به کزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بیماریهای مزمن و غیرواگیر شایعترین علت مرگ و میر در دنیا است. این دسته از بیماریها را قابل پیشگیری ترین بیماریهای مزمن مینامند چرا که با کنترل فاکتورهای خطر میتوان از ایجاد آن جلوگیری نمود.
طب سنتی/ با ۴ خاصیت عناب آشنا شویم
از این فاکتورها میتوان به اختلالات چربی خون ، چاقی، فشار خون بالا، کم تحرکی، دیابت، سیگار و رژیم غذایی ناسالم اشاره نمود. تصلب شرایین و چربی خون مهمترین عوامل ایجاد بیماریهای قلب و عروق بوده که تحقیقات نشان داده است استفاده از رژیم غذایی همراه عناب و فرآوردههای آن نقش بسزایی در کاهش سطح این فاکتورها ایفا میکند.
امروزه با تغیر الگوی زندگی شامل کم تحرکی، استفاده طولانی مدت از تلویزیون، رایانه، گوشی همراه و همچنین نداشتن برنامه منظم ورزشی و استفاده از غذاهای چرب و پرکالری سن ایجاد اختلالات قلبی و عروق را کاهش دادهاست و گرفتی عروق یا آترواسکروز از سنین کودکی در حال شکل گیری است.
عناب به دلیل داشتن ترکیبات تریترپنوئیدی (اسید اولئانونیک، اسید پومونیک و اسید پومولیک) مانع تشکیل چربیهای رسوب شونده در عروق میشود. همچنین عناب با کنترل سطح چربیهای سرم خون (کلسترول، تری گلیسرید، LDL و HDL) به دلیل داشتن ترکیبات پکتینی مانع ایجاد بیماریهای قلبی میشود.
مصرف ۱۵گرم در روز عناب به مدت یک ماه مقدار کلسترول تام، LDL و همچنین قند خون ناشتا را به مقدار معنیداری کاهش میدهد. همچنین میوه عناب منبع غنی از روی و ویتامین C بوده که مصرف آن نقش مهمی در رشد و ارتقاء سیستم اعصاب مرکزی (مغز) و ایمنی بدن ایفا خواهد کرد
. براساس طب سینا عناب تازه به لحاظ خشکی و رطوبت معتدل و طبیعت کمی سرد داشته و در نسخههای بوعلی مخلوط میوه عناب با خرما، مویز و انجیر به عنوان داروی سینه تجویز شده است که از این مخلوط به میزان ۵۰ گرم در لیتر به شکل شربت مصرف میشود.
منبع: بهداشت نیوز
انتهای پیام/
نظر شما