به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، معلمان مدارس غیرانتفاعی اگرچه مانند معلمان مدارس دولتی کار میکنند و در واقع از یک سیستم آموزشی پیروی میکنند اما از حقوق برابر برخوردار نیستند. سه سال پیش بود که جرقه اعتراضات این معلمان زده شد و وزارت کار اعلام کرد که چون ساعت کاری آنها مطابق هشت ساعت کاری موظف شده در قانون نیست، نمیتواند کاری پیش ببرد تا اینکه آموزش و پرورش سال گذشته در آئین نامهای از کاهش ساعت کاری این معلمان خبر داد اما همچنان برخی مدارس از اجرای قانون تخطی میکنند.
سراغ معلمان غیرانتفاعی رفتیم تا نحوه اجرای آئیننامه را بررسی کنیم. یکی از این معلمان در گفتوگو با ایسکانیوز با اشاره به اینکه تحولات اساسی اتفاق نیفتاده است و هنوز مدارس بسیاری هستند که حقوق و بیمه معلمان را براساس قانون پرداخت نمیکنند، گفت: از طرفی مدارس برای اینکه بیمه پرداخت نکنند به جای استفاده از معلمان جوان، سراغ معلمان بازنشسته آموزش و پرورش میروند که مجبور نباشند بیمه و حقوق کافی بدهند. کاش آئیننامهای بود که مدارس را محدود میکرد که فقط ۲۰ درصد از ظرفیت خود را به معلمان بازنشسته اختصاص بدهند.
وی افزود: مدارس سنوات و عیدی پرداخت نمیکنند. از طرفی موسس حقوقی برای تابستان پرداخت نمیکند و ما به ناچار باید تا شروع سال تحصیلی به کار دیگری مشغول شویم. حقوقها هم متغیر است، از ۲ میلیون تا ۹ میلیون تومان پرداختی وجود دارد و بسته به اینکه مدرسه در چه شهر و چه منطقهای است، حقوق پرداختی متفاوت است. موسسها حق بیمه را از خود معلم کم میکنند. همکاری داریم که معاون مدرسه است و تمام وقت کار میکند اما ۶ میلیون دریافتی بدون بیمه دارد. موسس میگوید که با همین پول خودت را بیمه کن.
معلمی هم نوشته: هر ساله آمارهای بالایی که کارشناسان آموزش و پرورش از قبولی دانش آموزان مدارس غیرانتفاعی در مدارس سمپاد، المپیادها و کسب رتبههای برتر کنکور سراسری ارائه میدهند به ما میگویند که ما برای تعلیم وتربیت دانش آموزان رسمی این مملکت از جان مایه گذاشتهایم اما رسما کسی ما را به عنوان معلم قبول ندارد. ما مانند کارگران ساختمانی کارمان فصلی است. از اول مهر تا پایان خرداد معلم هستیم اما از آن به بعد از حقوق خبری نیست و باید صبرکنیم که آیا موسس برای سال بعد ما را میخواهد یا به خاطر اینکه مجبور نشود به دلیل رضایت اولیا ازتدریس و نحوه آموزش حقوق بیشتری پرداخت کند، نیروی دیگری که برای اولین بار تدریس میکند و حقوق کم میخواهد را جایگزین ما کند. در هفته بالای ۳۶ ساعت کار میکنیم اما حقوق ناچیز (بین ۲ تا پنج میلیون) بدون بیمه (بعضا بیمه ۱۰تا ۱۵ روز)آن هم هشت ماه در سال میگیریم.
در اعتراض به این اقدامها جمعی از معلمان غیرانتفاعی کارزاری خطاب به وزیر آموزش و پرورش و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نوشتهاند که تاکنون بیش از پنج هزار امضا داشته است. معلمان در این کارزار از مسئولان درخواست کردهاند که نسبت به وضعیت نابه سامان مدارس غیرانتفاعی رسیدگی کنند و در عین حال بخشی از کمبود معلم در آموزش و پرورش را با جذب معلمان آموزش دیده غیرانتفاعی جبران کنند.
متن این کارزار به شرح زیر است:
«با توجه به کمبود معلم و کمبود بودجه در آموزش و پرورش، ما معلمان مدارس غیردولتی با توجه به اینکه همه گزینششده آموزش و پرورش هستیم و سالانه دویست ساعت دوره ضمن خدمت با هزینه شخصی میگذرانیم و اکثراً با سابقه بالای ۵ سال تدریس با روشهای روز، خواهان جذب به صورت رسمی هستیم.
مگر دانشآموزان و مدارس غیردولتی زیرمجموعه آموزش و پرورش محسوب نمیشوند؟ پس چرا به حقوق دریافتی و بیمه آنها رسیدگی نمیشود؟ اکثر نیروهای آزاد در مقطع ابتدایی این مدارس زیر ۵ میلیون حقوق دریافت میکنند و ده یا پانزده روز بیمه هستند. لطفاً به موضوع استخدام این نیروهای تحصیلکرده و ماهر و حقوق و بیمه آنها رسیدگی کنید.»
انتهای پیام /
نظر شما