به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، علی اکبری، دکترای بالینی گفت: همهی ما انسانها نیاز به شریک عاطفی داریم و یکی از مزیتهای آن این است که شریک عاطفی خوب باعث آرامش فرد و روحیه دادن به شریک خود میشوند.
بیشتر بخوانید:
آیا ازدواج برای سلامتی انسان مفید است یا تجرد؟
استاد دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی در خصوص علل اصلی مجرد ماندن، گفت: برخی جوانان به خاطر شرایط اقتصادی و بعضی افراد به خاطر ادامه تحصیل و رسیدن به شرایط کاری ایدهال خود ازدواج را به تاخیر میاندازند.
وی با بیان اینکه مجرد بودن خطراتی برای نسلهای آینده دارد، گفت: یکی از مهمترین آنها عدم تداوم نسل و کاهش جمعیت است که برای نسلهای آینده یک خطر بزرگ محسوب میشود همچنین نداشتن شریک عاطفی در مشکلات ممکن است تاثیرات روحی جبران ناپذیری بر افراد بگذارد یا مشکلات روحی دیگری از قبیل عدم اعتماد به نفس و مبتلا شدن آنها به افسردگی و همینطور دچار مشکلات جنسی نیز خواهند شد.
این دکترای روانشناسی اظهار کرد: برخی از دختر و پسرهایی که مجرد هستند از زندگی مجردی ترس دارند خصوصا آشنایان و دوستان متاهل خود را میبینند به دنبال راههایی برای ازدواج میگردند تا از زندگی مجردی رهایی یابند، اما بهتر است در این مواقع صبر کرده و عجولانه تصمیم نگیرند چون با تصمیم عجولانه ممکن است زندگی و آینده خود را خراب کنند و به مجرد بودن نگاهی برای بهتر شدن پیشرفت استقلال خود داشته باشند.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی افزود: جوانان ابتدا نسبت به خصوصیات شخصی، روحی و روانی خود شناخت پیدا کرده و اگر دارای شخصیتی که زود عصبانی میشود و زود رنج بهتر است سراغ ازدواج نروند و خود را اصلاح کند و همینطور در زمان مجردی جوانان باید به یک بلوغ ذهنی برسند که بتوانند یک زندگی را اداره کرده و مسئولیت زن و فرزند خود را برعهده بگیرند اگر به خود شناختی و بلوغ ذهنی نرسیده باشند بهتر است عجولانه تصمیم به ازدواج نگیرند.
وی ادامه داد: جوانان فواید متاهل بودن را در نظر بگیرند نسبت به تشکیل یک زندگی عاشقانه به جای تنها بودن و سعی کند با جایگزینی افکار مثبت ترس را از خود دور کنند، لذا با در نظر گرفتن همه موارد انتخاب عاقلانهای داشته باشد.
این دکترای روانشناسی در خصوص گفت: بعضی افراد آمادگی ازدواج ندارند و دچار مشکلات روحی هستند به قولی تکلیفشان با خودشان مشخص نیست و به پختگی نرسیدهاند، لذا افراد دیگری که دچار اختلالات روانی هستند و ممکن است به خود، همسر یا حتی فرزندشان آسیب روحی یا جسمی وارد کنند و بحث ساده را به ضرب و شتم بکشانند یا افردای که از تنهایی خود لذت میبرند مجرد بودن برای این افراد بهتر است و در صورتی میتوانند ازدواج کنند که خود را درمان کنند.
اکبری تصریح کرد: تنهایی بستگی به شخصیت افراد دارد و احساس تنهایی نسبی است و مطلقا نمیتوان گفت زنها بیشتر از مردان احساس تنهایی میکنند یا بالعکس مردان و زنانی که شخصیت درونگرا و دایره روابط اجتماعی کمتری دارند طبیعتاً احساس تنهایی بیشتری نسبت به افراد برونگرا که دایره ارتباط اجتماعی بالاتری دارند میکنند در مجموع میتوان گفت با توجه به شخصیت افراد تفاوت تنهایی آنها بروز پیدا میکند.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اگر چه مسائل مادی و اقتصادی برای ازدواج خیلی مهم است، اما نمیتوان گفت که همه چیز مسائل مادی است بلکه عوامل دیگری مثل بلوغ ذهنی، شرایط فرهنگی و اجتماعی میتواند در ازدواج تاثیر بسزایی داشته باشد، گفت: یکی از عواملی که جوانان سمت ازدواج نمیروند و یا صرفا مادیات برای آنها مهم است این است که ترس دارند از اینکه نتوانند از پس شرایط زندگی مشترک بربیایند و در تنگنا قرار بگیرند.
اکبری ادامه داد: اما ازدواج عواقبی دارد از جمله میتوان اشاره کرد اگر ازدواج اجباری باشد و هیچ علاقهای بین دو طرف وجود نداشته باشد میتواند باعث طلاق و فروپاشی خانواده شود.
وی با بیان اینکه معمولا افراد متاهل به دلیل عشق و محبت و حامی بودن همسرشان شادی بیشتری نسبت به افراد مجرد دارند، تصریح کرد: اما این برای همه یکسان نیست بستگی به سبک زندگی هر فرد دارد.
این دکترای روانشناسی خاطر نشان کرد: گاهی برای افراد این سوال پیش میآید که تا چه سنی مجرد بمانند بهتر است و این موضوع برای زنان و مردان متفاوت است زیرا برای زنان تا سن خاصی احتمال باروری است از طرفی هم برای مردان و هم برای زنان از یک سنی به بعد تجرد قطعی پیش میآید در این مورد که سن ازدواج برای دختران و پسران دقیقا چند سال باشد اختلاف نظر وجود دارد اما این را باید در نظر گرفت که زوجین به پختگی و آمادگی لازم برای ازدواج رسیده باشند.
انتهای پیام/
نظر شما