دیپلماسی متوازن منطقه را از چنبره دلار نجات می‌دهد

کارشناسی سیاسی و بین‌المللی معتقد است که سیاست دیپلماسی متوازن در دولت سیزدهم منطقه را را از چنبره دلار و پول‌های بی‌بنیان نجات می‌دهد.

ابوالفضل ظهره‌وند در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایسکانیوز؛ با اشاره به اینکه دولت سیزدهم روابط خارجی خود را بر  اصل دیپلماسی متوازن بنا کرده است، اظهار داشت: این سیاست‌ها مبتنی بر همسایه محوری و منطقه محوری همراه با واقع بینی و واقع گرایی است. 

وی افزود: هر کشوری رشد و توسعه را از محیط پیرامونی  خود شروع می‌کند. چون هم در مسئله ترانزیت صرفه جویی می‌شود و هم به دلیل اشتراکات تاریخی و فرهنگی ذائقه بازار مهیاتر است و این کشورها تجربه همزیستی با یکدیگر را دارند.

کارشناس مسائل بین‌الملل با تصریح اینکه سیاست  اولویت همسایگان و منطقه باید پیش از این در دستور کار قرار می‌گرفت، اظهار کرد: از این طریق می‌توانیم با رشد و توسعه همکاری‌های تجاری، اقتصادی، فرهنگی و ... در تولید امنیت منطقه  نقش آفرینی کنیم.

ظهره‌وند با بیان اینکه اقتصاد  در زیربنا و زیرساخت امنیت پایدار تعریف می‌شود  و همراستا با تهدیدات و فرصت‌ها شکل می‌گیرد، گفت: امروز ایران، عراق، افغانستان، پاکستان و ... به دلیل اشتراکات متعدد فرهنگی و تاریخی بهتر از سایر کشورها با هم تعامل خواهند داشت و این مسئله بسترساز منطقه‌گرایی خواهد بود و منطقه را را از چنبره دلار و پول‌های بی‌بنیان نجات می‌دهد.

سفیر اسبق  ایران در ایتالیا با تأکید براینکه دولت سیزدهم در همین مدت کوتاه خروجی خوبی  از رویکردهای  دیپلماتیک خود  داشته است، گفت:  دولت های جمهوری اسلامی ایران به دلیل نوع نظام سیاسی مستقر در آن و رسالتی که طبق قانون اساسی  جمهوری اسلامی ایران برعهده دارد، باید دیپلماسی فراگیر و مبتنی بر آموزه‌های دینی و قرآنی را داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران این افتخار  را دارد که پرچمدار تفکر ولایتمداری بوده و این یک پارادایم جدید در روابط بین‌الملل است که می توان گفت ریشه و بنیان چالش‌های ما با کشورهای سکولار و هژمون است.

این کارشناس مسائل سیاسی و بین‌المللی با تصریح اینکه این مسئله  می‌طلبد که سیاست متوازن داشته باشیم، افزود: مهمترین مؤلفه در رعایت این  سیاست دسترسی و ارتباط دیپلماسی با بدنه‌های اجتماعی و ملت‌هاست . به همین دلیل دولت‌هایی که در خدمت ملت های خود هستند در تعامل با ایران روان و راحت حرکت می کنند، اما دولت‌هایی که از مردم خود بریده‌اند و رویکرد فریبکارانه و سلطه طلبانه دارند با ساختار مردم سالاری ایران دچار تعارض می شوند.

سفیر اسبق ایران در ایتالیا  دیپلماسی متوازن که جمهوری اسلامی پیرو آن است  هرگونه سلطه را نفی می کند و بر استقلال راهبردی کشورها وا راده استراتژیک آنها  تأکید دارد ،  گفت: تمام کشورها  باید بر این موضوع تصریح داشته باشند  واصل استقلال کشورها باید در  نظام بین‌الملل  رعایت شود و بتوانند متناسب با منابع و منافعی که دارند نقش آفرین باشند.

ظهره‌وند  با بیان اینکه  امروز با سلطه دلاری و نظامی مواجه هستیم، اظهار کرد:  ایستگاه ها و پایگاه های نظامی، اطلاعاتی و امنیتی در جای جای دنیا  با هدف سرکوب و کنترل کشورها ایجاد شده ، اما  جهانی که در آن هستیم  چنین ظرفیتی را ندارد. فریبکاری کشورها محیط بین الملل را  پرچالش و پرتنش کرده و جمهور اسلامی ایران معتقد است این عدم قطعیت می تواند به اعتماد و همکاری متقابل تبدیل شود.

وی خاطرنشان کرد: این گفتمانی است که در ایران شکل گرفته و تقویت می شود  که باید  به صورت شفاف به  مخاطبان جهانی منتقل شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1126421

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =