به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، فیروز قاسمزاده اظهار کرد: طبق ارزیابیها تا پایان پاییز بارش چندانی در کشور شاهد نخواهیم بود و پاییز امسال با بارش کم و حتی کمتر از نرمال به پایان خواهد رسید، البته میزان بارشها از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۲) برای برخی مناطق خوب و برای برخی مناطق نامناسب بوده است.
بیشتر بخوانید:
تداوم خشکسالی در پاییز / خبری از بارشهای شدید نخواهد بود
وی با اشاره به وضعیت کشت پاییزه محصولات کشاورزی در استان خوزستان، افزود: بارندگیهای در استان خوزستان در پاییز خیلی کمک کرد تا رهاسازی آب از سدها را کاهش دهیم و اتفاقهای خیلی خوبی رقم زد، البته بارشها در بالادست رخ نداده است؛ به همین دلیل در ورودی مخازن تأثیر آنچنانی نداشته است.
کاهش ۳۰ درصدی بارشها در تهران و البرز
سخنگوی صنعت آب تصریح کرد: در مجموع ۲۰۰میلیون مترمکعب ورودی آب به مخازن سدهای حوضه آبریز کارون بزرگ، دز و کرخه با همین بارندگی اخیر داشتیم، ولی از آن جهت که در پاییندست یک آب به هنگامی در اختیار کشاورزی قرار گرفت، میزان ذخایر مخازن در این بخش بهبود یافت.
قاسمزاده ادامه داد: البته در سایر مناطق کشور میزان بارندگیها مطلوب نبوده، به خصوص در استانهای تهران و البرز که چند سالی با خشکسالی مواجه بودیم و اکنون با کاهش ۳۰ درصدی بارشها در این ۲ استان مواجهایم.
وضعیت سدها در شرایط خوبی قرار ندارند
وی بیان کرد: چند سال متوالی کاهش بارش در هیدرولوژی منطقه و آورد رودخانهها اثر داشته و بر همین اساس وضعیت سدها در شرایط خوبی قرار ندارند.
مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آبی کشور گفت: پیشبینیها از بارشها برای کوتاهمدت و ۲ هفته آینده افق روشنی را پیشرو قرار نمیدهد و تا پایان پاییز بارش چندانی در کشور نخواهیم داشت. پاییز امسال کمبارش و کمتر از نرمال خواهد بود؛ مگر آنکه اتفاق خاصی در سامانههای بارشی رخ دهد.
قاسمزاده ادامه داد: رصد سازمان هواشناسی و مؤسسه تحقیقات آب بهصورت لحظهای انجام میشود تا به محض اطلاع از وقوع بارش بلافاصله وضعیت منابع آبی متناسب برای آن تعریف و برای نحو ذخیرهسازی در مخازن تصمیمگیری شود.
وی گفت: اگر وضعیت بارش به سمت مدلهای وقایع حدی حرکت کند، ستاد فرماندهی سیل در وزارت نیرو فعال و بحثهای مربوط به سیل در نظر گرفته خواهد شد.
انتهای پیام/
نظر شما