به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، پرستاران اورژانس مشهد هم در نامهای خطاب به دفاتر امام جمعه، استاندار، فرماندار و دادستان و مجمع نمایندگان استان خواستار رسیدگی به وضعیت بد اورژانس و مشکلات پرستاران شدند.
بیشتر بخوانید
پرستاران: مسئولان به جای حل مشکلات صورت مسئله را پاک میکنند
افزایش آمار طلاق و مشکلات روحی روانی در پرستاران اورژانس
در بخشی از این نامه آمده: «کمبود پایگاه اورژانس، کمبود تعداد آمبولانس و فرسودگی شدید آمبولانسهای موجود که موجب افزایش فشار کاری پرستاران پیش بیمارستانی شده از یک طرف و حقوق پایین و تبعیض در پرداختکارانه و تعرفه ناچیز از طرف دیگر و تحمیل اضافه کار اجباری با قیمت بسیار ناچیز به دلیل کمبود نیروی متخصص باعث ایجاد مشکلاتی از جمله افزایش آمار طلاق، افزایش مشکلات روحی روانی و مشکلات جسمی پرستاران پیش بیمارستانی شده است.»
کمبود پرستار و بیتوجهی به وضعیت معیشتی آنها با وجود سختی کاری که دارند، باعث شده تا کیفیت خدمات حوزه سلامت به ویژه در بیمارستانهای دولتی کاهش پیدا کند.
محمد شریفیمقدم دبیرکل خانه پرستار در این خصوص به ایسکانیوز گفت: اعتراضات جامعه پرستاری از مرداد شدت پیدا کرد و همچنان هم ادامه دارد. آخرین مورد هم تجمع پرستاران قم بود. در خوزستان هم برخی پرستاران دست از کار کشیدند. مطالبات پرستاران مشخص است و بیشتر اعتراضات آنها درباره وضعیت معیشتی و حقوق پایین است.
وی افزود: پرستاری سختیهای بسیار دارد اما حقوق ثابت آنها بین ۱۳ تا ۱۵ میلیون تومان است. کار پرستاری پرخطر است و کرونا نمونهای از آن بود. علاوه بر این استرس بالایی دارد و در دنیا مواردی را برای افزایش انگیزه افراد برای ورود به این شغل مشخص میکنند اما در کشور ما این اتفاق نیفتاده است.
شریفیمقدم معتقد است که پرستاران به نسبت سختی کاری که دارند، کمترین حقوق را در بین کارکنان دولت میگیرند. وی در این باره توضیح داد: پرستاران مسئول جان مردم هستند و اگر پرستار کم باشد یا خوب کار نکند، مردم آسیب میبینند. کارانه پرداختی پرستاران هم بسیار کم و در حد ۲ تا سه میلیون تومان است.
کشته شدن پرستار اورژانس با شلیک گلوله
وی با اشاره به سختی کار پرستاران اورژانس گفت: بارها شاهد خشونت علیه پرستاران اورژانس بودیم و اخیرا هم یکی از پرسنل اورژانس فوریت در یکی از شهرهای سیستان و بلوچستان با شلیک گلوله کشته شد. این همکار مشغول جا به جایی مصدوم بود که با شلیک اشرار شهید شد. این همکاران با وجود اینکه در خطر جانی هستند، ۵۰۰ هزار تومان کارانه میگیرند.
شریفیمقدم توضیح داد: آمبولانسها فرسوده هستند و امنیت لازم را حتی برای حمل مصدوم ندارند و نیروهای اورژانس کشور در این شرایط مشغول کار هستند و حتی در دور افتادهترین نقاط به یاری مردم میشتابند.
دبیرکل خانه پرستار با اشاره به تبعات بیتوجهی به مطالبات پرستاران عنوان کرد: پرستاری که میبیند با این سختی و استرس، درآمد اندکی دارد یا تغییر شغل میدهد یا به مهاجرت فکر میکند. سیاستگذاران و دولتمردان نسبت به جان مردم بیتوجه هستند. سازمان برنامه و بودجه هنوز اهمیت توجه به این شغل را درک نکرده و میگوید که نمیتوان با اعتراض هر کسی حقوق را افزایش داد.
۱۵۰ ساعت اضافهکاری در ماه
یکی از پرستار هم درخصوص سختی کاری که دارند به ایسکانیوز گفت: ما تحت فشار هستیم و نمیتوانیم ساعتهای طولانی کار کنیم، باید نیروهای جدید استخدام شوند تا فشار از دوش ما برداشته شود. در بسیاری از موارد پرستاران ۱۵۰ ساعت اضافهکاری در ماه دارند که حتی بنا بر قانون تمام آن هم پرداخت نمیشود و وعده میدهند که در ماههای آینده پرداخت خواهد شد. مبلغ اضافهکار هم بسیار کم است.
پرستاری باید در دسته مشاغل سخت قرار بگیرد
وی افزود: حذف مالیات از حقوق پرستاران هم یکی دیگر از خواستههای ما است. از طرفی پرستاری باید در دسته مشاغل سخت قرار بگیرد اما این اتفاق نیفتاده است. اجرای قانون ارتقای بهرهوری هم از مهمترین خواستههای ما است. در شرایط سخت از ما به عنوان قهرمان یاد میشود اما در زمان رسیدگی به حقوقمان ما را نادیده میگیرند.
به گزارش ایسکانیوز، در حال حاضر حداقل حقوق پرستاران در ایران ۸ میلیون تومان و حداکثر حقوق آنها حدود ۲۲.۵ میلیون تومان است. در حالی که میانگین حقوق پرستاران در کشور امارات ۱۲۰۰۰ تا ۱۸۰۰۰ درهم است که معادل حدود ۱۵۰ تا ۲۲۰ میلیون تومان در ماه است. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کردهاند، ۶ برابر حقوق یک پرستار در ایران است.
در قطر پرستاران ماهانه بین ۱۱۰۰۰ تا ۱۶۰۰۰ ریال قطری دریافت میکنند که معادل ۱۳۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان ایران است. حقوق پرستاران در عربستان هم بین ۹۰۰۰ تا ۱۳۰۰۰ ریال سعودی متغیر است که معادل ۱۰۰ تا ۱۴۵ میلیون تومان است.
در آلمان هم پرستاران به طور متوسط بین ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ یورودر ماه دریافت میکنند؛ یعنی معادل ۱۵۰ تا بالای ۲۰۰ میلیون تومان.
با این اوصاف پر بیراه نیست که پرستاران کشور را رها کرده و راهی دیگر کشورها شوند یا تغییر شغل بدهند تا حداقل در معرض سختی و استرس این شغل نباشند.
بیتوجهی به مطالبات پرستاران نه تنها به فرسایش نیروهای درمانی منجر میشود، بلکه سلامت عمومی جامعه را هم تهدید خواهد کرد؛ بنابراین از دولت، مجلس و وزارت بهداشت انتظار میرود که به این مشکلات با نگاه جدی رسیدگی کنند.
انتهای پیام /
نظر شما