چگونگی خرید ملک در بورس کالا + جزئیات

یکی از بازارهایی که می‌تواند مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار بگیرد بازار فرعی بورس کالاست. در این بازار املاک غیرمنقول نیز مورد مبادله قرار می‌گیرد قرار است به‌زودی نیز ۲۶ملک متعلق به دولت در قالب آپارتمان و مغازه در این بازار عرضه شود. این می‌تواند فرصتی برای سرمایه‌گذاران باشد.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز،‌ بورس کالای ایران در اطلاعیه‌های جداگانه‌ای از پذیرش ۲۶ ملک در قالب آپارتمان و مغازه که عرضه‌کننده آن سازمان خصوصی‌سازی است، خبر داد. آنطور که بورس کالا اعلام کرده ملک‌های پذیرش شده متعلق به دولت است.

بیشتر بخوانید:

درخواست خودروساز داخلی از شورای رقابت/ اجازه عرضه خودرو در بورس کالا را بدهید

این اطلاعیه به‌معنای آن است که یک فرصت سرمایه‌گذاری پیش روی سرمایه‌گذارانی که در بازار مسکن فعال هستند به‌وجود آمده است چرا که این سرمایه‌گذاران می‌توانند از طریق بازار فرعی بورس کالا ملک‌های مورد نظر را خریداری کنند. اما بازار فرعی بورس کالا چیست و چگونه می‌توان در آن سرمایه‌گذاری کرد؟

بازار فرعی چیست؟

بازار فرعی یکی از بازارهای متعلق به بورس کالا است و اصلی‌ترین کالایی که در این بازار مورد مبادله قرار می‌گیرد اموال غیرمنقول است.

اواخر سال ۹۱ بود که سازمان بورس دستورالعمل بازار فرعی بورس کالای ایران را تصویب و ابلاغ کرد. براساس این دستورالعمل، اموال غیرمنقول و کالاهایی که طبق مقررات، شرایط پذیرش در بازار معاملات کالای فیزیکی را ندارند، می‌توانند در بازار فرعی دادوستد شوند. از طریق این بازار، سرمایه‌گذاران می‌توانند املاک مسکونی و تجاری دولت یا نهادهای غیردولتی را خریداری کنند. مهم‌ترین عرضه کننده‌های این بازار نهادهای دولتی، اتحادیه‌ها، انجمن‌ها، تعاونی‌ها، شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران بخش مسکن هستند.هدف اصلی از راه‌اندازی این بازار این است که از ظرفیت‌های ماده ۱۷ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی استفاده شود. در این قانون گفته شده است که هر کالایی که در بورس کالا پذیرفته می‌شود، از شمول تشریفات مناقصه و مزایده معاف است. محصولاتی که در این بازار مورد مبادله قرار می‌گیرد عمدتا شامل واحدهای مسکونی، تجاری، اداری و انواع زمین‌های مسکونی، زراعی است.

نحوه سرمایه‌گذاری

سرمایه‌گذارانی که قصد دارند در تالار فرعی بورس کالا یک ملک را خریداری کنند باید چند مرحله را طی کنند.

نخستین کار مطالعه اطلاعیه‌های عرضه، گزارش کارشناس رسمی و فرم‌های مبایعه نامه ملک مورد نظر است. بعد از این مرحله لازم است متقاضی از ملک مورد نظر در مهلت تعیین شده بازدید کند. برای بازدید از ملک مورد نظر سرمایه‌گذاران باید از کارگزار عرضه‌کننده معرفی نامه رسمی دریافت کنند.

بعد از طی این مراحل و درصورتی که یک سرمایه‌گذاری به‌صورت قطعی تصمیم بگیرد ملکی را در تالار فرعی خریداری کندلازم است به یک کارگزاری رسمی دارای مجوز مراجعه و کد معاملاتی بورس کالا را دریافت کند.

در روز معامله سرمایه‌گذار باید ۳درصد از ارزش پایه ملک را به‌عنوان وجه تضمین در یک حساب بانکی ودیعه‌گذاری کند.

برای این کار متقاضی یا باید یک حساب وکالتی به نام خود در یک بانک باز کند یا اینکه مبلغ مورد نظر را به حساب‌های بانکی بورس کالا واریز کند. درصورتی که هیچ‌کدام از این راه‌ها در دسترس نباشد سرمایه‌گذاری می‌تواند یک ضمانت‌نامه بانکی به بورس کالا ارائه کند.

بعد از طی این مراحل سرمایه‌گذار باید سفارش خود را در سامانه معاملاتی بورس کالا در روز عرضه ثبت کند. بورس کالا عمدتا به سرمایه‌گذاران توصیه می‌کند سفارش‌های خود را تا قبل از ساعت ۹:۱۵دقیقه صبح روز عرضه ثبت کنند با این حال طبق مقررات امکان ثبت سفارش طی جلسه معاملاتی نیز امکان‌پذیر است و ثبت سفارش متقاضیان خرید تا قبل از پذیرفته شدن قیمت پیشنهادی امکان‌پذیر است.

منبع: روزنامه همشهری

انتهای پیام/

کد خبر: 1201929

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =