به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، داشتن دندان مصنوعی یا پروتز دندان در سنین پایین مثل ۲۰ یا ۳۰ سالگی غیرمعمول نیست. اگر شما هم در شرایطی هستید که نیاز به دندان مصنوعی دارید بدانید که تنها نیستید. تعداد افراد جوانی که از دندان مصنوعی استفده میکنند بسیار بیشتر از آن چیزی است که فکر میکنید. برخی از دلایلی که باعث میشود به دندان مصنوعی نیاز داشته باشید عبارتند از از دست دادن دندان در اثر بیماری لثه، پوسیدگی دندان، استعداد ژنتیکی برای از دست دادن دندان، دیسپلازی اکتودرم یا ضربه است.
بیشتر بخوانید:
دندان سالم برابر است با زایل نشدن عقل
اگر شما هم به دلایل مختلف از جمله بیماری یا کمبود بودجه نمیتوانید از ایمپلنت یا سایر روشهای درمانی استفاده کنید، نگران نباشید. به این خاطر که استفاده از دندان مصنوعی برای افراد جوان نیز رایج است. با این مقاله از مرکز ایمپلنت تهران همراه باشید تا چیزهای بیشتری در این رابطه یاد بگیرید.
دندان مصنوعی برای افراد جوان
شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که جورج واشنگتن در ۲۰ سالگی دندانهای خود را از دست داد. بنابراین اگر شما هم در این سنین نیاز به دندان مصنوعی دارید، چندان نگران نباشید. صدالبته این روزها ما از امکانات پزشکی بسیار بیشتری نسبت به زمان جرج واشنگتن دسترسی داریم.
قرار گرفتن در معرض بسیاری از غذاهای فرآوری شده با قند زیاد، رشد در خانوادههای کمدرآمدی که مراقبتهای دندانپزشکی در آنها به درستی انجام نمیشود، عدم وجود بیمههای دندانپزشکی خوب، پتانسیل ژنتیکی برای از دست دادن دندانها در سنین پایین، انواع تصادفات، آسیبهای ورزشی و ... همگی از دلایلی هستند که منجر میشوند به دنبال دندان مصنوعی برای افراد جوان باشیم.
بهترین دندان مصنوعی برای افراد جوان چیست؟
دندان مصنوعی میتواند به ۲ شکل ثابت و متحرک باشد. دندانهای مصنوعی ثابت در دسته ایمپلنت و بریج قرار میگیرد. اما دندان مصنوعی متحرک برای افراد مختلف از جمله پیر و جوان قابل استفاده است. این دندانها که گاهی با نام پروتز دندان نیز شناخته میشود، به صورت دندان مصنوعی کامل و دندان مصنوعی جزئی در اختیار مراجعهکننده قرار میگیرد.
نوع کامل برای کسانی است که کل دندانهای فک بالا و پایین خود را از دست دادهاند. این در حالی است که نوع جزئی برای کسانی است که تعدادی از دندانهای خود را از دست دادهاند. این پروتزها به صورت متحرک بوده و میتوان برای هر تعداد دندان از دسته رفته در فک بالا و پایین مورد استفاده قرار بگیرد.
پروتز متحرک دندان چیست؟
اگر بیمار یک یا چند یا حتی تمامی دندانهای خود را از دست داده باشد و امکان انجام پروتز ثابت مانند ایمپلنت یا بریج را نداشته باشد میتواند از پروتزهای متحرک برای پرکردن جای دندانهای خالی استفاده نماید. این نوع از دندان مصنوعی را میتوان به راحتی در دهان گذاشت و برداشت و امکان جابجایی آن به طور کامل وجود دارد. این پروتزها به عنوان دندان مصنوعی برای افراد جوان و پیر شناخته میشود.
انواع دندان مصنوعی برای افراد جوان
خوب است بدانید که پروتزهای متحرک از لحاظ قالب، جنس، تعداد و شکل انواع مختلفی دارند. اینکه کدام یک از این پروتزها برای شما مناسب است، به تشخیص پزشک و دندانساز بستگی دارد. در اینجا این انواع مختلف را توضیح خواهیم داد.
پروتز کامل دندان
پروتز کامل دندان برای کسانی مناسب است که کل دندانهای خود را از دست دادهاند. برای ساخت این پروتزهای کامل لازم است که پزشک یا دندانساز به طور کامل فرایند معاینه و قالبگیری را انجام داده و سپس بر اساس آن پروتز را آماده کند. خود پروتزهای کامل دندان نیز به دو دسته معمولی و نرم تقسیم میشوند. البته معمولی یا نرم بودن مربوط به بخش لثه آن است. از حالت نرم اصولا در موارد خاص استفاده میشود.
پروتز پارسیل
نوع دیگری از پروتز متحرک دندان است که به آن پارسیل و فلیپر هم گفته میشود. این پروتزها برای کسانی است که یک یا تعدادی از دندانهای خود را از دست دادهاند و یکی از گزینههای خوب به عنوان دندان مصنوعی برای افراد جوان است. در این پروتزها علاوه بر دندان و لثه بخش دیگری به شکل نگهدارنده نیز وجود دارد که به پروتز کمک میکند سر جای خود باقی بماند.
پروتزهای پارسیل را میتوان یکی از انواع مقرونبهصرفه و سریع در بین انواع دندانهای مصنوعی دانست که هم جای خالی دندانهای از دست رفته را پر خواهد کرد و هم از ایجاد صدمه و فشار به سایر دندانها جلوگیری میکند.
اصولا از این پروتزها زمانی استفاده میشود که چند دندان سالم در فک بالا یا پایین وجود داشته باشد تا پروتز بتواند با استفاده از نگهدارندهها به آنها وصل شود. در صورتی که دندانهای باقیمانده هم خراب یا عفونتکرده باشند نیاز است که آنها نیز به طور کامل کشیده شوند و از پروتز کامل دندان استفاده کرد. همچنین لازم است به این نکته اشاره کنیم که پروتز پارسیل هم خود به چند دسته از جمله پروتز با نگهدارنده فلزی، پروتز انعطافپذیر و پروتز بافتی اکریلیک تقسیم میشود.
پروتز اوردنچر
این پروتزها هم با این که از پایه های ایمپلنتی برخوردار است اما در دسته پروتزهای متحرک قرار میگیرد و میتواند به عنوان دندان مصنوعی برای افراد جوان و پیر مورد استفاده قرار بگیرد. در این روش نیاز است که دو یا چند پایه ایمپلنت در لثه قرار گرفته و سپس یک دست دندان به طور ثابت و محکم روی آن سوار خواهد شد.
مراحل دریافت پروتز متحرک
همانطور که مشاهده کردید، استفاده از پروتز دندان برای جوانان و سنین پایین نیز رایج است و افراد جوان زیادی از انواع دندان مصنوعی استفاده میکنند. برای دریافت آن بایستی مراحل زیر طی شود:
ابتدا بایستی فکها مورد بررسی قرار بگیرند.
سپس فرایند قالبگیری انجام خواهد شد.
پروتزهای دندانی بر اساس قالبگیری، ساخته میشود.
در نهایت پروتز برای بیمار نصب و نحوه استفاده از آن برای وی توضیح داده میشود.
سخن پایانی
همانطور که دیدید، استفاده از دندان مصنوعی برای افراد جوان امر رایجی است. عوامل مختلف همچون هزینه بالا یا بیماری میتواند باعث شود که جوانان توانایی استفاده از دندان مصنوعی ثابت مانند ایمپلنت را نداشته باشند. در چنین شرایطی پروتزهای متحرک گزینه مناسبی برای آنها خواهد بود.
منبع: سلامت نیوز
انتهای پیام/
نظر شما