دانشگاه آزاد اسلامی از پیشگامان فناوری توسعه آموزش عالی در کشور است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: فناوری توسعه آموزش عالی از موضوعات مورد توجه دنیا است که دانشگاه آزاد اسلامی به این فناوری رسیده و از پیشگامان این عرصه در جمهوری اسلامی است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اعضای هیأتی از گینه شامل ژنرال ابراهیم سوری بانگورا وزیر شهرسازی، مسکن و عمران، علی سیدوبا سوما وزیر انرژی، هیدرولیک و هیدروکربن، فلیکس لاما وزیر حمل و نقل، لانسین لاسو کروما مشاور عالی فرستاده ویژه نخست وزیر، ابراهیم کوبله سوما قائم مقام وزیرخارجه، مامادو توره قائم مقام وزیر همکاریها و  آلفا سالیو کوروما مدیر کل وزارت آموزش فنی و حرفه ای دیدار و گفت وگو کرد.

لزوم تغییر در حکمرانی آموزش عالی

دکتر طهرانچی در این دیدار که در محل سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب اسلامی اهمیت زیادی برای توسعه قائل شده است و توسعه کشور را از مسیر توسعه علم و فناوری قرار داده است. امروزه علیرغم تحریم ها و مسائل پیرامونی آن شاهد موفقیت های بسیاری در دانشگاه و صنعت هستیم. ما مدلهای زیادی از دانشگاه را در کشور تجربه کرده ایم و یکی از دستاوردهای مردم ایران پس از انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی است.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با حمایت و کمک مالی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و  پشتیبانی رهبر معظم انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد و امروزه یکی از بزرگترین دانشگاه های غیرحضوری دنیاست که دارای بیش از 400 واحد دانشگاهی و 800 مدرسه در شهرهای ایران است. همچنین بیش از 7 میلیون فارغ التحصیل در 40 سال گذشته، 5 رشته با رتبه کمتر از 750 نظام رتبه بندی شانگهای، انتشار بیش از 12 هزار مقاله بین المللی در سال 2022 توسط محققان دانشگاه آزاد اسلامی و تحصیل بیش از 60 هزار دانشجوی خارجی  از جمله دستاوردهای این دانشگاه است. امروز بیش از یک میلیون و 200 هزار دانشجو و 56 هزار عضو هیأت علمی مشغول به فعالیت در حوزه های مختلف علمی، مهندسی، پزشکی و علوم انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی هستند. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به امکان تحصیل در مقاطع گوناگون این دانشگاه بیان کرد: هرساله 90 هزار دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد، 10 هزار دانشجوی در مقطع دکتری و 300 هزار جوان در مقطع کارشناسی و رشته های مهارتی جذب دانشگاه آزاد اسلامی می شوند. علاوه بر نظام کارشناسی، ارشد و دکتری در حوزه های مهارتی نیز تجارب موفقیت آمیزی کسب و علاوه بر آموزش به حوزه فناوری نیز ورود کردیم. پارک های علم و فناوری، شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد حاصل فعالیت های فناورانه ما است. عمده این شرکت ها و فعالین فناوری در حوزه های انرژی، غذا، کشاورزی، دارو و فناوری اطلاعات مشغول هستند. همچنین در حال تأسیس نیروگاه های انرژی های تجدیدپذیر و انرژی های تجدیدناپذیر هستیم. 

به گفته دکتر طهرانچی دانشگاه‌ها امروز صرفاً آموزشی نیستند و باید در حوزه فناوری نیز فعال شوند، دانشگاه آزاد اسلامی یک سامانه و مجموعه دانشگاهی است، نه صرفاً یک دانشگاه. 

وی به تشریح نحوه همکاری های علمی و آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی با دولت گینه پرداخت و ادامه داد: تأسیس واحد دانشگاه آزاد اسلامی در غرب آفریقا و مستقر در گینه با محوریت آموزش های فنی و حرفه ای در حوزه های گوناگون مسکن، انرژی، حمل و نقل و کشاورزی و حتی پزشکی و مهارت های مربوط به آن که مورد نیاز طرف گینه ای است، می تواند به ارتقاء علمی این کشور کمک کند. 
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: اگر آموزش همراه با تولید شود، هزینه‌های خود را کاهش خواهد داد، زیرا آموزش خود به تنهایی هزینه‌های بالایی به مردم تحمیل می‌کند. لذا مایل هستیم متناسب با حوزه های مختلف علمی و آموزشی بستری نیز برای فعالیت های اقتصادی دانشجویان ایجاد کنیم. همانطور که در ایران این تجربه موفقیت آمیز را داشته ایم. برای مثال دانشگاه آزاد اسلامی اخیراً پروژه ساخت 100 هزار مسکن و ایجاد کارگاه های مربوط به آن را طراحی کرده و در دست اقدام دارد که می تواند منجر به فعال سازی محققین و دانشجویان حوزه عمران، معماری و شهرسازی شود. اتصال شرکت های دانش بنیان به این حلقه سبب می شود ما یک نظام آموزشی ارزان و مبتنی بر فعالیت اقتصادی داشته باشیم. 

وی با بیان اینکه دانشی که در ایران به دست آمده، متعلق به همه جهان اسلام است، تأکید کرد: ما برای انتقال این دانش به کشور دوست و مسلمان گینه هیچگونه محدودیتی نداریم. پذیرش دانشجو از کشور گینه در دانشگاه آزاد اسلامی که تحصیل در آن هزینه کمتری در قیاس با دانشگاه‌های دیگر منطقه دارد، می تواند از دیگر همکاری‌های ما با دولت و کشور گینه باشد.

دکتر طهرانچی در واکنش به استقبال هیأت گینه از همکاری های دوجانبه علمی افزود: آموزشهای مهارتی تنها به کلاس درس و تخته خلاصه نمی شود و با آموزش در محیط مهارتی ممکن می شود. دانشگاه آزاد اسلامی صاحب 10 میلیون متر مربع فضای آموزشی و پژوهشی در داخل کشور است و ما معتقدیم هر کار مستحکمی نیازمند اقدامات پایه ای است. به همین منظور توسعه آموزشهای مهارتی در گینه نیز نیازمند زیرساخت‌هایی از جمله مزرعه تولید محصولات کشاورزی، سایت صنعتی تولید تجهیزات کشاورزی اعم از تراکتور و ماشین آلات کشاورزی و یک دانشکده کشاورزی است که در این صورت می‌توانیم شاهد جذب دانشجو در گینه از سپتامبر سال جاری باشیم. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان با اشاره به اینکه فناوری توسعه آموزش عالی از موضوعات مورد توجه دنیا است گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به این فناوری رسیده و از پیشگامان این عرصه در جمهوری اسلامی است. این دانشگاه بدون دریافت یک ریال بودجه دولتی و با اتکای به توسعه اقتصاد درونی در سراسر کشور گسترش یافته است. دانشگاه آزاد اسلامی در حالی بیش از یک میلیون و 250 هزار دانشجو دارد، که هم اکنون وزارت بهداشت و درمان، 300 هزار دانشجو و وزارت علوم 700 هزار دانشجو در ایران دارند. ما توانسته ایم در کنار یک ساختار آموزشی دولتی، یک مجموعه دانشگاهی بسیار بزرگتر و ارزان تر زیرنظر مقام معظم رهبری داشته باشیم. 

ژنرال ابراهیم سوری بانگورا:  کشور گینه به شدت نیازمند همکاری های مختلف با دانشگاه آزاد اسلامی است

ژنرال ابراهیم سوری بانگورا وزیر شهرسازی، مسکن و عمران گینه در ادامه این دیدار با قدردانی از مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی به جهت برگزاری این نشست صمیمانه و با ابراز خرسندی از حضور در جمع آنان، گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای فرصت های بی نظیری در آموزش است و در زمینه های مختلف از تکنولوژی، تحقیقات و فناوری بسیار فعال است.

بانگورا با بیان اینکه گینه آماده هرگونه همکاری علمی و آموزشی با دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار کرد: ما علاقه مند به تحصیل دانشجویانمان در ایران و بهره مندی از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در کشور گینه هستیم.
وی تأکید کرد: کشور گینه به شدت نیازمند همکاری های مختلف آموزشی، پژوهشی، علمی و به ویژه مهارتی و فناوری با دانشگاه آزاد اسلامی است.

ابراهیم کوبله سوما قائم مقام وزیرخارجه همچنین در این دیدار با قدردانی از برگزارکنندگان نشست صمیمانه مقامات گینه با مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سیاست دولت گینه توسعه و گسترش فعالیت های فنی و حرفه ای است و ما از اینگونه فعالیت ها به شدت استقبال خواهیم کرد.

دکتر محمد حسین میرزاآقایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در گینه کوناکری نیز در این دیدار گفت: گینه از کشورهای دوست، برادر و مسلمان است که به شدت به همکاری با ایران و دانشگاه آزاد اسلامی نیاز دارد.

وی با بیان اینکه وجود مدیران عملیاتی و اجرایی ضرورت امروز کشور است، افزود: از اقدامات دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی که از مدیران ارشد عملیاتی و اجرایی کشور هستند، تشکر می کنم.

امضای تفاهم نامه همکاری دو جانبه میان دانشگاه آزاد اسلامی و دولت گینه

دانشگاه آزاد اسلامی از پیشگامان فناوری توسعه آموزش عالی در کشور است

در پایان این نشست تفاهم نامه همکاری های دو جانبه میان دانشگاه آزاد اسلامی و دولت گینه به امضای طرفین رسید که از مفاد آن می توان به تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد غرب آفریقا با مرکزیت گینه کوناکری، راه اندازی انستیتوی عالی مهارتی در کوناکری، همکاری های مشترک در طراحی و راه اندازی مرکز خدمات آموزشی برای اعضای هیأت علمی و اساتید کشور گینه و همکاری مشترک جهت تأسیس مؤسسات دانش بنیان در غرب آفریقا اشاره کرد.

گفتنی است در این جلسه دکتر محمد حسین میرزاآقایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در گینه کوناکری، دکتر مجید مشکینی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، مهندس سیدمحمد بطحایی معاون آموزش های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمد علی اکبری معاون علوم، مهندسی و کشاورزی، دکتر جمشید صباغ زاده قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در واحد علوم و تحقیقات و دکتر توحید پوررستم سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی حضور داشتند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1174125

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =