به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، امیر علی جوادیان داور جشنواره عکس هدایت که در قالب جشنواره امامت و مهدویت برگزار می شود، اظهار کرد: جشنواره ملی عکس هدایت یک جشنواره آیینی با محتوای دینی است که محتوا بر فرم و شکل ظاهری آن غلبه دارد به همین خاطر ملاک های داوری عمدتا بر محتوا تکیه دارد.
وی با اشاره به اینکه هر جشنواره ای اهدافی را دنبال می کند ، افزود: جشنواره عکس هدایت؛ به دنبال عکس هایی است که فرهنگ حسینی و عاشورایی و آیین های عزاداری را محور قرار داده است.
این داور جشنواره عکس هدایت ادامه داد: عکس های برتر این جشنواره باید در راستای محتوای دینی که هدف جشنواره است حرکت کند و پیام های عکاس در عکسی که می خواهد به مخاطب منتقل کند باید بر اساس فرهنگ عاشورایی باشد. برای مثال برجسته سازی دو رنگ سبز و قرمز به عنوان دو نماد در مقابل هم در جریان عاشورا بسیار مهم و تاثیرگذار است که عکاس باید بتواند با عکس های خود این دو نماد را به مخاطب نشان دهد و بر او تاثیر بگذارد.
جوادیان درباره ویژگیهای جشنواره فرهنگی هنری عکس هدایت اظهار داشت: مهم ترین ویژگی این جشنواره گستره جغرافیایی بزرگ آن است که ملی است و تمام مناطق و شهرهای ایران را تحت پوشش قرار می دهد. از طرفی شامل تمام افراد می شود و هر کس با هر سن و جنسیت و سلیقه ای می تواند در این جشنواره شرکت کند.
این عکاس برجسته کشور با بیان اینکه عکس؛ هنری است که زبان بین المللی دارد؛ اظهار داشت: انسان برای اینکه بتواند افکار و اندیشه های خود را منتقل کند و بر دیگران تاثیر بگذارد متوسل به زبان هنر می شود، چرا که تجربه نشان داده زبان هنر می تواند بیشتر از بقیه راه های ارتباطی بر مخاطب تاثیر بگذارد.
این عکاس برجسته دفاع مقدس افزود: یکی از هنرهای بسیار تاثیرگذار هنر تصویر است که افکار و اندیشه های خالق اثر را به بهترین وجه نشان دهد و پیام را به مخاطبان منتقل می کند.
جوادیان افزود: حماسه عاشورا چون یک حادثه حماسی بوده در طول تاریخ توانسته هنرمندان بسیاری را در رشته های مختلف هنری به خلق آثار هنری متفاوت و مختلف ترغیب کند که خود این گستره توانسته به ترویج فرهنگ اهل بیت کمک کند و مخاطبان بسیاری را جذب نماید.
وی ادامه داد: فرهنگ عاشورایی بارزترین و متعالی ترین جلوه فرهنگ اهل بیت و نماد حماسی و عمیق آن است. این فرهنگ به دلیل خاص بودن رویداد و چگونگی وقوع و آثار درازمدت و تاثیرات عمیقی که در طول تاریخ بر روح و روان انسان ها داشته از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی به برگزاری جشنواه امامت و مهدویت به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی هم اشاره کرد و با اشاره به رشد کمی و کیفی جشنواره عکس هدایت نسبت به دوره های گذشته افزود: هر جشنواره ای نسبت به جشنواره های دیگر متمایز است و من معتقدم این دوره از جشنواره عکس هدایت هم از نظر کمی و هم کیفی رشد داشته است.
وی ادامه داد: تمام تلاش تیم داوری در جشنواره عکس هدایت این است که در انتخاب عکس ها آثاری را برگزینیم که توانسته اند بهترین پیام را به مخاطب متقل کنند.
لازم به یادآوری است؛ جشنواره سراسری« عکس هدایت» از سری برنامه های چهارمین جشنواره امت و مهدویت به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند برگزار می شود. علاقمندان تا پنجم بهمن ماه جاری فرصت دارند آثار خود با موضوعات؛ فرهنگ حسینی و عاشورایی، آیین های عزاداری، پیاده روی اربعین و... را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
گفتنی است؛ چهارمین جشنواره علمی، فرهنگی وهنری امامت و مهدویت به میزبانی ۶۲ واحد استانی دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور، از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان برگزار می شود و علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره به نشانی emamat.iau.ir/fa مراجعه کنند.
انتهای پیام/
نظر شما