به گزارش گروه بینالملل ایسکانیوز، جنبش انصارالله یمن در اولین واکنش به شهادت اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس اعلام کرد که جنایت ترور برادر مجاهدمان، اسماعیل هنیه یک جنایت تروریستی و نقض قوانین بینالمللی است.
بیشتر بخوانید:
شهادت اسماعیل هنیه و یکی از محافظانش در تهران
صبح امروز روابط عمومی کل سپاه پاسداران در بیانیه ای خبر شهادت اسماعیل هنیه را تایید و اعلام کرد: با عرض تسلیت به ملت قهرمان فلسطین و امت اسلامی و رزمندگان جبهه مقاومت و ملت شریف ایران، بامداد امروز محل اقامت جناب آقای دکتر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی مقاومت اسلامی حماس، در تهران مورد اصابت قرار گرفته و در پی این حادثه ایشان و یک نفر از محافظین وی به شهادت رسیدند.
علت و ابعاد این حادثه در حال بررسی و نتایج آن متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.
واکنشها به شهادت اسماعیل هنیه
جنبش انصارالله یمن اعلام کرد: ترور برادر اسماعیل هنیه جنایت تروریستی و نقض آشکار قوانین است.
مشاور رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز شهادت اسماعیل هنیه را جنایت جدید رژیم صهیونیستی دانست. مشاور رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: ما در کنار حماس میایستیم.
«سامی ابوزهری» از دیگران رهبران حماس نیز گفت: ما در حال جنگ علنی برای آزادی بیت المقدس هستیم و آماده پرداخت هزینههای مختلفیم.
کاخ سفید نیز اعلام کرد: از گزارشها درباره ترور اسماعیل هنیه مطلع هستیم، اما اظهارنظر بیشتری نمیکنیم.
براساس اعلام المیادین نتانیاهو به وزرای کابینۀ رژیم صهیونیستی دستور داده در خصوص خبر ترور اسماعیل هنیه اظهار نظر نکنند.
واکنش محمود عباس به ترور شهید هنیه
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در بیانیهای ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس را محکوم و آن را «اقدامی بزدلانه» و «تحولی خطرناک» توصیف کرد.
آسمان شمال اسرائیل بسته شد
رسانههای صهیونیستی گزارش کردند از بیم واکنش موشکی گسترده [حزبالله در واکنش به حملۀ دیروز اسرائیل به جنوب بیروت] آسمان فلسطین اشغالی از خط خضیره-حیفا به بالا به مدت ۲۴ ساعت بسته خواهد بود.
کاخ سفید: از گزارشهای مربوط به ترور اسماعیل هنیه مطلع شدیم
یک سخنگوی کاخ سفید گفت که کاخ سفید گزارشهای مربوط به ترور و به شهادت رسیدن اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس در ایران را دیده است، اما از اظهار نظر فوری خودداری کرد.
بیانیه طالبان در پی شهادت اسماعیل هنیه
حکومت طالبان با انتشار بیانیهای شهادت اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را «غمی بزرگ برای امت و در عین حال نویدی برای ازبین رفتن رژیم صهیونیستی» توصیف کرد.
در این بیانیه آمده است: «شهادت، دروازه وسیعی است که خداوند منان محبوبان درگاهش را به ملاقات خود قبول میکند. شهادت اسماعیل هنیه، از رهبران حماس، غم بزرگی برای امت به جا گذاشت، اما در عین حال نویدی برای از بین رفتن صهیونیستهای غاصب خواهد بود. شهادت ایشان را به خانوادهشان و به امت اسلامی تسلیت عرض میکنیم.»
واکنش قطر به ترور اسماعیل هنیه در تهران
وزارت خارجه قطر با صدور بیانیهای ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس را به شدت محکوم و اعلام کرد: ترور هنیه و اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در هدف قرار دادن غیر نظامیان در غزه میتواند منطقه را به سوی هرج و مرج کامل سوق دهد.
پکن، ترور اسماعیل هنیه را شدیدا محکوم کرد
وزارت خارجه چین در بیانیهای ترور شهید اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس را شدیدا محکوم کرد.
خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از وزارت امور خارجه چین گزارش کرد: «چین ترور اسماعیل هنیه را شدیدا محکوم میکند.»
«لین جیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در بیانیهای عنوان کرد: «ما به این حادثه توجه بیشتری داریم و به شدت این ترور را محکوم میکنیم. ما عمیقا نگران هستیم که این حادثه منجر به بیثباتی بیشتر اوضاع در منطقه شود.»
اعتصاب گسترده در کرانه باختری در محکومیت ترور هنیه
در پی فراخوان گروههای ملی و اسلامی فلسطین در محکومیت ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعتصاب گستردهای در استانهای کرانه باختری برگزار شد.
واصل ابویوسف، هماهنگکننده گروههای ملی و اسلامی فلسطین با صدور بیانیهای تاکید کرد بنا به درخواست این گروه اعتصاب گسترده و راهپیمایی خشم در مناطق مختلف کرانه باختری برگزار شده است.
براساس گزارش العربی الجدید، در این بیانیه همچنین آمده است ترور اسماعیل هنیه در چارچوب تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی و جنگ نسلکشی، تخریب و کشتار و ناتوانی جامعه جهانی در توقف جنگ و بازخواست اشغالگران به خاطر ارتکاب جنایات خود صورت گرفته است.
در بیانیه مذکور همچنین آمده است: گروههای ملی و اسلامی به همه مردم فلسطین، امت اسلامی و آزادگان جهان شهادت اسماعیل هنیه را تسلیت میگوید. ما تأکید میکنیم که این ترور ناجوانمردانه اراده مردم ما برای مقاومت و پایداری را درهم نخواهد شکست، بلکه عزم و اراده ما را برای قدم برداشتن در مسیر پایبندی به حقوق، اصول و مبارزه و مقاومت برای آزادی و استقلال افزایش خواهد داد.
واکنش کرملین به شهادت هنیه
امروز چهارشنبه رهبر شهید مجاهد، اسماعیل هنیه پس از شرکت در مراسم تحلیف رئیسجمهور جدید ایران بر اثر حمله خائنانه صهیونیستها به محل اقامتش در تهران به شهادت رسید.
خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین گزارش کرد: «ما شدیدا این حمله را که منجر به ترور آقای هنیه شده، محکوم میکنیم.»
این سخنگو افزود: «حمله اسرائیل به ایران، علیه تلاش برای بازگرداندن صلح در منطقه بود.»
واکنش عمان به ترور هنیه
وزیر خارجه عمان تأکید کرد ترور رئیس دفتر سیاسی حماس امری تأسفبار است و منجر به بی ثباتی بیشتر میشود. «بدر بن حمد البوسعیدی»، وزیر خارجه عمان گفت: ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس امری تأسفبار است و باید آن را محکوم کرد.
وی افزود: ترور هنیه تنها منجر به نزاع بیشتر میشود و به منزله شکست خطرناکی برای پرونده صلح است.
پیشتر دولت عمان ترور اسماعیل هنیه را قویا محکوم کرد و آن را تضعیف آشکار تلاشها برای دستیابی به صلح و ثبات در منطقه دانست.
واکنش تند اردوغان به ترور اسماعیل هنیه
به نقل از خبرگزاری آناتولی، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه امروز چهارشنبه در شبکه های اجتماعی نوشت: ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران را به شدت محکوم میکنم و این ترور، تلاشی برای از بین بردن مساله فلسطین، تضعیف روحیه مقاومت شکوهمند غزه و ارعاب مبارزان فلسطینی است.
وی تصریح کرد: هدف این حمله مانند حملات ناجوانمردانهای است که پیش از این علیه شیخ احمد یاسین، عبدالعزیز الرنتیسی و بسیاری دیگر از رهبران سیاسی در نوار غزه انجام شد؛ اما همانطور که تا کنون، وحشیگری صهیونیستی به اهداف خود نرسیده، این بار هم نخواهد رسید.
اردوغان ادامه داد: با حمایت قویتر جهان اسلام و اتحاد بشریت، انشاءالله ظلم و نسلکشی در غزه و تروری که اسرائیل در منطقه راه انداخته، حتماً پایان خواهد یافت و منطقه و جهان ما به آرامش خواهد رسید.
وی با بیان این که ترکیه با تمام توان و امکانات از برادران فلسطینی خود حمایت خواهد کرد، گفت که آنکارا به تلاش برای تأسیس کشور آزاد، مستقل و دارای حاکمیت فلسطین به پایتختی قدس ادامه خواهد داد.
اردوغان افزود: برای برادر شهیدم، اسماعیل هنیه از درگاه خداوند طلب رحمت و برای خانوادهاش صبر مسئلت کرده و به برادرانمان در غزه و فلسطین و جهان اسلام تسلیت میگویم.
پیش از این وزارت خارجه ترکیه در بیانیهای تاکید کرد: شهادت اسماعیل هنیه رئیس دفتر جنبش سیاسی حماس در یک عملیات ترور حقیرانه در تهران را محکوم میکنیم.
در این بیانیه آمده است: بار دیگر ثابت شد که کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به دنبال تحقق صلح نیست. ترور هنیه در راستای گسترش دامنه جنگ نوار غزه به منطقه است.
وزارت خارجه ترکیه همچنین تاکید کرد: این حادثه را به ملت فلسطین تسلیت می گوییم که صدها هزار شهید مانند هنیه را نثار کرد تا در صلح در کشورش و زیر سقف دولت خود زندگی کند.
روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ساعاتی پیش در اطلاعیهای اعلام کرد: آقای دکتر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و یکی از محافظان وی در تهران بر اثر هدف قرار گرفتن محل اقامت آنها به شهادت رسیدند. علت و ابعاد این حادثه در حال بررسی و نتایج آن متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه شماره ۲ خود نیز اعلام کرد: همان گونه که به استحضار ملت شریف و عظیمالشأن ایران اسلامی و آحاد امت اسلامی و رزمندگان جبهه پرافتخار مقاومت رسانده شد، در نخستین ساعات بامداد امروز چهارشنبه ۱۱ مرداد ماه ۱۴۰۳ مجاهد بزرگ «آقای دکتر اسماعیل هنیه» رئیس معزز دفتر سیاسی حماس و یکی از محافظان شجاع ایشان در اقدام تروریستی رژیم بزدل و جنایتکار صهیونیستی، در محل اقامت خود در تهران به شهادت رسیدند. شهید هنیه از جمله شخصیتهای برجسته حدود ۱۱۰ هیأت خارجی دعوت شده توسط «مجلس محترم شورای اسلامی» برای شرکت در «آیین تحلیف چهاردهمین ریاست جمهوری اسلامی ایران» بودند که طی سالیان اخیر به ویژه پس از عملیات تاریخی «طوفان الاقصی» سفرهای متعددی به کشورمان داشتند.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: این جنایت نشان داد باند تبهکار، قاتل و تروریست صهیونیستی بدون توجه به قواعد و مقررات بینالمللی برای سرپوش گذاردن بر شکستهای خفت بار ۹ ماه جنگ در غزه که منجر به قتل و عام دهها هزار زن، مرد و کودک فلسطینی شده است از ارتکاب هیچ اقدام جنایتکارانهای دریغ نمیورزد.
سپاه در بیانیه خود افزود: بیتردید این جنایت رژیم صهیونیستی با پاسخ سخت و دردناک جبهه مقتدر و عظیم مقاومت بویژه ایران اسلامی مواجه و برکات مجاهدتهای «شهید القدس» دکتر اسماعیل هنیه در دفاع از آرمان و حقوق ملت فلسطین یاریبخش آنان خواهد بود.
این اطلاعه اعلام کرد: با محکومیت شدید این اقدام رذیلانه و جنایتکارانه و تسلیت و تبریک شهادت سردار عالیقدر حماس و مقاومت اسلامی فلسطین و محافظ دلاور وی، به آگاهی مردم قدرشناس و انقلابی ایران میرساند، برنامههای مراسم تشییع پیکر مطهر شهدای گرانقدر توسط «شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی» اطلاعرسانی خواهد شد.
وزیر دفاع استرالیا: ترور هنیه در تهران میتواند باعث واکنش نظامی در سراسر منطقه شود
وزیر دفاع استرالیا امروز (چهارشنبه) در مورد خطرات «عمیق» تشدید بیشتر تنش در غرب آسیا پس از ترور اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس در خاک ایران، هشدار داد.
«ریچارد مارلز» وزیر دفاع استرالیا گفت: ترور اسماعیل هنیه در تهران، لحظهای از خطر عمیق را برای منطقهای ایجاد کرده که همین الان هم تحت تاثیر بحران قرار دارد.
به نقل از خبرگزاری فرانسه، وی گفت: «ما خواستار آتش بس در خاورمیانه هستیم تا شاهد پایان فاجعهای باشیم که اکنون در منطقه در حال رخ داده است.»
وزیر دفاع استرالیا همچنین به احساس خطر جدیدی که پس از ترور هنیه منعکس شده، اشاره کرد که «میتواند باعث واکنش نظامی در سراسر منطقه شود و مذاکرات مربوط به آتشبس را تحتالشعاع قرار دهد.»
وی افزود: «فکر میکنم که ما باید به آنچه در خاورمیانه رخ میدهد، نگاهی بیندازیم. همگی ما خواستار پایان فاجعه در منطقه هستیم. ما قطعا میخواهیم اطمینان حاصل کنیم که شاهد تشدید تنش اوضاع در خاورمیانه نباشیم زیرا عواقب آن عمیق خواهد بود.»
اسماعیل هنیه کیست؟
اسماعیل عبدالسلام احمد هنیه (به عربی: إسماعیل عبد السلام أحمد هنیة) ملقب به ابوالعبد اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس است که بعد از طراحی و اجرای عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و حمله به صهیونیستها در سرزمینهایی که به اشغال درآوردهاند، به چهرهای شناخته شدهتر در جهان بدل شد.
او که متولد سال ۱۹۶۳ است، مدتی (از ۲۹ مارس ۲۰۰۶ تا ۱۴ ژوئن ۲۰۰۷) نخستوزیر دولت خودگردان فلسطین بوده و از ۶ مه ۲۰۱۷ به عنوان رئیس جدید دفتر حماس، جایگزین خالد مشعل شد.
اسماعیل هنیه که تحصیلات ابتدایی و راهنمایی خود را در اردوگاه الشاطی در نوار غزه و در مدرسهای در زیرمجموعه سازمان اونروا (اونروا یا آنروا یا UNRWA، مخفف "آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک است)، تحصیلات دبیرستان را در دانشسرای دینی الازهر کامل کرد و در سال ۱۹۸۱ برای تحصیل در رشته زبان عرب وارد دانشگاه اسلامی غزه شد.
وی که با ورود به دانشگاه به عضویت انجمن اسلامی این دانشگاه در آمده بود، از سال ۱۹۸۳ (تا ۱۹۸۴) عضو شورای دانشجویی دانشگاه شد و از سال ۱۹۸۵ (تا ۱۹۸۶) ریاست شورای دانشجویی دانشگاه را بر عهده داشت. فعالیتهایی که در ادامه به عضویت وی در گروههای مقاومت فلسطینی و در نهایت تبعید وی به همراه ۴۱۵ نفر از رهبران و فعالان حماس و جهاد اسلامی به مرج الزهور در جنوب لبنان منجر گردید.
اسماعیل هنیه پیشتر هم هدف ترور قرار گرفته است از جمله در سال ۲۰۰۳. ترور نافرجامی که خود وی این گونه روایتش کرده است:
«در تاریخ ۶/۹/۲۰۰۳ م. همراه شیخ احمد یاسین به دیدار دکتر مروان ابو راس رفته بودیم. وقتی ناهار را در منزل ایشان میل کردیم، ناگهان یک هواپیمای اف ۱۶ محلی را که در آن بودیم بمب باران کرد. سقف فرو ریخت و همه جا را دود و گرد و خاک فرار گرفت. به شکرانه پروردگار موفق شدیم از منزل خارج شویم و خداوند ما و خانواده دکتر ابو راس را نجات داد.»
از سوابق کاری و فعالیتهای اسماعیل هنیه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
دبیر پیشین هیئت امنای دانشگاه اسلامی غزه
مسئول پیشین امور اداری دانشگاه اسلامی غزه
مدیر سابق علمی دانشگاه اسلامی غزه
عضو سابق منای دانشگاه اسلامی غزه
عضو کمیته عالی گفتگوی حماس با بقیه گروههای فلسطینی و تشکیلات خودگردان
عضو کمیته عالی پیگیری انتفاضه به نمایندگی از حماس
رئیس دفتر شیخ احمد یاسین
عضو رهبری سیاسی جنبش حماس
عضو سابق هیئت مدیره جمعیت اسلامی غزه
رئیس باشگاه جمعیت اسلامی غزه به مدت ۱۰ سال
نظر شما