به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، یافته های یک مطالعه جدید توسط محققان آکادمی مغز و اعصاب آمریکا نشان داد: تغییر از ساعت تابستانی به زمان استاندارد، با افزایش مختصری در بروز موارد اختلالات خواب مانند مشکل در به خواب رفتن یا خواب ماندن همراه است.
معرفی انواع اختلالات خواب
محققان دریافتند: خواب، نقش اساسی در سلامتی، خلق و خو، شناخت، عملکرد شغلی و فعالیت اجتماعی ایفا می کند و تحت تأثیر ریتم شبانه روزی، ساعت درونی که فرآیندهای بدن را تنظیم می کند، قرار دارد. خوشبختانه اختلال خوابی که بعد از تغییر زمان استاندارد مشاهده شدند، کوتاه بوده و پس از گذشت دو هفته دیگر مشهود نبودند.
در این مطالعه ۳۰ هزار فرد در سنین ۴۵ تا ۸۵ سال شرکت کرده بودند که هر یک پرسشنامه ای را در مورد کیفیت و مدت زمان خواب، توانایی به خواب رفتن و خواب آلودگی بیش از حد در طول ساعات بیداری تکمیل کردند.
پس از تنظیم عواملی مثل سن، جنس و محل سکونت، پژوهشگران دریافتند: افرادی که این نظرسنجی را یک هفته پس از تغییر ساعت تکمیل کرده بودند، ۳۴ درصد بیشتر از افرادی که پرسشنامه را یک هفته قبل از تغییر ساعت تابستانی به زمان استاندارد پر کرده بودند، در معرض خواب بی کیفیت قرار داشتند. علاوه بر این، مشکلات به خواب رفتن و خواب آلودگی بیش از حد در ساعات روز، در این افراد، دو برابر بیشتر بود.
برای انتقال ساعت از زمان استاندارد به ساعت تابستانی در بهار، محققان تفاوتی در مشکلات خواب، در افرادی که یک هفته قبل از تغییر ساعت پرسشنامه را تکمیل کرده بودند و افرادی که یک هفته بعد آن را تکمیل کرده بودند، نیافتند. با این حال یک هفته پس از تغییر ساعت، کاهش ۹ دقیقه ای در طول مدت خواب مشاهده شد.
پژوهشگران اظهار داشتند: ممکن است که این انتقال ها در کوتاه مدت مختل کننده به نظر برسند، اما به نظر می رسد پیامدهای بلندمدت کمی در تغییر از ساعت تابستانی به ساعت استاندارد وجود دارند. با این حال، نتایج تحقیقات قبلی، انتقال از ساعت تابستانی به زمان استاندارد و برعکس را با نرخ بالاتر تصادفات و همچنین افزایش خطر سکته مغزی و حمله قلبی مرتبط دانستند.
محققان افزودند: تحقیقات آینده ما، باید بر جمعیت بزرگتری تمرکز کرده و افراد را در طول زمان بیشتری پیگیری کند.یافته های تحقیقاتی در مجله Neurology، منتشر شده اند.
منبع: سیناپرس
انتهای پیام/
نظر شما