسداد باعث می شود که صفرابه کبد پس بزند و کبد کارکرد خود را از دست بدهد.
وی با اشاره به اینکه ۲۰دقیقه پیاده روی و رژیم کم چرب باعث می شود که احتمال ابتلا به سنگ کیسه صفرا کم شود، ابراز کرد :درباره درمان سنگ کیسه صفرا، گیاهان دارویی جایگاه ندارند و تنها راه درمان این مشکل عمل جراحی پالاراسکوپی است.
رییس مرکز آموزشی پژوهشی و درمانی طالقانی مشهد با بیان اینکه اگر کسی سنگ کیسه صفرا دارد و حتی یکبار هم درد دارد باید عمل کند، افزود:بعد از برداشتن کیسه صفرا بدن خود را هماهنگ می کند و حتی بعد از ۶ماه می توان غذای چرب مصرف کرد.
وجدانی با بیان اینکه سلول های کبدی شاید به دلیل صفرا دچار مشکل شود، خاطر نشان کرد :بیماران دیابتی با وجود سنگ کیسه صفرا بدون درد باید حتما عمل شوند و مراقبت خاص وجود ندارد.
وی به مراقبت های بعد از عمل جراحی اشاره کرد و گفت :استحمام ۲روز بعد عمل جراحی، پرهیز از مصرف غذای چرب در پنج ماه اول، کاهش غذای چرب مثل کله پاچه و تخم مرغ،افزایش وعده های غذایی امابا حجم کم از جمله مراقبت های بعد عمل جراحی سنگ کیسه صفرا است.
وجدانی گفت :اگر بیمار دچار تب یا التهاب و درد در محل جراحی شد باید به پزشک معالج مراجعه کند ولی عمل کیسه صفرا یک ضرورت است که نباید زمان طلایی برای آن را از دست بدهیم.
منبع: بهداشت نیوز
انتهای پیام/
نظر شما