۵۵ درصد مهاجران افغانستانی به ایران آمدند

رئیس سازمان ملی مهاجرت گفت: ۵۵ درصد مهاجرین افغانستانی در ایران هستند، اما کمک‌های سازمان‌های بین‌المللی برای زیست مهاجرین افغانستانی ۳۲ درصد است.

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، عبدالله مبینی رئیس سازمان ملی مهاجرت در مراسم معارفه مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی این سازمان طی سخنانی بیان کرد: در سال‌های گذشته تغییراتی در سطح منطقه رخ داده که موجب مهاجرت‌های گسترده‌ای به سمت مرزهای ما شده است و بخشی از این خواسته و بخشی ناخواسته بوده است؛ ضرورت داشت در این‌باره برخوردی با تدبیر در حوزه‌های مختلف از جمله سیاستگذاری، برنامه‌ریزی، ساماندهی و اجرای امور اتباع انجام بگیرد.

طالبان: داعش در افغانستان در حال نابودی است

وی افزود: بسیاری از کشورها پدیده مهاجرت را یک سرمایه اجتماعی می‌دانند و از جنبه‌های مختلف آن استفاده می‌کنند؛ مثلاً کشور امارات، ترکیه و سایر کشورها که با نگاه استفاده از فرصت مهاجرت پیش می‌روند. ما یک مرکزی که با تحلیل محیطی، راهبردهای دقیق را تعیین کند که پدیده مهاجرت می‌تواند چه سود و چه استفاده‌ای می‌تواند داشته باشد را نداشتیم و تاکنون بیشتر به ابعاد تهدیدمحوری مهاجرت پرداخته شده است. در چندماه گذشته حدود 75 چالش و مسأله اساسی در ابعاد مختلف در حوزه مهاجرین احصا شده است؛ این چالش‌ها در ابعاد مختلف است و باید با برنامه با آن مواجه شد.

رئیس سازمان ملی مهاجرت اظهار داشت: در نظر گرفتن جنبه‌های سلبی و صرفا تهدید و یا جنبه‌های مثبت آن باید با هم در نظر گرفته شود و این دو باید با هم تلفیق شود تا بتوان با تدبیر با مسأله مواجه شد.

مبینی عنوان کرد: با دستور رییس‌جمهور و مطالبه وزیر کشور، تشکیل سازمان ملی مهاجرت به یک مطالبه جدی تبدیل شده است. آمارهای متعددی داریم ولی امروز حدود 6 میلیون نفر اتباع در کشور هستند و هزینه‌های زیادی در عرصه‌های مختلف در این‌باره انجام می‌گیرد.

وی خاطر نشان کرد: این هزینه‌ها باید مد نظر باشد و بتوانیم از فرصت حضور مهاجرین استفاده کنیم ولی این مهم کمتر انجام شده است؛ 55 درصد مهاجرین افغانستانی در کشور ما هستند و 44 درصد در کشور پاکستان بوده و مابقی در سایر کشورها حضور دارند. حدود 63 درصد سهم کمک‌های سازمان‌های بین‌المللی برای زیست مهاجرین افغانستانی به پاکستان و 32 درصد به ایران داده می‌شود و در کمک‌های بین‌المللی هم نوعی بی‌عدالتی وجود دارد و دلیل عمده این است شاید بخشی از قصور خود ما درباره این بوده که باید نوعی برخورد می‌شد که این‌گونه نباشد.

رئیس سازمان ملی مهاجرت گفت: با تغییر رویکرد و نگاه‌های سنتی و هم‌چنین بازگشت نگاه سیستمی و بهره‌گیری از ابزارهای نوین باید اقداماتی صورت داد که تهدیدات کاهش یافته و فرصت‌ها در این موضوع افزایش یابد. این مهم دست‌یافتنی بوده و نیازمند عزم همگانی است.

مبینی افزود: تشکیل سازمان ملی مهاجرت خواست رییس‌جمهور، شورای‌عالی امنیت ملی و دلسوزان نظام اسلامی است.

وی عنوان کرد: حکمرانی نوین و هوشمند باید مد نظر باشد و درباره مهاجرت و مهاجرین سامانه‌هایی را آماده کردیم و به افتتاح رسیده و باید وارد مرحله عملیاتی بشود تا از وضعیت کنونی خارج شویم و درباره 75 چالش مذکور، به راهکارهای عینی و عملی تبدیل برسیم تا ماحصل آن دستاوردهای سازنده‌ای باشد.

رئیس سازمان ملی مهاجرت خاطر نشان کرد: آقای بلوکیان مدیرکل جدید اتباع خارجی ضمن تجارب ارزشمند در این حوزه، آشنایی زیادی نسبت به امور اتباع و خصوصا افغانستانی‌ها دارد که این‌ها از عوامل موثر در انتخاب وی به این سمت است.

تاکید بلوکیان بر مواجهه یکپارچه با "مهاجرت"

اصغر بلوکیان مدیرکل جدید اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت نیز در این مراسم گفت: بیش از چهل سال است که با پدیده مهاجرت مواجه هستیم و در هیچ دولتی چنین برنامه مفصلی برای مواجهه مناسب تدارک دیده نشده و یکی از مشکلات در صحنه اجرا نیز همین فقدان برنامه مناسب بوده است. تشکیل سازمان ملی مهاجرت مطالبه رییس‌جمهور بوده تا بتوانیم مواجه مدبرانه‌ای با این پدیده داشته باشیم.

وی افزود: برای پدیده مهاجرت برنامه‌ی چندساله داریم و هر سال بخشی از آن را جلو می‌بریم. در داخل اداره کل اتباع و سایر دستگاه‌های مربوطه ظرفیت خوبی برای اداره جامعه مهاجرین داریم و این از جمله توانمندی‌هاست‌.

مدیر کل اتباع و مهاجرین خارجی عنوان کرد: ظرفیت خود مهاجرین باید مورد استفاده قرار بگیرد و تاکنون از این ظرفیت استفاده‌ی آنچنانی نشده و تا امروز بیشتر به آنان خدمات داده شده تا اینکه بکارگیری شوند؛ می‌بایست باید از خود آنان در مسائل غیر حاکمیتی استفاده شود.

بلوکیان تصریح کرد: درباره مهاجرین به‌صورت یکپارچه و متمرکز اقدام شود و نباید به صورت پراکنده و مختلف کار انجام بگیرد. می‌بایست تلاش کنیم زندگی آرام و شرافتمندانه‌ای برای مهاجرین فراهم کنیم تا با رعایت قوانین کشورمان زندگی کنند و در صورتی که شرایط کشورشان مهیا شد، به کشورشان و یا هر کشور دیگری با خاطره‌ای خوش بازگردند. وزیر کشور این‌گونه نگاه دارند که مهاجرین میهمانان ما هستند و ما هم این نگاه را دنبال می‌کنیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1178864

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =