به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، آلودگی هوا و ترافیک دو معضل اساسی تهران است. سالهاست که تهرانیها با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند. توسعه حمل و نقل عمومی یکی از راهکارهای کاهش آلودگی هوا و ترافیک است.
افزایش آلودگی هوای تهران با واردات اتوبوس فرسوده / هزینهای که بعدها باید با واردات داروهای سرطانی جبران شود!
شهرداری تهران امسال بیش از 45 درصد بودجه خود را به حمل و نقل عمومی اختصاص داد تا بتواند بخشی از عقبافتادگی دوره قبل مدیریت شهری را جبران کند.
بخش عمده ای از اتوبوس ها در دوره قبل به پارکینگ رفت
اتوبوسها در تهران فرسوده است. در حال حاضر فقط 600 تا 700 اتوبوس فعال است و بسیاری از اتوبوس های شهر تهران در دوره قبل به پارکینگ رفت. از گوشه و کنار اخباری مبنی بر واردات اتوبوسهای دستدوم به گوش میرسد عده ای معتقدند که این اتوبوسها آلودگی تولید میکنند و جان مردم را به خطر می اندازد. برخی میگویند که شهرداری میخواهد اتوبوسهایی با استاندارد یورو 4 و سن بالای 15 سال وارد کند،اتوبوسهای که از رده خارج هستند و مشکل آلودگی هوا را تشدید میکنند، اما سیدجعفر تشکریهاشمی رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران در اینباره به خبرنگار فارس گفت: دولت در مصوبهای اجازه داده که اتوبوسهای 3 تا 5 سال خارجی مورد استفاده قرار گیرد البته بعدا پیشنهاداتی مطرح شده است.
معاون شهردار از خرید 3000 دستگاه اتوبوس نو خبر داد
وی تأکید کرد: شهرداری تهران هیچ تصمیمی برای خرید اتوبوس دستدوم ندارد و تمام برنامههایش بر روی اتوبوسهای نو است. به طوری که معاون حمل و نقل ترافیک اعلام کرده که 3 هزار دستگاه اتوبوس نو وارد تهران میشود که هزار دستگاه آن برقی است و این نشان میدهد که مدیریت شهری توجه به توسعه ناوگان و کاهش آلودگی هوا دارد.
سالهاست که آلودگی هوا دست از سر تهرانیها برنداشته و سالانه بیش از 4 هزار نفر بر اثر آلودگی هوا در تهران جان خود را از دست میدهند. متهم اصلی آلودگی هوا منابع متحرک از جمله خودروها و سوخت است بدین ترتیب گفته میشود که در حال حاضر به دلیل مشکلاتی که در سیستم حمل و نقل عمومی طی سالهای گذشته ایجاد شده سهم استفاده شهروندان از خودروی شخصی به 70 درصد رسیده این در حالی است که باید شهروندان 70 درصد با حمل و نقل عمومی تردد کنند تا آلودگی و ترافیک کم شود.
شهرداری اتوبوس دست دوم وارد نمی کند، بخش خصوصی این کار را می کند
محمد آقامیری عضو شورای شهر تهران به خبرنگار فارس میگوید: شهرداری قصد ورود اتوبوس دستدوم ندارد بخش خصوصی این کار را انجام می دهد و آنها هم باید از سازمانهای مربوطه مجوزهای استاندارد لازم را بگیرند.
وی ادامه داد: سالهاست که آلودگی هوا جان مردم را نشانه گرفته است 4 میلیون خودرو در تهران تردد میکنند و بخش عمدهای از ترددها با خودروی شخصی است ما باید حمل و نقل عمومی را توسعه دهیم که در این زمینه شهرداری برنامه دارد.
سهم آلایندگی اتوبوسها زیر 2 درصد است
وی ادامه داد: اتوبوسهایی که در حال حاضر در شهر تهران تردد میکنند یورو 2 هستند اگر میتوانند بیایند این اتوبوسها را متوقف کنند که خودشان آلودگی تولید میکنند اما این را هم بگویم بر اساس آماری که سالها پیش گرفته شده سهم آلایندگی اتوبوسها زیر 2 درصد بوده است.
وی تأکید کرد: در حال حاضر حدود 700 اتوبوس فعال داریم و ما هر چقدر اتوبوس اضافه کنیم سهم آلودگی هوا کاهش مییابد.
ماجرای اتوبوسهای دستدوم مدتهاست که مطرح است جلال بهرامی معاون حمل و نقل شهرداری تهران میگوید اتوبوسهای دستدوم که استانداردهای لازم را دارند قطعا چند پله از اتوبوسهایی که در حال حاضر بازسازی میشوند بالاتر هستند اما اتوبوسی که در داخل بازسازی میکنیم یورو2 است اما ما تلاش میکنیم اتوبوسهای نو وارد کنیم و در این زمینه قراردادهایی هم بسته شده است.
بر اساس این گزارش، شهرداری تهران برای رفع آلودگی هوا و ترافیک برنامههای متعددی دارد تا کنون 358 دستگاه اتوبوس و مینیبوس وارد شده و همچنین دولت هم بخشی از پیشپرداخت خرید 630 واگن مترو را داده است. شهرداری بودجه خوبی برای توسعه حمل و نقل در نظر گرفته است؛ البته دولت هم باید به وظایف قانونی خود در این زمینه عمل کند. برای رفع آلودگی هوا و ترافیک باید تمامی دستگاههای مرتبط ورود کنند تا بتوان این معضل دیرینه را در تهران از بین برد.
منبع: فارس
انتهای پیام/
نظر شما