چین ابر قدرت جدید علمی جهان/ هزینه ناخالص داخلی چین ۹۶ درصد از آمریکا بیشتر است

چین ابر قدرت جدید علمی جهان خواهد بود. چرا که هزینه ناخالص داخلی چین برای تحقیق و توسعه در سال ۲۰۲۳، ۷۸۰.۷ میلیارد دلار آمریکا بود که ۹۶ درصد از هزینه‌های ایالات متحده (۸۲۳.۴ میلیارد دلار) بیشتر بوده و ۷۲ درصد در مقایسه با ۱۰ سال قبل افزایش داشته است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، گزارش جدید سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) نشان می‌دهد که چین ابرقدرت جدید علمی جهان از نظر هزینه‌های ناخالص برای تحقیق و توسعه است. در حالی که به عقیده کارشناسان تحقیقات در آمریکا و اروپا تحت فشار قرار دارد.

آمارها نشان می‌دهد که حوزه‌های انرژی و محیط زیست بیشترین افزایش هزینه را داشته‌اند. به طوری که در این حوزه‌ها ۲۹ درصد و در حوزه دفاعی ۱۶.۱ درصد افزایش هزینه اتفاق افتاده است. همچنین گزارش OECD نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۳، هزینه ناخالص داخلی چین برای تحقیق و توسعه، ۷۸۰.۷ میلیارد دلار آمریکا بود که ۹۶ درصد از هزینه‌های ایالات متحده (۸۲۳.۴ میلیارد دلار) بیشتر بوده و ۷۲ درصد در مقایسه با ۱۰ سال قبل افزایش داشته است.

رشد هزینه‌های تحقیق و توسعه در چین با (۸.۷ درصد افزایش) همچنان از منطقه OECD شامل ایالات متحده (۱.۷ درصد) و اتحادیه اروپا (۱.۶ درصد) در سال ۲۰۲۳ پیشی گرفت. با وجود این که ثروتمندترین کشورهای جهان در OECD عضو هستند؛ اما هزینه‌های تحقیق و توسعه در سال ۲۰۲۳ حدود ۲.۴ درصد رشد کرد که در مقایسه با رشد ۳.۶ درصدی در سال ۲۰۲۲ نشان‌دهنده کاهش است.

رشد علم چین اتفاق عجیبی نیست. چرا که حداقل در یک دهه گذشته، چین در مورد علم بسیار جدی بوده است. در این راستا، تمرکزی جدی بر آموزش علمی با کیفیت بالا در مدارس و دانشگاه‌ها داشته است.

غربی‌ها به اشتباه تصور می‌کنند که اقدامات چین برای علم در سطح جهانی نیست. این کشور در حال گسترش زیرساختی از تربیت جوانان در نیروی کار و تقویت دانشگاه‌های بسیار خوب است. تحقیقات چین بیشتر بر حوزه‌های پایداری، فضای دیجیتال و و علوم زیستی متمرکز است.

کارشناسان معتقدند که چین در شرف تبدیل شدن به بزرگترین و جدی‌ترین سرمایه‌گذار در علم است، در حالی که آمریکایی‌ها درگیر مبارزه برای حفظ علم به دلایل سیاسی هستند. پایین بودن نرخ رشد هزینه‌های تحقیقاتی در دانشگاه‌ها به عواملی مانند افزایش هزینه‌های دانشگاه نسبت به تورم، فشار برای افزایش تعداد فارغ‌التحصیلان و کاهش بودجه دولتی برای تحقیقات دانشگاهی برمی‌گردد.

پیتر گلوکمن رئیس شورای بین‌المللی علوم بر این باور است که سیاست در آمریکا و سایر کشورهای غربی به سیستم‌های تحقیقاتی ضربه زده است. همچنین ترس دانشمندان جهان از تبعات تعامل با یکدیگر، علم بین‌المللی را در معرض خطر قرار داده است. این غم انگیز است که دانشمندان نگران رفتن به یک نشست علمی در آمریکا هستند زیرا ممکن است توییت یا چیزی در تلفن همراه آنها وجود داشته باشد که آنها را به دردسر بیاندازد.

آمارها نشان می‌دهد که تحقیق و توسعه در آلمان ۰.۸ درصد، در ژاپن ۲.۷ درصد، در کره جنوبی ۳.۷ درصد و در اسپانیا و لهستان بیش از ۸ درصد افزایش یافته است، در حالی که در فرانسه ۰.۵ درصد کاهش یافت.

انتهای پیام/

کد خبر: 1263769

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =