پوران درخشنده کارگردان مطرح سینمای کشورمان در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز گفت: هر رویداد فرهنگی که اتفاق میافتد برای مردم خوب است و باعث آمد و شدهای فرهنگی میشود و هر رویداد فرهنگی در جهت فرهنگسازی است و فرهنگ را توسعه میدهد که مردم از این توسعه فرهنگی اغنا می شوند و همینطور با مقولههای فرهنگی، فکر کردن و اندیشیدن بیشتر آشنا میشوند. جشنوارهها فرصتهایی برای اندیشیدن و آگاهی بخشی هستند اما اینکه این جشنوارهها چقدر مهم و تاثیرگذار هستند باید مورد بررسی قرار بگیرد به طور مثال در جشنواره فیلم کودک باید شاخص و اثرگذار حوزه کودک راه پیدا کند و برای همه ردههای سنی کودک و نوجوان اثر فاخر وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه در اولین گام برای برگزاری جشنوارهها باید تولید وجود داشته باشد و جشنواره بدون تولید معنی ندارد افزود: در همین راستا، ساز و کار تولید باید فراهم شود چه از لحاظ اقتصادی و چه از لحاظ بودجهای که برای برپایی جشنوارهها دولت باید در نظر بگیرد. برای مثال در جشنواره فیلم کودک، دولت باید سرمایهگذاری هدفمندی انجام دهد زیر نسل آینده ما نیاز به خوراک فرهنگی دارند و مهمتر از همه آن است که نگذاریم فیلمسازان حوزه کودک دلسرد شوند و باید رغبت داشته باشند که این راه را ادامه دهند.
درخشنده با اشاره به اینکه نباید فراموش کنیم در فستیوالهای جهانی جوایز متعددی گرفتیم که از فیلم کودک بوده است تصریح کرد: بنابراین سینمای کودک و جشنواره کودک بسیار اهمیت دارد که به طور جدی باید به آن توجه شود. آموزش و پرورش، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و انجمنهایی که فیلمسازانمان در آنها فعالیت و عضویت دارند از قبیل انجمن سینمایی جوان و همچنین فیلم کوتاه و سینما حقیقت و غیره باید در کنار ارگان های دولتی همکاری کنند تا خوراک فرهنگی برای کودکان را فراهم شود.
کارگردان مطرح سینمای کشورمان با بیان اینکه باید شرایط را برای برگزاری جشنواره کودک به طور جدی فراهم کرد اظهار کرد: ما در دورانی هستیم که جنگ، خشونت و همه خشم جهان آوار میشود بر سر کودکان و کودکان بیگناهترین قشر هر جامعهای هستند.
وی بیان داشت: جشنواره فیلم کودک تعریف خودش را دارد و این جشنواره با حضور کودکان تعریف میشود و وجودش بسیار الزامی است. این را هم نباید از نظر بیندازیم که در گذشته ارتباطات صمیمیتر و بهتری بود اما امروزه بسیاری از فیلمسازان آن دوران که برای کودک و نوجوان فیلم میساختند کم کار شدهاند و اکثراً خانه نشین هستند و گروههای جدیدتر و جوانتری روی کار آمدهاند که شاید مردم برخی از آنها را نشناسند. مردم با فیلمسازان حوزه کودک در قدیم انس گرفته بودند و آنان را میشناختند و برای گرفتن عکس ذوق و شوق داشتند و باید این شور و اشتیاق مردم را روز به روز بیشتر کرد و شرایطی را به وجود آورد که مردم تشویق شوند به جشنوارهها بیایند.
درخشنده با اشاره به اینکه جشنوارهها برای مردم است و آنها باید بیایند و از جشنواره استفاده کنند گفت: در روزگارانی جشنواره فیلم کودک در اوج بود و تعداد زیادی فیلم برای این جشنواره ساخته میشد اما امروزه اینطور نیست. از طرفی جابجایی جشنواره از همدان به اصفهان و برگشتن به همدان و باز رفتن به شهرهای دیگر و باز مجدد برگشتن به اصفهان کار بسیار اشتباهی بود و ما در هیچ یک از فستیوالهای جهانی شاهد چنین جابجاییهایی نیستیم و نمیشود وقتی مکان یک جشنواره اعلام میشود آن را جابجا کرد و این کار یک خطای بزرگ است.
وی با بیان اینکه جشنواره فیلم کودک نیاز به یک بازنگری دارد و باید خون تازهای به رگهای این جشنواره تزریق شود افزود: کودکان نسل جدید بسیار باهوش هستند و نمیتوان هر فیلمی را برای اکران در جشنواره در نظر گرفت زیرا در شبکههای اجتماعی حضور فعالی دارند و خودشان هم بسیار خلاق هستند و حرف های زیادی برای گفتن دارند.
کارگردان مطرح سینمای کشورمان در خصوص کم کاریاش در سالهای اخیر گفت: دلم نمیخواهد کم کار باشم. سالی بوده که من دو اثر «زمان از دست رفته» و «عبور از غبار» را به فیلم فجر ارسال کردم. من با عشق وارد سینما شدم و سینما برای من قابل احترام است چون با رویاهایم به سینما آمدم و هنوز نتوانستهام آنطوری که دلم میخواهد، رویاهایم را و آن چیزی که به خاطرش به سینما آمدهام را بسازم.
وی بیان داشت: درست است که مردم با فیلمهایم ارتباط برقرار کردند و آنان را دوست داشتند اما شرایط طوری بوده که اکنون من ۸ سال است هیچ فیلمی نساختم و این برای من خیلی سخت است. ۸ سال فیلم نساختن برای یک فیلمساز خصوصا در سن من بسیار زیاد است. وقتی یک فیلمساز که ۱۵ فیلم سینمایی دارد و مردم با آن ارتباط برقرار کردند و وضعیت کاریش و عشقش به این آب و خاک برایش اهمیت دارد که مانده تا فیلم بسازد باید شرایط برایش فراهم باشد.
درخشنده با این سوال که چرا یک زمانی در هنگام ساخت فیلم «هیس پسرها گریه نمیکنند» پروانه مرا تمدید نکردند؟ ادامه داد: مگر من همان سازنده فیلم «هیچ دخترها فریاد نمیزنند» نیستم؟ مگر موضوع پسرها چه فرقی میکند؟ موضوعی بوده که تایید شده و من با آن پروانه گرفتم و بعد از آن دوبار دیگر تایید شد و بعد از تغییراتی که به وجود آمد ناگهان تایید نشد در حالی که هنوز بار سنگین این فیلم روی دوش من است.
وی ادامه داد: کسانی که زندگی و رویاهایشان را از دست دادند و پسرهایی که آمدند و با من حرف زدند باعث شد که من نتوانم این بار را زمین بگذارم و نمیتوانم از آن بگذرم و پرونده این فیلم در ذهن من باز است و همیشه با من است و نمیتوانم از ساخت آن منصرف شوم و باید هر طور که شده این فیلم را بسازم.
کارگردان مطرح سینمای کشورمان در پایان سخنانش با اشاره به جدیدترین اثری که در دست ساخت دارد گفت: فیلم دیگری در دست دارم که صحبتهایی با بنیاد سینمایی فارابی شده که فیلمنامه آن نهایی شده و منتظر پروانه ساخت هستم. فیلمی به نام «مادر زمین» که موضوع آن زنان، آینده و خانواده با رویکردی اجتماعی است.
انتهای پیام/
نظر شما