ارتباط آلودگی هوا با پیری پوست و ابتلا به سرطان پوست

آلودگی هوا ممکن است منجر به کم آبی، اختلال در میکروبیوم پوست، پیری زودرس و حتی سرطان پوست شود. با وجود آنکه پوست به عنوان یک سپر بیولوژیکی در برابر مواد شیمیایی و آلاینده‌های فیزیکی هوا عمل می‌کند، اما قرار گرفتن طولانی مدت در معرض سطح بالای این آلاینده‌ها اثرات منفی زیادی بر پوست می‌گذارد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، افزایش آلودگی هوا در طول سال‌ها تاثیرات زیادی بر پوست انسان می‌گذارد. آلاینده‌های مختلف هوا مانند اشعه ماورای بنفش، هیدروکربن‌های چند حلقه‌ای، اکسیدها، ذرات معلق، ازن و دود سیگار بر پوست تأثیر می‌گذارند. چون بیرونی‌ترین لایه تماس با محیط بیرون است. همچنین می‌تواند باعث بدتر شدن بیماری‌ها و مشکلات پوستی مانند آکنه، اگزما یا مشکل پسوریازیس شود.

بیشتر بخوانید:

هشدار؛ کار کردن زیر نور مستقیم آفتاب باعث ابتلا به سرطان می‌شود

قرار گرفتن در معرض اشعه ماورای بنفش با پیری پوست و سرطان‌های پوست مرتبط است. دود سیگار باعث پیری زودرس و افزایش علائم و نشانه‌های پسوریازیس، آکنه و سرطان‌های پوست می‌شود. همچنین در بیماری‌های پوستی آلرژیک مانند درماتیت آتوپیک و اگزما نقش زیادی دارد. هیدروکربن‌های پلی آروماتیک با پیری ظاهری پوست، رنگدانه‌ها، سرطان‌ها و جوش‌های آکنه‌ای شکل ارتباط مستقیمی دارند.

تأثیر آلودگی هوا بر پوست


دکتر محمد حسن ناصح، متخصص پوست مو و زیبایی، عضو هیات مدیره و سخنگوی انجمن متخصصان پوست ایران در مورد تأثیر آلودگی هوا بر پوست می‌گوید: آلودگی هوا می‌تواند تأثیرات مختلفی بر پوست داشته باشد. تأثیرات احتمالی آلودگی هوا بر پوست معمولاً شامل این موارد هستند:

التهاب پوست: آلودگی هوا ممکن است باعث التهاب پوست شود. ذرات معلق در هوا مانند گرد و غبار، سرب و مواد شیمیایی قابل تبخیر نیز به پوست وارد و باعث تحریک و التهاب آن می‌شوند. این التهاب هم می‌تواند باعث قرمزی، خارش، ترشحات پوستی و حتی آکنه شود.

آسیب اکسیداتیو: آلودگی هوا ممکن است باعث تولید رادیکال‌های آزاد در پوست شود. رادیکال‌های آزاد می‌توانند با ساختار سلول‌های پوست تعامل کنند و به آن‌ها آسیب برسانند؛ چیزی که ممکن است منجر به پیری زودرس پوست، افزایش خطوط و چروک‌ها و کاهش انعطاف‌پذیری پوست شود.

افزایش ریزش مو

به گفته این متخصص پوست، افزایش ریزش مو یکی دیگر از تاثیرات آلودگی هواست؛ یعنی می‌تواند بر کیفیت و سلامت موها نیز تأثیر بگذارد. ضمن آنکه ذرات معلق در هوا و مواد شیمیایی هم می‌توانند به ریشه‌های مو و ساختار آن‌ها آسیب برسانند و باعث ریزش مو یا کاهش رشد موها شوند.

افزایش لک و تیرگی پوست

دکتر ناصح می‌گوید: ذرات آلودگی هوا می‌توانند با ترشحات پوستی و ملانین پوست تعامل کنند و باعث ایجاد لک‌ها و افزایش تیرگی پوست شوند. بنابراین ممکن است مانع از یکنواختی رنگ پوست هم بشود.

اگزما و التهابات پوستی

اگزما و التهابات پوستی نیز از دیگر تاثیرات آلودگی هوا بر پوست است؛ یعنی می‌تواند باعث تحریک بیشتر عوارضی مانند اگزما و التهابات پوستی شود. بنابراین افرادی که به طور طبیعی حساسیت پوستی دارند، ممکن است در معرض خطر بیشتری قرار بگیرند.

راهکارهایی برای محافظت از پوست در برابر آلودگی هوا


به گفته این عضو هیات مدیره و سخنگوی انجمن متخصصان پوست ایران برای محافظت از پوست در برابر آلودگی هوا به این مواد توجه داشته باشید:

سعی کنید با استفاده از محصولات مراقبت از پوست مناسب تا حد امکان بهداشت پوست را رعایت کنید؛

با استفاده از محصولات شست و شوی مناسب هر روز و به خصوص بعد از قرار گرفتن در برابر هوای آلوده به طور منظم پوست و به خصوص پوست صورت خود را بشویید؛

استفاده از محافظت‌کننده‌های خورشیدی برای محافظت از پوست در برابر اشعه UV و قرار گرفتن در مقابل تابش مسقیم خورشید نیز یکی از کارهایی است که حتماً باید آن را مد نظر قرار دهید؛

سعی کنید برای محدود کردن تماس مستقیم پوست با ذرات معلق در هوا پوشاک محافظتی مناسبی داشته باشید؛

نگه داشتن رطوبت پوست هم موضوع مهم دیگری است که به ویژه درهوای خشک و آلوده می‌تواند مؤثر واقع شود. بنابراین برای حفظ رطوبت پوست خود حتماً از مرطوب‌کننده‌های مناسب استفاده کنید؛

در صورت امکان رفتن به مکان‌هایی بروید که هوای بهتری دارند؛

رژیم غذایی سالم و غنی از آنتی‌اکسیدان در پیش بگیرید. مصرف بیشتر مایعات، میوه‌ها و سبزیجات هم می‌تواند کمک کننده باشد؛

ناصح می‌گوید به طور کلی داشتن توجه منظم و استفاده از محصولات مراقبت از پوست مناسب می‌تواند به حفاظت از پوست در برابر آلودگی هوا کمک کند. اما اگر مشکلات پوستی شما نگران کننده است، حتماً باید به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1206911

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =