به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، احمدیه استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فوق تخصص شبکیه چشم، گفت: بیماران مبتلا به دیابت به منظور پیشگیری از ابتلاء به نابینایی بر اثر بیماری دیابت باید پیش از بروز اختلالات بینایی به صورت دورهای معاینه شوند.
بیشتر بخوانید:
موبایل چه آسیبهایی به دستهای ما میرساند؟
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: از آن جا که ابتلاء به دیابت در کشور رو به افزایش است ابتلاء به عوارض این بیماری از جمله نابینایی نیز افزایش یافته است.
احمدیه افزود: اکنون درمانهای نوین برای التهاب و اضمحلال شبکیه در بیماران مبتلا به دیابت در کشور ارائه میشود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: آخرین دستاوردهای جهان برای درمان بیمارانی که بر اثر کهولت سن به اضمحلال شبکیه مبتلا میشوند نیز در ایران ارائه میشود.
احمدیه با بیان این که بیماری اضمحلال شبکیه سالمندان دو نوع است افزود: درمان نوع مرطوب این بیماری سالهاست که در ایران انجام میشود و به تازگی برای نوع دیگر این بیماری نیز روشهای درمانی معرفی شده است.
این فوق تخصص شبکیه گفت: در روشهای نوین درمان، تزریقهای داخل چشم انجام میشود و پژوهشهایی برای داروهای با تأثیر طولانیتر انجام شده و به نتایج مطلوبی نیز رسیده است.
احمدیه درباره بیماریهای ژنتیک چشم نیز گفت: هرچند شیوع این نوع نابینایی کمتر از دو نوع التهاب و اضمحلال شبکیه چشم است، اما از آن جا که بیماران از سنین پایین به آن مبتلا میشوند تأثیر زیادی بر زندگی و تواناییهای فردی آنان دارد.
این فوق تخصص شبکیه اضافه کرد: تحقیقات در زمینه بیماریهای ژنتیک چشم گسترده است، اما برای رسیدن به درمانهای قطعی به زمان بیشتری نیاز است.
احمدیه گفت: امید زیادی وجود دارد که در آینده درمان نابیناییهای ژنتیکی نیز امکان پذیر باشد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تأکید کرد: پژوهشها برای درمان نابینایی در حال انجام است و پیشرفتهای امید بخشی را نیز در این زمینه شاهد هستیم.
احمدیه گفت: در نابیناییهایی که بر اثر دیابت ایجاد میشود، نقش غربالگری و پیشگیری به منظور شناخت به هنگام بیماری از اهمیت ویژهای برخوردار است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: استعمال دخانیات و سبک زندگی نادرست از عوامل بروز اضمحلال شبکیه در سالمندان است، هرچند در برخی از موارد سالمندان به سبب عوامل ژنتیکی به اضمحلال شبکیه مبتلا میشوند که قابل پیشگیری نیست.
این فوق تخصص شبکیه گفت:پیشگیری از بروز اختلالات ژنتیکی بینایی با استفاده از مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج و بارداری امکان پذیر است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/
نظر شما