آخرین تحولات اوکراین| آلمان به دنبال آمریکا از تحویل موشک خودکار به کی‌یف خودداری کرد

اولتیماتوم وزیر خارجه اوکراین برای دریافت موشک‌های دور برد، تردید غرب در انتقال سلاح دوربرد به کی‌یف، ۱۷۰ هزار حمله سایبری غرب به روسیه در انتخابات، صادرات سلاح چک به اوکراین و نظر اوکراینی‌ها درباره زلنسکی، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، سرگئی مارچنکو، وزیر دارایی اوکراین اعلام کرد که کی‌یف امیدوار است تا در سال ۲۰۲۴، مبلغی معادل ۱۲ تا ۱۴ میلیارد دلار از ولت آمریکا برای تأمین مالی بودجه دولت دریافت کند. 

بیشتر بخوانید:

آخرین تحولات اوکراین| قصد زلنسکی برای گفتگو با بایدن درباره تامین موشک‌های دوربرد 

وی گفت: "در سال ۲۰۲۴، وزارت دارایی امیدوار است که در سال آینده از ایالات متحده برای تامین مالی بودجه دولتی در سطح سال جاری - چیزی بین ۱۲ تا ۱۴ میلیارد دلار -  دریافت کند. این چیزی است که ما در حال کار به روی آن هستیم." 

وی یادآور شد که مقامات کی‌یف امیدوارند که واشنگتن قبل از پایان سال جاری بودجه موقت را تصویب کند. سپس اوکراین می‌تواند ۳.۳ میلیارد دلار دیگر برای پوشش کسری بودجه دولتی دریافت کند.

مارچنکو تاکید کرد که در سال ۲۰۲۳، تامین مالی خارجی بودجه دولتی بالغ بر ۴۲ میلیارد دلار بود که از این میزان ۳۵ میلیارد دلار برای پوشش کسری تراز پرداخت‌ها صرف شد و وجوه باقی مانده صرف ذخیره و پرداخت بدهی دولت شد.

پیش از این، کمیته بودجه پارلمان اعلای اوکراین گزارش داده بود که از ابتدای سال ۲۰۲۳، این کشور بیش از ۲۵ میلیارد دلار کمک مالی بین المللی دریافت کرده است. طبق این اطلاعات، در نیمه نخست سال ۴۹.۱ درصد از کل درآمدهای صندوق عمومی بودجه کشور، منابع خارجی بوده و بزرگترین کمک کننده به بودجه اوکراین اتحادیه اروپا بود که تنها در سال جاری، ۱۱.۴۳ میلیارد دلار وام ترجیحی به این کشور داده است.

در اواخر ماه مه، وزارت دارایی اوکراین اعتراف کرد که کی‌یف کمک مالی به مبلغ ۱.۲۵ میلیارد دلار از ایالات متحده دریافت خواهد کرد. در عین حال، تنها در سال ۲۰۲۳ تا به امروز مبلغ ۶ میلیارد دلار کمک مالی از ایالات متحده دریافت کرده است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به پانصد و شصت و ششمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

غرب در جریان انتخابات روسیه بیش از ۱۷۰ هزار حمله سایبری را سازماندهی کرد

یک مقام وزارت امور خارجه روسیه صبح امروز اعلام کرد که کشورهای غربی با انجام حملات سایبری متعدد سعی کردند تا مانع از برگزاری انتخابات در این کشور شوند. به گفته وی، در مجموع بیش از ۱۷۰ هزار حمله سایبری در این رابطه سازماندهی شده است.

این مقام افزود: ما نه در گفتار، بلکه در عمل شاهد تلاش‌های کشورهای غربی و اقمار آنها برای ایجاد اختلال در روند برگزاری انتخابات بودیم. به عنوان مثال، تنها در جریان انتخابات ۸ تا ۱۰ سپتامبر، پورتال رسمی کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه ۱۷۵ هزار حمله سایبری را تجربه کرد که هدف آنها عدم موفقیت دولت روسیه در برگزاری انتخابات بود.

کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه، پیشتر اعلام کرد که میزان مشارکت مردمی در انتخابات منطقه‌ای بیشترین میزان از سال ۲۰۱۷ بوده است. 

آلمان به دنبال آمریکا از تحویل موشک خودکار به کی‌یف خودداری کرد

خبرگزاری رویترز گزارش داد که بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان شب گذشته اعلام کرد که برلین قصد ندارد موشک‌های کروز تائوروس را به کی‌یف ارسال کند. 

پیستوریوس گفت: «برلین لزوماً موشک‌های کروز تائوروس را به کی‌یف نمی‌رساند، فقط به این دلیل که ایالات متحده م تاکنون هیچ موشک‌ دوربردی به اوکراین نفرستاده است».

وی در جریان سفر خود به کلن افزود که آلمان هنوز در موقعیتی نیست که تصمیم بگیرد موشک‌های تائوروس را در اختیار اوکراین قرار دهد. به گفته وی، "هیچ موشک خودکاری" در این درگیری وجود ندارد.

پیش از این رویترز گزارش داده بود که مقامات ایالات متحده ممکن است عرضه موشک های‌ دوربرد از جمله ATACMS یا GMLRS به اوکراین را تایید کنند.

کوله‌با با لحنی اولتیماتوم وار از آلمان خواستار تامین موشک‌های تائوروس شد

دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتی تاکید کرد که برلین باید در کوتاهترین زمان ممکن ارسال موشک‌های دوربرد تائوروس به کی‌یف را آغاز کند.  وی با بی‌ادبی خطاب به آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان گفت: «به هر حال این کار را خواهی کرد. من نمی‌فهمم چرا زمان را تلف می‌کنید.»

کوله‌با پس از مذاکرات خود با بائربوک تاکید کرد که اوکراین تمام تلاش خود را برای سرعت بخشیدن به تصمیم گیری در مورد تامین موشک‌های دوربرد تائوروس انجام خواهد داد.  امکان ارائه موشک دوربرد آلمانی تائوروس به اوکراین موضوع اصلی گفتگوهای وزرای خارجه اوکراین و آلمان در کی‌یف بود.

بائربوک در اوایل سپتامبر گفته بود که عرضه موشک‌های کروز دوربرد تائوروس به کی‌یف مملو از مشکلات است، زیرا توافق بر سر همه جزئیات آن بسیار زمان می‌برد. در همان زمان، میخائیل پودولیاک، رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین گفت که ارتش این کشور برای "به حداقل رساندن تلفات و کاهش نیاز به بسیج" در کشور به سلاح های دوربرد، از جمله تائوروس آلمانی نیاز دارد. 

وزارت امور خارجه  آمریکا: موشک های ATACMS به اوکراین منتقل نمی‌شود

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته اعلام کرد که ایالات متحده موضع گیری خود در مورد عرضه احتمالی سامانه‌های موشکی دوربرد ATACMS به اوکراین را تغییر نداده و واشنگتن آنها را به کی‌یف منتقل نخواهد کرد.

وی گفت: «ما به گفتگو در این باره با همکاران اوکراینی خود و همچنین در داخل دولت ایالات متحده ادامه می‌دهیم. اما در این مرحله ما موضع جدیدی برای اعلام نداریم.»

یک روز قبل، جاناتان فاینر، معاون اول جیک سالیوان، مشاور رئیس جمهور ایالات متحده در امور امنیت ملی امکان عرضه ATACMS به اوکراین را رد نکرد. با این حال، وی یادآور شد که واشنگتن هنوز آماده انجام چنین اقدامی نیست.

تایید فروش سیستم دفاع هوایی و  موشکی آمریکایی به لهستان  

آژانس همکاری‌ها در زمینه امنیت دفاعی ایالات متحده شب گذشته اعلام کرد که وزارت امور خارجه فروش یک سیستم مدیریت نبرد دفاع هوایی و موشکی یکپارچه به لهستان را به مبلغ ۴ میلیارد دلار تایید کرده است.

این آژانس گواهینامه مورد نیاز را ارائه کرد و کنگره را از توافق احتمالی مطلع کرد. یادآوری شده که فروش تسلیحات به لهستان آسیبی به آمادگی رزمی ارتش آمریکا وارد نکرده و "توازن نظامی اساسی" در منطقه را تغییر نخواهد داد.

روسیه قصد ندارد از حق وتو خود در شورای امنیت صرف نظر کند

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل متحد شب گذشته تاکید کرد که این کشور به استفاده از حق وتوی خویش در شورای امنیت برای اطمینان از اتخاذ تصمیمات مسئولانه و متعادل توسط این نهاد ادامه خواهد داد. 

این دیپلمات در نشست مجمع عمومی سازمان ملل که برای بحث در مورد استفاده روسیه از حق وتو در رای گیری درباره مالی برگزار شد، گفت: مایلم تاکید کنم که روسیه به خط مشی اصولی خود در استفاده از حق وتو در شورای امنیت ادامه خواهد داد تا این مهم‌ترین نهاد سازمان ملل تصمیم‌های مسئولانه و متعادلی اتخاذ کند که خواسته‌های دولت‌ها و مردم آنها را برآورده کند. 

زاخارووا زلنسکی را کووید-۲۳  برای غرب نامید

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در کانال تلگرامی خود یادآور شد که اظهارات ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهور اوکراین مبنی بر اینکه در صورت توقف کمک مالی به اوکراین، مهاجرین اوکراینی کشورهای غربی را تهدید خواهند کرد، دلیل دیگری بر «جوهره نازی مقامات کی‌یف» است. 

وی نوشت: «چنین اظهاراتی ماهیت نازیسم مقامات کی‌یف و اهداف تروریستی آنها را ثابت می کند. زلنسکی برای غرب کووید-۲۳ است.»

روز گذشته زلنسکی تهدید کرد که کاهش کمک‌های غرب به کی‌یف می تواند باعث واکنش غیرقابل پیش بینی پناهندگان اوکراینی شود که اکنون در کشورهای اروپایی هستند و اگر مقامات اروپایی خود را کنار بکشند، نتیجه خوبی برایشان نخواهد داشت.

تاکید زلنسکی بر رفع نیازهای ارتش اوکراین در سیستم دفاع هوایی 

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز دوشنبه در دیدار با آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان درباره نیازهای ارتش اوکراین به سیستم های دفاع هوایی صحبت کرد. در پیامی در وب‌سایت دفتر زلنسکی آمده است: «در این دیدار، توجه ویژه‌ای به تقویت بیشتر پدافند هوایی اوکراین از جمله حفاظت از مناطق جنوبی کشور شد».

در این گفتگو، رئیس جمهور اوکراین همچنین به اهمیت جذب کمک‌های بیشتر برای تقویت توپخانه، به ویژه سامانه‌های کالیبر ۱۵۵ میلی متری و موشک‌های دوربرد اشاره کرد.

زلنسکی در کانال تلگرامی خود یادآور شدکه با بائربوک درباره همکاری های نظامی، همکاری در بخش انرژی و تمایل کی‌یف برای عضویت در اتحادیه اروپا نیز گفتگو کرده است.

پراگ تقریباً نیمی از صادرات نظامی خود در سال ۲۰۲۲ را به کی‌یف منتقل کرد

ایرژی گینکا، رئیس انجمن شرکت‌های صنایع دفاعی جمهوری چک اعلام کرد که حجم کل صادرات تسلیحات جمهوری چک در سال ۲۰۲۲ در مقایسه با سال ۲۰۲۱ دو برابر شد و تقریباً نیمی از این محصولات به اوکراین رسید.

وی گفت: «صادرات نظامی در سال ۲۰۲۲ در سطح بالایی قرار داشت و به حدود ۳۰ میلیارد کرون چک (حدود ۱.۲۲ میلیارد یورو) رسید. اما من فکر می‌کنم این دیگر تکرار نخواهد شد.» 

به گفته رئیس انجمن، جمهوری چک حدود ۴۵ درصد از محصولات نظامی خود را صادر می‌کند که بیشتر مهمات، از جمله مهمات کالیبر بزرگ، و همچنین تجهیزات زمینی - اتومبیل، هویتزر، تانک و خودروهای زرهی است.

تقریباً ۸۰ درصد اوکراینی‌ها زلنسکی را مسئول فساد در این کشور می‌دانند

تقریبا ۸۰ درصد از شهروندان اوکراینی ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور را مسئول فساد در دولت و ادارات نظامی می‌دانند. این موضوع را نتایج یک مطالعه انجام شده از سوی بنیاد اوکراین "ابتکارات دموکراتیک ایلیک کوچریف" که روز دوشنبه منتشر شد نشان داده است.

بر اساس نتایج این مطالعه که در وب سایت این بنیاد منتشر شده، ۷۸ درصد از پاسخ دهندگان معتقدند که رئیس جمهور زلنسکی مستقیماً مسئول فساد در دولت و ادارات نظامی است. تنها ۱۸ درصد از پاسخ دهندگان با این دیدگاه موافق نیستند.

بر اساس نتایج این مطالعه، ۵۲ درصد از پاسخ دهندگان معتقد نیستند که انتقاد از مقامات به دلیل فساد باعث بی ثباتی کشور و کاهش اعتماد شرکای خارجی می شود و تاکید کردند که باید از مقامات به این دلیل انتقاد شود. در عین حال، ۵۵ درصد از اوکراینی‌های مورد بررسی معتقدند که اگر این کشور با فساد مبارزه کند، غرب باید به اوکراین کمک نظامی کند.

رئیس جمهور برزیل: درگیری اوکراین بشریت را خسته کرده است

رئیس جمهور برزیل، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، معتقد است که درگیری نظامی در اوکراین بشریت را خسته کرده است. او در گفتگو با شبکه سی‌ان‌ان برزیل گفت: «فکر می‌کنم همه دیگر دارند متوجه می‌شوند که این [مناقشه] باعث خستگی بشریت شده و در حال حاضر مردم را خسته کرده است».

وی یادآور شد: رهبران کشورهای گروه ۲۰ در ۹ سپتامبر بیانیه‌ای را امضا کردند که در آن بر تمایل همه کشورها به یافتن راه‌حل فوری برای بحران اوکراین از طریق روش‌های دیپلماتیک تاکید شده است  و من فکر می‌کنم که این تنها راه است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1197817

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =