فرم‌های غیرمعمول رفتارهای خشن در کودکان نتیجه چیست؟

روانپزشک و دستیار فوق تخصصی روانپزشکی کودک و نوجوان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که اگر رفتارهای خشونت‌آمیز درمان نشوند می‌توانند منجر به ایجاد آسیب‌های فیزیکی در کودک و یا همسالان او شوند، گفت: رفتارهای خشونت‌آمیز ارتباطات اجتماعی و عملکرد تحصیلی کودکان را تحت تاثیر قرار می دهند.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، دکتر امین ماهورام با اشاره به این که خشونت عقبه تاریخی دارد اظهار کرد: قدمت خشونت به سابقه تاریخ زندگی بشر بر می گردد ولی نکته اینجاست که امروزه خشونت به عنوان رفتاری نکوهیده در جوامع بشری تلقی می‌شود.

بیشتر بخوانید:

کمک به نوجوانان در کنترل خشم

وی با تاکید بر این که رفتارهای خشونت‌آمیز با شناخت و بینش افراد در ارتباط مستقیم است، افزود: بشر امروزی رفتارهای خشن را به عنوان اقدامی ضد اخلاقی قلمداد می‌کند.

دکتر امین ماهورام درباره بروز رفتارهای خشن در کودکان خاطرنشان کرد: رفتارهای خشونت‌آمیز در کودکان می‌توانند به دلیل شناخت ناکافی و عدم درک درست اجتماعی کودک نسبت به موقعیت های مختلف بروز کنند.

دکتر ماهورام با بیان این موضوع که برخی رفتارهای خشن با سرشت کودک آمیخته شده اضافه کرد: بروز رفتارهای خشونت‌آمیز در سرشت یا ژنتیک برخی کودکان وجود دارد، انتخاب این ژن‌ها از اختیار فرد خارج است و در نهاد آدمی قرار دارد. در عین حال بخش دیگری از رفتارهای خشونت‌آمیز در کودکان نیز در درون خانواده‌ها و جامعه شکل می گیرد.

فرم‌های غیرمعمول رفتارهای خشن در کودکان نتیجه چیست؟

روانپزشک و دستیار فوق تخصصی روانپزشکی کودک و نوجوان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به طور کلی رفتارهای خشونت آمیز خصوصا در فرم‌های غیر معمول نتیجه اثرات محیطی (رفتارهای خانواده و جامعه) و تاثیر ژنتیک در کودکان است.

به گفته این روانپزشک در مواردی دیده می شود علیرغم این که هیچ سابقه رفتار خشونت‌آمیزی در خانواده‌ی درجه اول یا محیط وی نیست، همچنان به دلیل اثرات ژنی، رفتارهای خشونت‌آمیز در برخی کودکان وجود دارد.

دکتر ماهورام با بیان این که توجه به علل مختلف رفتارهای خشونت آمیز در کودکان مسیر اصلی درمان را مشخص می‌کند، تاکید کرد: باید به این موضوع توجه داشت که درجاتی از رفتارهای خشن در کودکان طبیعی است ولی نکته اینجاست که درمان رفتارهای خشونت‌آمیز خصوصا زمانی که از شرایط عادی خارج شود ضروری است.

رفتارهای خشونت آمیز اگر درمان نشوند، آینده کودک را تحت تاثیر قرار خواهند داد

وی با اشاره به این که رفتارهای خشونت آمیز در صورتی که درمان نشوند، می‌توانند منجر به آسیب‌ فیزیکی به کودک و یا همسالان او شوند تاکید کرد: رفتارهای خشونت آمیز ارتباطات اجتماعی و عملکرد تحصیلی کودکان را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

دکتر ماهورام با اشاره به این که خشونت عمدتاً تظاهری از یک اختلال روانپزشکی است اضافه کرد که طیف گسترده‌ای از بیماریها می‌توانند خود را در قالب رفتارهای خشن نشان دهند.

روانپزشک و دستیار فوق تخصصی روانپزشکی کودک و نوجوان دانشگاه گفت: اختلالاتی همانند اختلال مقابله‌جویی، اختلال سلوک، بیش فعالی، افسردگی و یا اضطراب در کودکان و نوجوانان می توانند خود را به شکل رفتارهای خشن نشان دهند. به طور مثال زمانی که رفتارهای خشونت آمیز کودک در همراهی با افسردگی باشد ارائه درمان‌های مربوط به افسردگی اقدامی اساسی است.

کودکان ما آیینه‌ی رفتارهای پدر و مادر هستند

دکتر امین ماهورام با اشاره به این موضوع که نمی توان اثرات محیط در بروز رفتارهای خشونت آمیز را انکار کرد افزود: کودکان ما آیینه رفتارهای پدر و مادر و محیطی که در آن زندگی می کنند هستند. والدینی که مدام با یکدیگر با خشونت رفتار و صحبت می کنند ناخواسته این گونه رفتار را به کودکشان نیز می آموزند، بنابراین والدینی که خشونت می‌ورزند باید انتظار رفتار خشن را از فرزند خود نیز داشته باشند.

دکتر ماهورام در ادامه با اشاره به درمان‌های متداول کودکانی که رفتارهای خشن دارند توضیح داد: معمولا این درمان ها ترکیبی از درمان‌های دارویی و روان‌درمانی برای کودک و نوجوان و آموزش اصول فرزند پروی به والدین و در صورت لزوم درمان والدین است.

وی با تاکید بر این موضوع که شناخت و درک دنیای درونی کودک می تواند درمان را بهبود ببخشد توضیح داد: قطعا زمانیکه عوامل زمینه ساز رفتارهای پرخاشگرانه را شناسایی کنیم، روند درمان تسهیل می شود.

آشنایی والدین با اصول فرزند پروری ضروری است

دکتر ماهورام با اشاره به ضرورت بکارگیری اصول فرزند پروری توسط والدین خاطرنشان کرد: در اصول فرزند پروری، محور خانواده‌ها هستند، به این شکل که خانواده باید اول شناخت کافی از کودک خود بدست آورد و ارتباط موثری با کودک برقرار کند و پس از آن در مجرای این ارتباط خوب و موثر است که یادگیری اجتماعی و رشد کودکان حاصل می‌شود.

دکتر امین ماهورام گفت آشنایی والدین با روش های علمی پرورش کودک و نوجوان می‌تواند در کاهش خشونت بسیار راهگشا باشد.
وی همچنین اشاره کرد که باید توجه داشته باشیم که در اصول فرزند پروی، توانایی و صبر و تحمل والدین اهمیت زیادی دارد. اگر درمان‌های دارویی و غیردارویی را به درستی انجام دهیم می توانیم به میزان قابل توجهی از میزان رفتارهای خشن در کودکان و نوجوانان بکاهیم.

درمان کودکان خشن را از سنین پایین تر آغاز کنیم

دکتر ماهورام نقش سن در درمان کودکان با رفتارهای خشن را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: از نظر آماری در سنین پایین تر و قبل از ورود به مدرسه رفتارهای خشن کودکان بیشتر است. ضمن این که با افزایش سن نوع رفتارهای خشونت‌آمیز پیچیده‌تر و درمان‌ها نیز گسترده‌تر می شوند.

دکتر ماهورام توضیح داد: کودکان تا زمانیکه کوچکتر هستند رفتارهای خشونت آمیز محدودتری دارند و این در حالی است که در صورت نادیده گرفتن و عدم درمان به موقع، این رفتارهای خشونت‌آمیز می توانند در آینده تمام ابعاد زندگی فرزند ما را تحت تاثیر قرار دهند.

فرزند پروری یک مهارت است که همه والدین باید آن را بیاموزند

وی در ادامه با بیان این موضوع که فرزند پروری یک مهارت است که همه والدین باید آن را بیاموزند تاکید کرد: مهارت های فرزندپروری برای همه والدین، صرفنظر از اینکه فرزندشان اختلال روانپزشکی داشته باشد یا نداشته باشد، یک ضرورت است. این آموزش‌ها می تواند رابطه فرزند و والدین را بهبود ببخشد و مسیر پیشرفت اجتماعی، تحصیلی، و شغلی کودکان را هموارتر کند.

منبع: بهداشت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1215742

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =