تاسیس سرای نوآوری هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد اسلامی/ مشاوان صنعتی استاد راهنما می‌شوند

معاون پژوهشی واحد علوم تحقیقات گفت: در راستای فرهنگ‌سازی، کاربرد بیشتر هوش مصنوعی در رشته‌های مختلف و به‌کارگیری آن در شرکت‌های دانش‌بنیان، سرای نوآوری هوش مصنوعی ایجاد شده است که مدل پیشرفته‌تری نسبت به مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری به حساب می‌آید.

سید بابک مظفری، معاون پژوهشی واحد علوم تحقیقات، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با اشاره به کاربرد هوش مصنوعی در صنایع مختلف مانند آب و برق گفت: هوش مصنوعی در دنیای امروز تبدیل به زیرساختی مهم و اجتناب‌ناپذیر شده است.

آموزش عالی نتوانسته متخصص ماهر در حوزه کشاورزی تربیت کند/ توسعه کشاورزی هوشمند به صورت پایلوت در استان‌های شمالی

وی ادامه داد: امروزه حجم اطلاعات در جوامع مختلف مخصوصاً بخش صنعتی و مدیریتی به حدی افزایش پیدا کرده است که بدون استفاده از ابزارهای هوشمند امکان تجزیه، تحلیل و پردازش آن‌ها وجود ندارد.

مظفری درباره اهمیت پردازش اطلاعات به وسیله هوش مصنوعی توضیح داد: بسیاری از تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های دقیق تحت تاثیر استفاده از داده‌های این زیرساخت صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: بنابراین باید از هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار مهم در کنار جامعه مهندسین استفاده شود. واحد علوم تحقیقات با توسعه برنامه‌های آموزشی خود نسبت به ایجاد رشته و گرایش‌های مختلف در این زمینه اقدام کرده است. در مصداقی بارز می‌توان به تاسیس اولین دانشکده هوش مصنوعی در این واحد دانشگاهی اشاره کرد.

مظفری توضیح داد: همچنین در راستای فرهنگ‌سازی، کاربرد بیشتر هوش مصنوعی در رشته‌های مختلف و به‌کارگیری آن در شرکت‌های دانش‌بنیان، سرای نوآوری تحت عنوان سرای هوش مصنوعی ایجاد شده است که مدل پیشرفته‌تری نسبت به مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری به حساب می‌آید.

این مقام مسئول درباره تفاهم‌نامه واحد علوم تحقیقات با زیرمجموعه‌های وزارت نیرو تصریح کرد: براساس این تفاهم‌نامه قرار شد که یک تیم تحقیقاتی به طرح مسئله بپردازد و طرف مقابل با توجه به علاقه و تخصص خود در راستای حل مسئله مطرح شده اقدام کند.

او ادامه داد: یکی از اهداف اصلی واحد علوم تحقیقات برای انعقاد تفاهم‌نامه مذکور این است با استفاده از افراد متخصص و جامعه مهندسین به تعریف، هدایت و مشاوره پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی در مقاطع ارشد و دکترا بپردازد.

او گفت: به عبارتی یک مسیری تحت عنوان مشاوران صنعتی در نظر گرفته شده است که افراد متخصص و جامعه مهندسی با حرکت در این مسیر به‌عنوان مشاوران صنعتی، استاد راهنما یا استاد مشاور با رویکرد نیازهای پروژه صنعتی، دانشجویان را راهنمایی می‌کنند. بنابراین مشارکت علمی، تخصصی و پژوهشی میان دانشگاه و صنعت در قالب موضوعی که ذکر شد شکل می گیرد.

مظفری در پاسخ به این سوال که چگونه با استفاده از ظرفیت‌های دانشگاهی می‌توان به چالش‌های موجود در مصرف برق به وزارت نیرو کمک کرد گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات در تابستان پارسال با تفاهم‌نامه‌ای که با شرکت توزیع برق تهران داشت جزو دانشگاه‌های برتر و همکار در این زمینه معرفی شد. یعنی با مدیریت و همکاری طرفین میزان مصرف انرژی در این واحد مطابق با دستورالعمل‌های انرژی تنظیم و مدیریت شد.

معاون پژوهشی واحد علوم تحقیقات در پایان خاطر نشان کرد: یکی از برنامه‌های مهم واحد علوم تحقیقات با وزارت‌ نیرو تاسیس مراکز تحقیقاتی مشترک است. مجموعه ما پذیرای بخش صنعت در قالب تعریف و راه‌ اندازی مراکز تحقیقاتی مشترک بوده و فضای مشخصی به آن اختصاص پیدا کرده است. یک دفتر در مجموعه دانشگاه مستقر است که با همکاری گروه‌های آموزشی مربوطه، استادها و دانشجویان فعال به موضوعات منتناسب با صنعت می‌پردازد. به گفته مظفری این نشست‌ها به‌صورت رو در رو انجام می‌شود.

انتهای پیام /

کد خبر: 1185054

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =