به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، جان کربی سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا روز جمعه به وقت محلی به شبکه ام اس ان بی سی ادعا کرد: ما به دنبال درگیری با ایران نیستیم. ما به دنبال تشدید تنش نیستیم و دلیلی برای تشدید آن فراتر از آنچه در چند روز گذشته رخ داد وجود ندارد.
بیشتر بخوانید:
ترامپ، بزرگترین تهدید برای آمریکا!
این سخنگوی دولت بایدن افزود: حوثیها (انصارالله یمن) باید حملات خود را متوقف کنند و ما در انجام اقدامات بیشتر برای محافظت از کشتیهای خود تردید نخواهیم کرد. ما تعهدات خود را برای حفاظت از ناوبری بین المللی جدی می گیریم و امیدواریم حوثی ها پیام را درک کرده باشند.
این مقام ارشد کاخ سفید در عین حال مدعی شد: طرف مسئول تشدید و افزایش تنش، حوثی ها و کسانی هستند که از آنها حمایت می کنند.
کربی درباره حمله شب گذشته ۱۰ کشور به رهبری آمریکا به مواضع انصارالله یمن نیز گفت: اطلاعات اولیه ما حاکی از آن است که ضربات ما، نتایج بسیار خوبی داشته است.ما هشدارهای بسیاری به حوثیها ارسال کردیم اما آنها پاسخ مثبتی ندادند و حملات روز گذشته پیامی به آنها بود. ما با شرکای خود در منطقه و خارج از آن مشورت میکنیم و به این کار در آینده هم ادامه خواهیم داد.
این مقام دولت بایدن مدعی شد: امیدوارم این پیام برای حوثیها واضح بوده باشد. هدف ما کاستن توانمندیهای موشکی آنها بود. آنها به کشتی هایی حمله کردند که هیچ ارتباطی با جنگ کنونی غزه ندارد.
آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، پنجشنبه شب به وقت محلی (آمریکا) ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.
شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه جاری برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایتهای واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد. این قطعنامه، ۱۱ رای موافق ۱۵ عضو شورای امنیت را بدست آورد و بدون هیچ مخالفتی انجام شد و چهار عضو شورای امنیت از جمله روسیه و چین و الجزایر به آن رای ممتنع دادند. روسیه و چین از حق وتوی خود استفاده نکردند.
قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از انصارالله یمن خواسته است حملات به محمولههای تجاری و خطوط کشتیرانی را متوقف کند. این قطعنامه خواستار خویشتنداری برای جلوگیری از تشدید تنشها در دریای سرخ و منطقه است و از همه طرفها میخواهد تلاشهای دیپلماتیک برای پایان دادن به بحران شامل حمایت از گفت وگو و روند صلح یمن را تقویت کنند.
منابع خبری بامداد جمعه گزارش دادند که ارتش ملی یمن در پاسخ به تجاوز هوایی آمریکا و انگلیس به این کشور، یک هدف متعلق به ایالات متحده در دریای سرخ را هدف قرار داده است.
این تجاوز انگلیس و آمریکا واکنش هایی را به دنبال داشته است.
هزاران نفر از مردم یمن برای محکوم کردن حملات وحشیانه آمریکا و انگلیس و حمایت از مقاومت مردم مظلوم غزه علیه اشغالگران صهیونیستی به خیابانها آمدند. یمنی ها با سردادن شعار «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» به خیابان ها آمدند تا حمله وحشیانه آمریکا و انگلیس به کشورشان را محکوم کنند.
«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز حملات نظامی بامداد امروز آمریکا و انگلیس به چند شهر یمن را شدیدا محکوم کرد و آن را اقدامی خودسرانه، نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی یمن و نقض قوانین و مقررات و حقوق بینالملل دانست.
کنعانی با ابراز نگرانی نسبت به پیامدهای تکرار این گونه حملات خودسرانه برای صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی، از جامعه جهانی خواست با واکنشها و اقدامات مسئولانه، از گسترش دامنههای جنگ، بیثباتی و ناامنی در منطقه جلوگیری کنند.
نیروهای دریایی یمن هشدار دادهاند که عملیات نظامی علیه کشتیها و منافع دشمن اسرائیلی را تا زمانی که تجاوزات آن به غزه و جنایاتش علیه ملت فلسطین متوقف شود، ادامه خواهند داد.
انتهای پیام/
نظر شما