به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، در این بخش به همه دلایل سفت شدن انواع کیک می پردازیم.
بیشتر بخوانید:
۷ نکته مهم برای تهیه بستنی ساده خانگی که باید بدانید
نوع آرد و الک کردن آن
استفاده از آرد به عنوان یکی از مواد اصلی در پخت کیک و الک کردن بسیار مهم است و تأثیر زیادی بر بافت، طعم و شکل نهایی کیک دارد. آرد حاوی گلوتن بالا میتواند باعث سفت شدن کیک شود. گلوتن، پروتئینی است که در تولید ساختار و اندازه دهنده کیک نقش دارد.توجه به مقدار دقیق آرد مورد استفاده در دستور پخت کیک بسیار حائز اهمیت است. استفاده از مقدار زیاد یا کمتر از آرد ممکن است باعث تغییر در بافت و درنهایت سفت شدن آن شود.
زمان مخلوط کردن
اگر مواد خشک و مایع کیک بیش از حد مخلوط شوند، ممکن است گلوتن بیش از حد فعال شود و کیک سفت شود. اگر مواد بیشازحد مخلوط شوند یا به صورت نامناسب با هم ترکیب شوند، احتمال ترک خوردن کیک و سفت شدن آن افزایش مییابد. طبق دستور تهیه هر کیک زمان کافی برای مخلوط کردن ترکیب را رعایت کنید.
استفاده از تخم مرغ سرد
استفاده از تخم مرغ سرد ممکن است باعث سفت شدن کیک شود. برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است تخم مرغ ها را قبل از استفاده از یخچال بیرون بگذارید تا به دمای اتاق برسند. همچنین، بهتر است تخم مرغ را قبل از استفاده به خوبی بهم بزنید تا از لختگی خارج شده و کرمی رنگ شوند تا در نهایت کیک نرمتر و لطیفی داشته باشید.
استفاده زیاد از بکینگ پودر و جوش شیرین
استفاده زیاد از بکینگ پودر و جوش شیرین میتواند باعث سفت شدن کیک شود. بکینگ پودر به عنوان یک عامل افزایش دهنده حجم در دستور پخت کیک استفاده میشود و اگر زیادی از آن استفاده شود، ممکن است برعکس عمل کند و در نهایت یک کیک سفت و خشک تحویل شما دهد. همچنین، جوش شیرین نیز میتواند باعث سفت شدن کیک شود زیرا اضافه کردن زیاد آن به ترکیبات کیک میتواند باعث تغییر در ساختار و قوام نهایی کیک شود. برای جلوگیری از این مشکلات، بهتر است از مقادیر مناسب و دقیق بکینگ پودر و جوش شیرین استفاده کنید و توجه کافی به نسبت ترکیبات در دستور پخت داشته باشید
زمان پخت نامناسب
اگر طبق دستور، زمان پخت مناسب را رعایت نکنید، ممکن است کیک شما در نهایت به یک بلوک سفت تبدیل شود که هرگز نمیخواهید آن را به دهانتان ببرید.همچنین، برای جلوگیری از سفت شدن، ممکن است نیاز باشد دمای فر را کمی پایینتر تنظیم کنید یا از قالب با قطر بزرگتر استفاده کنید تا حرارت بهطور یکنواخت به کیک منتقل شود.
با رعایت این نکات و به دست آوردن تجربه از راه آزمون و خطا طی یک مدت و همچنین رعایت نکات پخت کیک،در رعایت میتوانید به تهیه کیک های نرم و خوشمزه دست یابید.
علت سفت شدن کیک خانگی
دلایل سفت شدن مایه کیک عبارتند از:
عدم توجه به دستورالعمل کیک و استفاده کم و زیاد از شکر و مایعات و…
هم نزدن مواد کیک به صورت دورانی
استفاده نکردن از بیکینگ پودر و یا جوش شیرین
عدم توجه به میزان هم زدن تخم مرغ و سایر مواد کیک
علت سفت شدن کیک خیس شکلاتی
سفت شدن کیک خیس شکلاتی نیز دلایلی چون طولانی شدن زمان پخت، هواگیری نکردن درست آرد، استفاده بیش از حد شکر، استفاده بیش از حد از مایعات، بالا بودن بیش از حد دمای فر،زمان پخت طولانی و دمای بالای فر دارد. اگر می خواهید کیک شکلاتی شما بهتر از همیشه گردد، به نکات زیر توجه نمایید:
برای درست کردن مایه کیک شکلاتی، ابتدا حتما آرد، پودر کاکائو را الک کنید تا ناخالصیهای آنها گرفته شده و یکدست شوند.
مواد مورد نیاز برای کیک را به دمای اتاق برسانید.
در اندازه کردن آرد کیک دقت کنید.
اگر بکینگپودر و آرد شما تازه نباشد، سفیده تخممرغ را کم یا زیاده از حد هم بزنید و فر به اندازه کافی گرم نشده باشد کیک شما پف نمیکند.
برای اینکه یک کیک شکلاتی یا غیر شکلاتی اسفنجی شکننده و خشک نداشته باشید مقدار کره یا روغن کیک را کم نکنید.
مقدار شکر باید به اندازه باشد و نباید کمتر از میزان گفته شده شکر بریزید.
در استفاده از بیکینگ پودر دقت کنید و بیشتر از حد استفاده نکنید.
در ۲۰ دقیقه ابتدایی پخت کیک به هیچوجه در فر را برای چک کردن کیک باز نکنید.
کیک شکلاتی نباید زیاد در فر بماند و خشک شود. برای اینکه مطمئن شوید کیکتان زیادی خشک نمیشود بعد از ۲۰ دقیقه قالب کیک را از فر بیرون بیاورید و آن را وارسی کنید.
نوک چنگال یا خلال دندان را در کیک فرو کنید، اگر مواد کیک به نوک چنگال چسبید کیک باید کمی بیشتر بپزد، اما اگر نچسبید کیک شما حاضر است. کیک شکلاتی هر چه نرمتر و به اصطلاح خیستر باشد طعم لذیذتری دارد.
کیک را بلافاصله و به صورت داغ از قالب خارج نکنید.
علت سفت شدن کاپ کیک
کاپ کیک یکی از بهترین و پر طرفدار ترین کیک ها است که می توانید برای مهمونی ها و دورهمی ها از آن استفاده کنید. تنظیم نبودن دمای فر،پخت بیش از حد، عدم تهیه کاپ کیک طبق دستورالعمل و کم و زیاد بودن مواد کیک سبب سفت شدن کاپ کیک می گردد. برای درست کردن یک کاپ کیک خوب و خوشمزه:
به مقدار دقیق مواد اولیه در دستورالعمل توجه کنید.
مواد موردنیاز را در یک دمای خاص نگه دارید.
مواد خشک را با هم مخلوط کنید، به یکدست شدن مواد توجه کافی داشته باشید.
قالب کاغذی با کیفیت برای کاپ کیک تهیه کنید.
هیچ وقت قالب کیکها را به طور کامل پر نکنید و حداکثر ۳/۲ قالب را پر کنید.
دما و زمان فر را به درستی تنظیم کنید.
حین پخت، کاپ کیکها را بررسی کنید.
اجازه دهید کاپ کیکها خنک شوند.
کیکها را تزیین کردید، آنها را به مدت ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا حسابی جا بیفتند.
علت سفت شدن کیک شیفون
کیک شیفون یکی از کیک های پایه می باشد و می توانید برای تولد و مهمانی ها خامه کشی کنید و یا برای کسانی که کیک ساده را دوست دارند تهیه کنید. این نوع کیک معمولا زمانی سفت میشود که :
شکر موجود در آن زیاد باشد.
سرعت پخت پایین باشد.
میزان مایعات کیک بیشتر از دستور باشد.
دمای فر بسیار باشد.
علت سفت شدن کیک یزدی
کیک یزدی یک کیک اصیل و دسر سنتی ایرانی است که متعلق به یزد بوده اما در همه جای ایران سرو می شود. ممکن است بی توجهی به مقدار مواد اولیه، زیاد و کم بودن دمای فر، بیش از حد قرار دادن کیک یزدی در فر و… موجب سفت شدن این کیک خوشمزه شود. برای پخت کیک یزدی:
اندازه گیری هایتان باید طبق دستورالعمل و دقیق باشد.
به مدت زمان مخلوط کردن مواد توجه کنید.
دمای فر را تنظیم نمایید.
ترتیب افزودن مواد را در هنگام مخلوط کردن رعایت کنید.
کره یا تخم مرغ با محیط هم دما باشد.
از بکینگ پودر تازه استفاده کنید.
اندازه قالب باید مناسب بوده و بزرگ نباشد.
هنگام پخت کیک یزدی قالب را چرب نکنید.
در هنگام پختن کیک در فر را باز و بسته نکنید.
مدت زمان بین آماده سازی مایه کیک و پخت آن نباید طولانی باشد.
منبع: اول فارس
انتهای پیام/
نظر شما