به گزارش خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز، ایران کشوری سرشار از جاذبههای طبیعی و گردشگری است و جای جای این سرزمین پهناور از مناطق بکری برخوردار است که میتواند برای بسیاری از گردشگران جذابیت داشته باشد با این وجود، اما بسیاری از مردم ترجیح میدهند تعطیلات و اوقات فراغت خود را در استانهای شمالی کشور بگذرانند و برای آنها عبور از جاده چالوس و حضور در مکانی با تلاقی جنگل و دریا معنا دار است و همین موجب ازدحام جمعیت، ترافیک و بروز سوانح بیشماری در این مناطق شده، این در حالی است که سرتا سر ایران از مکانهای زیبا و طبیعتی خارقالعاده برخوردار است که به دلیل عدم اطلاعرسانی کافی ناشناخته مانده است.
بیشتر بخوانید:
سراب شهری در دامنه کوههای سبلان / جاذبههای گردشگری نگین سرسبز استان آذربایجان شرقی
در همین رابطه، مرتضی خاکسار کارشناس گردشگری در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز اظهار کرد: ایران کشوری پهناور با جاذبههای گردشگری بسیار بالاست و از قدمت زیادی نیز برخوردار هستند که میتوانند مورد بهرهبرداری گردشگران قرار گیرند.
وی با بیان اینکه در صنعت گردشگری معرفی جاذبهها از اهمیت بسیاری برخوردار است، گفت: اما در این زمینه اطلاعرسانی مناسبی صورت نگرفته و صدا و سیما باید برنامههای قوی در خصوص صنعت گردشگری تدارک ببیند و روی جاذبههای استانهای مرکزی و جنوبی کار کند و جاذبههای این نقاط را بیشتر به تصویر بکشد.
وی افزود: اینکه مردم مفهوم عمیقی از سفر ندارند و بیشتر مواقع، شمال کشور را برای مسافرت در نظر میگیرند، به کمکاری تلویزیون ملی، صدا و سیما و اصحاب رسانه باز میگردد که پرداخت درستی نسبت به جاذبههای گردشگری نداشتهاند.
کارشناس گردشگری با بیان اینکه صدا و سیما در زمینه معرفی مکانهای گردشگری کمکاری کرده، گفت: این سازمان باید در این زمینه برنامهسازی کرده و استانهای مختلف و جاذبههای گوناگون آنها را به مردم معرفی کند تا یک عدالت تبلیغی در سراسر کشور به وجود آید، چرا که این موضوع بر روی ذهن گردشگران اثر گذار خواهد بود.
خاکسار گفت: مسئولان برنامه های ضعیفی در این زمینه داشتهاند و به درستی بافتهای تاریخی همچون اصفهان، شیراز، کرمان، قم و همچنین جغرافیای کویری ایران را به مردم معرفی نکردهاند.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر بستر و امکانات خوبی در قالب بومگردی برای مردم ایران ایجاده شده و آنها باید دیدگاه خود درباره صنعت گردشگری را نسبت به ده سال پیش تغییر دهند، چرا که این صنعت در حال توسعه است البته بی برنامگی و ضعفهایی در این زمینه وجود دارد که باید مرتفع شود.
کارشناس گردشگری با بیان اینکه مردم از هتلهای لاکچری و پیشرفته خسته شدهاند، گفت: در سالهای اخیر پدیدهای که بیشتر به چشم میخورد این است که مردم دنبال مکانهای طبیعی و سبک و سیاق زندگی قدیم و سادهزیستی هستند که اینگونه امکانات بیشتر در مرکز، حاشیه و جنوب کشور به چشم میخورد.
خاکسار همچنین با بیان اینکه بنادر جنوب ایران میتواند نقطه هدف بسیاری از گردشگران باشد، گفت: پهنه گردشگری ایران فقط شمال کشور نیست و استانهای مرکزی و سواحل جنوبی کشور از جاذبههای طبیعی و بکر بیشماری برخوردارند که وجود چشمه سارهای طبیعی، صنایع دستی بیشمار، اجناس ارزان قیمت و تفریحات و سرگرمیهای گوناگون از جمله جاذبههای این مناطق به شمار میروند.
وی عنوان کرد: شمال کشور به واسطه ازدحام مردم، از خطراتی همچون ترافیک، سقوط بهمن، سقوط در دره، ریزش کوه نیز برخوردار است، در حالی که در سایر استانها همچون استان هرمزگان که در جنوب کشور واقع شده، در مسیر بسیار دنج و خوبی قرار دارد و وجود چشمه های آب گرم و معدنی آن را به یک مکان جذاب تبدیل کرده است همچنین در همسایگی این استان یعنی سیستان و بلوچستان از نقاطی است که به دلیل هممرزی با آب جاذبه های بی شماری دارد.
وی در پایان تاکید کرد: باید اطلاع رسانی کافی در خصوص جاذبههای گردشگری شهرهای گوناگون صورت بگیرد و تهیه کتابچههای الکترونیک گردشگری میتواند در این زمینه کمک بسیاری کند.
انتهای پیام/
نظر شما