کرونا و عفونت‌های ویروسی در کودکان باعث زوال عقل در بزرگسالی می‌شود؟

رئیس بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در پاسخ به این سوال که آیا صحت دارد که ابتلا به عفونت‌های ویروسی به خصوص در کودکان ممکن است به افت قوه ادراک و زوال عقل در بزرگسالی منجر شود، توضیح می‌دهد: خیر، این اصلا ثابت‌شده نیست.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، پروانه بندپی: سرماخوردگی یا سایر عفونت‌های ویروسی در تابستان، یکی از انواع بیماری‌هایی است که خیلی‌ها را به تعجب می‌اندازد. در حالی که یکی از انواع شایع بیماری در تابستان یا فصل گرم است. بیشتر مردم سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا را بیماری‌های مخصوص پاییز و زمستان می‌دانند. این در حالی است که ویروس‌ها همیشه هستند و تنها در فصل‌های بخصوصی شدت و ضعف پیدا می‌کنند. به گفته پزشکان، برخی از ویروس‌ها در تابستان بیشتر از زمستان شایع هستند.

آخرین آمار کرونا در ایران / یک روز بدون فوتی دیگر ثبت شد

در این میان با توجه به این که از حدود ۴ سال پیش ویروس کرونا نیز به دیگر ویروس‌های موجود اضافه شده و خیلی از مردم را به کام مرگ کشانده و برای خیلی از آنها عوارضی بر جا گذاشته، بسیاری از افراد به محض مشاهده علائمی در خود مثل سرفه، آبریزش بینی و تب دچار هراسِ ابتلا به کرونا می‌شوند و احساس خطر می‌کنند. هرچند ماه گذشته (۱۵ اردیبهشت) بود که سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ کرونا دیگر یک وضعیت اضطراری بهداشتی در جهان نیست و بر همین اساس، مجوز پایان ‌دادن به «وضعیت اضطراری بیماری کرونا» را صادر کرد.

 دکتر پیام طبرسی، فلوشیپ بیماری‌های عفونی در بیماران مبتلا به نقص ایمنی و رئیس بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در این رابطه  می‌گوید: مراجعات مبتلایان به عفونت‌های ویروسی ازجمله کرونا به بیمارستان ما زیاد نیست و اصلا جای نگرانی هم ندارد.

دکتر طبرسی می‌گوید: به هر حال فصل تابستان است و غیر از کرونا، عفونت‌های ویروسی دیگر هم وجود دارند و افراد را مبتلا می‌کنند. مثل رینو ویروس‌ها. عفونت‌ها چون قابل انتقال هستند، می‌توانند کل اعضای یک خانه را مبتلا کنند اما نگران‌کننده نیست. چون در این فصل معمول است و تازگی هم ندارد. همیشه به همین صورت بوده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی می‌گوید: اگر فرد علائمی مثل آبریزش بینی و سرفه و ... دارد، جای نگرانی نیست و با مراقبت خوب می‌شود. کودکان هم همین‌طور. بیشتر کودکان در این فصل دچار سرماخوردگی و سایر عفونت‌های ویروسی می‌شوند که علائمی مثل سرفه و آبریزش و اسهال استفراغ به همراه دارد و قبلا هم بوده و موضوع تازه‌ای نیست. فقط از زمان پاندمی کرونا حساسیت مردم به ویروس‌ها و عفونت‌های ویروسی بیشتر شده است.

رئیس بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری ادامه می‌دهد: تست‌هایی که ما روزانه می‌گیریم، افزایش موارد کرونا در تهران را نشان نمی‌دهد و بیشتر آنها منفی است. پس جای نگرانی وجود ندارد. فقط مبتلایان به عفونت‌های ویروسی اگر علائمی که یاد شد را در خود یا فرزندان خود مشاهده می‌کنند، باید نکات مراقبتی را بیشتر رعایت کنند و ممنوعیت‌های دوران سرماخوردگی یا هر عفونت دیگر را جدی بگیرند. مثلا غذاهای سرخ‌شدنی نخورند، بستنی و شیرینی نخورند، بعضی از میوه‌ها را تا زمانی که بهبود پیدا نکردند، میل نکنند.

دکتر طبرسی در پاسخ به این سوال که آیا صحت دارد که ابتلا به عفونت‌های ویروسی به خصوص در کودکان ممکن است به افت قوه ادراک و زوال عقل در بزرگسالی منجر شود، توضیح می‌دهد: خیر، این اصلا ثابت‌شده نیست. اگر فرد مکررا به عفونت‌های ویروسی مبتلا شود یا اگر ضعف ایمنی یا مشکل خاص دیگری داشته باشد، ممکن است این اتفاق برایش رخ دهد. اما فرد عادی خیر و اصلا ربطی به این مساله ندارد.

منبع: همشهری

اتمام پیام/
 

کد خبر: 1186219

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =