گردشگری ایران / خانه زینت الملوک شیراز

خانه زینت الملک که آن را با نام خانه زینت الملوک نیز می‌شناسند، یکی از خانه‌های تاریخی قاجاری در شهر شیراز است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز، شیراز شهر شعر و ادب و عطر بهارنارنج مملوء از جاذبه های تاریخی و طبیعی ست، جاذبه هایی که این شهر را به یکی از پر گردشگرترین شهرهای ایران تبدیل کرده اند. در میان جاذبه های این شهر بناهای تاریخی جایگاه مهمی دارند، بناهایی که تماشای معماری آن ها یکی از شیرین ترین جنبه های سفرتان به شیراز است. یکی از خانه های این شهر که قدمت آن به دوره قاجار برمی گردد خانه زینت الملوک است که گردشگران زیادی از ان دیدن می کنند.

خانه زینت الملک که آن را با نام خانه زینت الملوک نیز می‌شناسند، یکی از خانه‌های تاریخی قاجاری در شهر شیراز است که ساخت آن حدود سال ۱۲۹۰ هجری قمری، به دست علی محمدخان قوام‌الملک دوم آغاز شد و در سال ۱۳۰۲ هجری قمری به پایان رسید. این خانه که محل زندگی زینت‌الملوک قوامی، دختر قوام‌الملک چهارم بوده، در ضلع غربی یکی از مشهورترین مکان های دیدنی شیراز، یعنی باغ نارنجستان قوام واقع شده است و به وسیله‌ راهی زیرزمینی با باغ ارتباط دارد. تصاویری از حیوانات، پرندگان و گل و بوته نقاشی شده را می‌توان روی سقف چوبی خانه دید. همچنین تالار شاه‌نشین ساختمان ضلع غربی را با آینه‌کاری‌ و گچ‌بری‌های زیبا تزیین کرده‌اند. امروز از زیرزمین بسیار  وسیع خانه به عنوان نگارخانه استفاده می‌شود و در آن مجسمه‌های تمام شخصیت های برجسته‌ شیراز را در معرض دید عموم گذاشته‌اند.

خانه زینت الملوک

 اگر می‌خواهید با تور شیراز به شهر راز سفر کنید، پیشنهاد می‌کنیم در بازدید از این شهر سری به خانه زینت الملوک بزنید و معماری بی‌نظیرش را از نزدیک ببینید. حین ورود به عمارت تاریخی، در چوبی و معرق‌کاری شده‌ای را مشاهده می‌کنید که ما را به میهمانی باغچه‌هایی با صفا با گل و گیاهانی رنگارنگ دعوت می‌کند. از میان باغچه‌های پرنشاط که بگذریم به حوضی پر آب می‌رسیم که به حال و هوای باغ طراوتی دوچندان بخشیده است. ساختمان زیبای زینت الملک با نمایِ چوبی خود در میان این باغ با کاشی‌کاری‌های هفت رنگ و هلالی جلوه می‌کند.با ورود به ساختمان، تلالو نور بر آینه‌کاری‌های چشم‌نواز عمارت میخکوبمان خواهد کرد.

تالار شاه نشین که در قسمت غربی بنا قرار دارد، پُر است از گچ‌بری با نقاشی‌های اروپایی. زیرزمین خانه زینت الملوک به موزه مادام توسو ایران شهرت دارد چرا که در آن پیکره‌های مومی شخصیت‌های برجسته شیرازی به نمایش عمومی در آمده‌اند. در ادامه بازدید از این عمارت با ارزش، برای آشنایی با تلفیق فرهنگ و هنر این سرزمین راهی دیدن موزه مفاخر شوید و از آثار به جای مانده‌اش دیدن کنید. در بازدید از این موزه می‌توانید، به تماشایِ مفاخر تندیس‌ها و ماکت‌هایی از بزرگان بروید که از دوران باستان تا عصر حاضر را برایتان به معرض نمایش گذاشته‌اند. این خانه که توسط خاندان قوام ساخته شده، از راه یک درب واقع در زیرزمین به نارنجستان قوام می‌رسد. فاصله این دو خانه با یکدیگر، حدود یک کوچه است.

خانه زینت الملوک

گردشگران تور شیراز برای دسترسی راحت تر به خانه زینت الملوک می‌توانند، از خیابان لطفعلی خان زند به سمت پایین حرکت کنند تا به محله گود عربان برسند. محله‌ای که خانه‌ای با شکوه و تاریخی دارد و مجسمه‌ها و آثاری از روزگاران دور را درون خود جای داده است. اگر می‌خواهید دیدنی های شیراز را بهتر بشناسید با تور شیراز علاءالدین تراول همراه شوید و اقامتی خوش را با راهنمایی همکاران ما در بهترین هتل‌های این شهر سپری کنید.

در سفر به شهر شیراز به شما پیشنهاد می‌دهیم تا سری به مجموعه وکیل بزنید و با تاریخ پرفراز و نشیب زندیه آشنا شوید. به مسجد نصیر الملک بروید و از بازی رنگ و نور غرق در لذت شوید. سعدیه و حافظیه را فراموش نکنید که نگین جاهای دیدنی شیراز محسوب می‌شوند. اگر به خانه های تاریخی شیراز علاقه دارید، سری بزنید به خانه منطقی نژاد که معماری‌اش چشمانتان را خیره خواهد کرد.

خانه زینت الملوک

خانه منطقی نژاد که از دیدنی های شیراز محسوب می‌شود، این روزها تبدیل به موزه موسیقی شده است. از دیگر مکان های دیدنی شیراز نیز می‌توان به باغ عفیف آباد، باغ ارم، موزه خانه صابر، مسجد مشیر، خانه کازرونی، باغ موزه نظر و خانه سعادت اشاره کرد که برنامه بازدید از بسیاری از آن‌ها در پکیج تور شیراز علاءالدین تراول جای می‌گیرند.

خانه‌ زینت‌الملوک خانه‌ زینت‌الملوک در ۱۰ آذر سال ۱۳۵۱ به شماره‌ ۹۳۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

انتهای پیام/

کد خبر: 1123147

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =