به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، اگر تا حالا این خوراکیهای لذتبخش را به رژیم غذایی خود اضافه نکرده بودید و یا از تاثیر مصرف آجیل بر کاهش وزن آگاه نبودید امروز قصد داریم تا در مطلب پیشرو به بررسی تاثیر مصرف آجیل و مغزها بر لاغری را بپردازیم. آجیل مواد غذایی سالمی است که برای سلامتی بدن از جمله جلوگیری از بیماریهای قلبی و دیابت مفید است. اگر چه چربی و کالری بالای آجیل باعث شده خیلی از افراد از ترس چاق شدن از خوردن آن اجتناب کنند. در این مطلب همچنین تصمیم داریم در مورد تاثیر مصرف آجیلها در کاهش وزن نکاتی را بیان کنیم تا به روشی سالم لاغر شوید.
بیشتر بخوانید:
لاغری / دارویی که سبب کاهش وزن میشود
مصرف آجیل برای لاغری: سرشار از چربی مفید برای قلب و عروق
آجیل سرشار از مواد مغذی است و قرار دادن آنها در رژیم غذایی میتواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. از آنجایی که آجیل سرشار از چربی است خیلی از رژیمها مصرف آنها را برای کاهش وزن توصیه نمیکنند. آجیل دارای چربیهای مفید برای قلب، فیبر بالا و مواد شیمیایی گیاهی زیادی است که این مادهی غذایی را مفید و پرخاصیت میکند. تنها نکتهی مهم در قرار دادن آجیلها در رژیم لاغری، کنترل میزان مصرف آنها است.
مطالعات زیادی در مورد سلامت آجیلها انجام شده است. آجیلها و مغزها دارای مواد مغذی زیادی هستند که همراه با پروتئین، فیبر، چربیهای اشباعنشده، ویتامین E، اسید فولیک، منیزیم، مس و آنتیاکسیدانها تکمیل میشوند. اگرچه این مواد غذایی سرشار از چربی هستند اما این چربیها از نوع غیراشباع و مفید برای قلب هستند. تحقیقات نشان دادهاند که رژیمهای غذایی حاوی آجیل باعث کاهش خطر بیماریهای قلبی و دیابت نوع ۲ میشود. بنابراین میتوان تاکید کرد که مصرف آجیل برای لاغری در صورت مصرف مستمر و منظم، سبب تامین احتیاجات بدن شده و به کنترل وزن کمک میکند.
آیا مصرف چهار مغز واقعا به لاغری کمک میکند؟
آجیل دارای کالای بالایی است. این مساله بدین خاطر است که بخش وسیعی از آجیل را چربیها تشکیل میدهند که منبعی غنی از انرژی هستند. یک گرم چربی دارای ۹ کالری انرژی است، درحالی که یک گرم کربوهیدرات یا پروتئین تنها ۴ کالری انرژی دارد. چربی موجود در آجیل معمولا از نوع چربیهای اشباعنشده است که برای محافظت از بدندر برابر بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی مفید است. کالری و چربی موجود در ۲۸ گرم آجیلهای پرمصرف به صورت زیر است:
گردو: ۱۸۳ کالری انرژی و ۱۸ گرم چربی
بادامها: ۱۶۱کالری انرژی و ۱۴ گرم چربی
پسته: ۱۵۶ کالری انرژی و ۱۲ گرم چربی
بادام هندی: ۱۵۵ کالری انرژی و ۱۲ گرم چربی
همانطور که میبینید از آنجایی که مقدار چربی و کالری این آجیلها زیاد است خیلی از افراد آجیل را گزینهی مناسبی برای رژیم لاغری خود نمیدانند اما حقیقت آجیلها چیز دیگری است! مصرف آجیل برای لاغری مفید است.
مصرف آجیل و تاثیرگذاری بر تنظیم وزن بدن
اگر چه آجیل و مغزها سرشار از چربی و انرژی هستند اما خوردن آجیل ارتباطی با افزایش وزن ندارد. در واقع، بر اساس تحقیقات گستردهای که انجام شده، مصرف بیشتر آجیلها نه تنها باعث چاقی نمیشود بلکه بر کاهش وزن نیز موثر است. آجیل به عنوان بخشی از رژیم غذایی لاغری به کاهش وزن و از دست دادن چربیهای ناحیهی شکم کمک میکند. کاهش چربی در ناحیهی شکم به معنای خطر کمتر بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی و دیابت است. بنابراین، با خیال راحت میتوانید آجیل را به عنوان رژیم غذایی سالم در نظر بگیرید. اما آجیلها چطور به کاهش وزن کمک میکنند؟
چربی آجیلها به طور کامل جذب بدن نمیشوند!
ساختار و فیبر بالای آجیلها به این معنی است که تا زمانی که کاملا خرد یا جویده نشوند بخش زیادی از آنها هضم نشده از روده عبور میکند. در نتیجه بخشی از مواد مغذی آن مانند چربیها جذب نشده و با مدفوع دفع میشوند. به این ترتیب آجیل برای کاهش وزن میتواند موثر باشد. در واقع، مطالعات نشان دادهاند که بعد از خوردن آجیل، میزان چربی از دست رفتهی بدن از طریق مدفوع ۵ تا ۲۰ درصد بیشتر میشود. این نشان میدهد بخش مشخصی از چربی آجیل توسط بدن جذب نمیشود.
نکتهی جالب در مورد آجیل این است که نحوهی فرآوری آنها میتواند تاثیر زیادی بر جذب مواد مغذی مانند چربی داشته باشد. برای مثال، طبق مطالعات میزان چربی دفع شده از مدفوع برای بادام زمینی کامل ۱۷.۸%، کرهی بادام زمینی ۷% و روغن بادام زمینی ۴.۵% بوده است. تفت دادن آجیلها هم میتواند باعث افزایش جذب مواد مغذی آنها شود. بنابراین وقتی آجیل را کامل بخورید، جذب چربی و کالری آنها به حداقل میزان ممکن میرسد.
مصرف آجیل سبب احساس سیری شده و جلوی پرخوری را میگیرد
افزودن آجیل به رژیم غذایی با گرسنگی کمتر و احساس سیری بیشتر مرتبط است. این مساله به خاطر پروتئین، چربی و فیبر موجود در آجیل است. برای مثال، نشان داده شده است که خوردن بادام به عنوان میانوعده باعث رفع گرسنگی و کاهش میل به خوردن میشود. به نظر میرسد تاثیر آجیل به عنوان سرکوبکنندهی اشتها و بر کاهش وزن احتمالا به دلیل افزایش تولید هورمونهای پپتید و یا کولهسیستوکینین (هورمون پپتیدی معدی-رودهای) است که هر دوی اینها اشتها را تنظیم میکنند.
بعلاوه هپروتئین و میزان چربیهای اشباعنشدهی بالای آجیل میتواند مسئول این اثر باشد. طبق تحقیقات، ۵۴ تا ۱۰۴ درصد کالری اضافی که از خوردن آجیل در رژیم غذایی تامین میشود با کاهش طبیعی مصرف سایر مواد غذایی کم میشود. به عبارت دیگر، مصرف آجیل به عنوان یک میانوعده باعث افزایش احساس سیری میشود که به نوبهی خود با کمتر خوردن غذاهای دیگر همراه خواهد بود.
افزایش حجم انرژیسوزی بدن در زمان استراحت
برخی از تحقیقات نشان دادهاند که خوردن آجیل میتواند باعث افزایش حجم انرژیسوزی بدن در زمان استراحت شود. به طور کلی طبق تحقیقات انجام شده پس از مصرف یک رژیم غنی از آجیل، انرژی مصرفی ما از منابع چربی بدن تامین میشود. این بدان معناست که چربی بیشتری میسوزانیم و آنها را کمتر در بدن خود ذخیره میکنیم. مصرف آجیل در افراد چاق یا دارای اضافه وزن میتواند چربیسوزی را بالا ببرد.
انتهای پیام/
نظر شما