به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور ساعتی پیش وارد پکن پایتخت چین شد.
رئیسی: مواضع مشترکی با چین در مقابله با یکجانبهگرایی داریم
برنامه رئیس جمهور در چین
بر اساس این گزارش، رئیسی ظهر روز سهشنبه به وقت محلی در کنگره ملی چین مورد استقبال رسمی شیجینپینگ همتای چینی خود قرار خواهد گرفت و پس از مذاکرات مشترک و ملاقات خصوصی، اسناد مهم همکاریهای دوجانبه میان ایران و چین در حضور روسای جمهور به امضای مقامات دو کشور خواهد رسید.
دیدار نخستوزیر و رئیس کمیته دائمی کنگره خلق چین، حضور و سخنرانی در دانشگاه پکن، دیدار با اندیشمندان و فرهیختگان برتر چینی، گفتگو با نخبگان و فعالان اقتصادی چین و گفتگو با ایرانیان مقیم از دیگر برنامههای رئیسجمهور در این سفر سه روزه خواهد بود.
وزیر امور خارجه، وزیر اقتصاد، وزیر راه و شهرسازی، وزیر نفت، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر صمت، رئیسکل بانک مرکزی و علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه و مذاکرهکننده ارشد کشورمان رئیسی را در این سفر همراهی میکنند.
رئیسی در کنگره ملی چین مورد استقبال رسمی قرار گرفت
«شی جین پینگ» رئیس جمهور چین در محل کنگره ملی خلق چین و به صورت رسمی از آیت الله سید ابراهیم رئیسی که در راس هیئت عالیرتبه اقتصادی و سیاسی به این کشور سفر کرده است، استقبال کرد.
در این مراسم همچنین به افتخار رئیس جمهوری اسلامی ایران و هیئت عالیرتبه همراه 21 گلوله توپ شلیک شد و هنگام ورود آیتالله رئیسی به ساختمان کنگره مارش خوشآمد گویی توسط سه نفر از اعضای گارد احترام نواخته شد.
در مراسم استقبال رسمی، پس از گرفتن عکس یادگاری روسای جمهور ایران و چین، اعضای هیئتهای عالیرتبه دو کشور معرفی شدند.
در ادامه پس از قرار گرفتن آیتالله رئیسی و شی جین پینگ در جایگاه رسمی، سرود ملی دو کشور نواخته شد و سپس روسای جمهور ایران و چین از یگان تشریفات حاضر در مراسم سان دیدند.با استقرار مجدد سران دو کشور در جایگاه رسمی همچنین گارد احترام از مقابل رئیسی و شی جی پینگ رژه رفتند.
بلافاصله پس از مراسم استقبال رسمی مذاکرات دوجانبه هیئتهای عالرتبه دو کشور برگزار شد.پس از این نشست اسناد مهم همکاریهای دوجانبه میان ایران و چین در حضور روسای جمهور به امضای مقامات دو کشور خواهد رسید.
رئیسی در دیدار رئیس کنگره ملی چین: ایران و چین دوستان دوران سخت هستند
رئیسجمهور در دیدار رئیس کنگره ملی خلق چین، ایران و چین را دوستان دوران سخت توصیف و از حمایتهای سازنده کنگره ملی خلق چین در جهت گسترش همکاریهای دو کشور قدردانی کرد.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور که بهدعوت رسمی رئیس جمهور چین به این کشور سفر کرده است، در ادامه برنامههای سفر سهروزه خود به چین با «لی جان شو» رئیس کنگره ملی خلق چین دیدار و گفتگو کرد.
رئیس جمهور در این دیدار با تأکید بر اهمیت نقش همکاریهای پارلمانی بر روند توسعه همکاریهای دوجانبه، از حمایتهای سازنده کنگره ملی خلق چین در جهت پیشبرد روابط راهبردی ایران و چین قدردانی کرد.
رئیسی در این دیدار با اشاره به سطح مناسب روابط دوستانه و قرابتهای تاریخی دو کشور، از ایران و چین بهعنوان دوستان دوران سخت یاد کرد و بر استمرار و تقویت مشارکت جامع راهبردی ایران و چین تأکید کرد.
در این دیدار ضرورت استفاده از ظرفیت سازوکارهای منطقهای و فرامنطقهای مورد تأکید قرار گرفت. در ادامه این دیدار همچنین با اشاره به دستاوردهای کنگره ملی خلق چین در تهیه و تصویب طرح ها و برنامههای توسعهای چین، بر تبادل تجربه در این زمینه تأکید شد.
رئیسی و رئیسجمهور چین دیدار کردند
آیتالله رئیسی در دیدار با «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین با تأکید بر ضرورت گسترش مناسبات دو کشور در زمینههای مختلف اقتصادی، تجاری، علمی، فناوری و فرهنگی، اجرای سند جامع مشارکت راهبردی میان ایران و چین را اقدامی مهم در جهت تثبیت صلح و ثبات در منطقه دانست.
رئیس جمهور سفر هیئتهای اقتصادی و سیاسی دو کشور به پایتختهای یکدیگر و مذاکرات صورتگرفته بین طرفین را در گسترش مناسبات مهم و مؤثر توصیف کرد و افزود: با وجود مخالفت دشمنان جمهوری اسلامی ایران و چین با تحکیم و گسترش روابط دو کشور، این روابط با مدیریت مطلوب طرفین گامهای بلندی را طی کرده است.
آیتالله رئیسی در این دیدار همچنین با بیان اینکه ایران و چین دوستان روزهای سخت هستند و دوستی در روزهای سخت، تسریع و تسهیلکننده پیوندها در ایام دیگر است، افزود: تحکیم این پیوندها و دوستیها در امنیت منطقه و جهان مؤثر است.
رئیس جمهور در ادامه با استقبال از تأکید رئیس جمهور چین بر احترام به تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران و همچنین مقابله با یکجانبهگرایی در نظام بینالملل، بر لزوم مقابله با دخالت بیگانگان در نقاط مختلف جهان تأکید کرد.
رئیسی همچنین با قدردانی از نقش مثبت و سازنده چین در گفتگوهای رفع تحریم، به پیمانشکنی آمریکاییها و بدعهدی کشورهای اروپایی در عمل به تعهدات اشاره کرد و گفت: غربیها یک بار دیگر در مورد جمهوری اسلامی ایران گرفتار محاسبه غلط شدند غافل از اینکه ایران اسلامی و ملت رشید آن بالندهتر و مطمئنتر از هر زمان دیگری در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دارند.
رئیس جمهور با اعلام اینکه جمهوری اسلامی ایران مصمم به گسترش روابط دو کشور با رویکرد احترام متقابل است، تصریح کرد: توسعه روابط ایران و چین رو به جلو بوده است، اما آنچه انجام شده است با آنچه باید انجام میپذیرفته فاصله دارد و برای جبران این عقبماندگی باید گامهای بلندتری برداشت.
آیتالله رئیسی همچنین ضمن استقبال از ابتکار رئیس جمهور چین در ارائه طرح "کمربند ـ راه" آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای اجرایی شدن این طرح را اعلام کرد.
تأکید بر گسترش همکاریهای دو کشور در حوزه کشاورزی، خودروسازی، معدن، گردشگری و همچنین فعالتر شدن کمیسیونهای مشترک اقتصادی، از دیگر محورهای سخنان رئیس جمهور در دیدار با رئیس جمهور چین بود.
آیت الله رئیسی در پایان ضمن تمجید از همکاری چین در مقابله با همهگیری کرونا پیش از تولید واکسن در ایران گفت: خوشبختانه امروز جمهوری اسلامی ایران با تولید 6 واکسن کرونا نهتنها به خودکفایی در این زمینه رسیده بلکه به یکی از معدود صادرکنندگان آن نیز تبدیل شده است.
در این دیدار «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین نیز با یادآوری روند رو به توسعه روابط ایران و چین، اجرای سند جامع مشارکت راهبردی میان دو کشور را در تعمیق و گسترش روابط دو کشور بسیار مؤثر دانست و گفت: چین قاطعانه معتقد به توسعه روابط با ایران است.
رئیس جمهور چین در ادامه با انتقاد از اعمال یکجانبهگرایی و رفتارهای زورمدارانه کشورهای غربی در صحنه بینالملل افزود: متأسفانه این کشورها همچنان بر رویکرد غلط دوران جنگ سرد اصرار دارند و همین موجب آسیب دیدن هنجارهای بینالمللی و صلح و امنیت جهانی شده است.
شی جین پینگ ضمن حمایت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران، بر لزوم مقابله با یکجانبهگرایی، دخالت بیگانگان و تهدید امنیت و ثبات در منطقه و جهان تأکید کرد.
رئیس جمهور چین در بخش دیگری از سخنان خود در این دیدار از اعلام آمادگی دولت چین برای حمایت از شرکتهایی که تمایل به سرمایهگذاری در ایران دارند، خبر داد و گفت: دولت چین همچنین برای توسعه همکاریها در زمینه تجارت و ترانزیت و مناسبات فرهنگی با ایران آمادگی کامل دارد.
شی جین پینگ در ادامه با قدردانی از مواضع و اقدامات جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه با تروریسم، بر ضرورت اجرایی شدن هرچه سریعتر توافق هستهای بهعنوان یکی از دستاوردهای چندجانبهگرایی برای حلوفصل اختلافات تأکید کرد.
نظر شما