امام موسی کاظم (ع) الگویی تمام‌عیار برای جوانان / نگاهی به سجایای اخلاقی پیشوای هفتم

کارشناس مذهبی گفت: سجایا و فضایل اخلاقی پیشوای هفتم (ع) چنان چشمگیر بود که نه تنها دوستان، بلکه سرسخت‌ترین دشمنان آن حضرت نیز بدان معترف بودند و خود را در برابر آنهمه عظمت، حقیر می‌دانستند.

حجت‌الاسلام رضا محمدی، کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز درباره فضایل اخلاقی امام موسی کاظم اظهار کرد: امامان معصوم ما در حکم یک انسان کامل بودند و همه ابعاد وجودی آنها می‌تواند برای همه انسان‌ها از جمله جوانان به‌عنوان الگو قرار گیرد و فضائلی که برای هر یک از آنها گفته می‌شود در مورد سایر امامان نیز صادق است.

بیشتر بخوانید:

صبر بزرگ‌ترین مولفه اخلاقی حضرت زینب (س) برای نسل جوان

وی ادامه داد: امام موسی کاظم (ع) با وجود اینکه بخش قابل توجهی از عمرشان را در زندان گذرانده‌اند اما مشاهده می‌کنیم که شاگردان زیادی تربیت کرده و راه پدر خود را ادامه داده‌اند و حتی دختری تربیت کرده‌اند که قبل از رسیدن به بلوغ می‌توانسته به دشوارترین سوالات علمی مردم پاسخ دهد.

حجت‌الاسلام محمدی افزود: از لحاظ سیاسی نیز باید عنوان کرد که تمام دوران امامت موسی (ع) در یک مبارزه سیاسی منفی با حکام از جمله هارون الرشید گذشت و زمانی که امام موسی کاظم به امامت رسید یکی از خفقان‌بارترین دوران‌ خلافت اسلامی را پشت سر گذاشت.

کارشناس مذهبی ادامه داد: سجایا و فضایل اخلاقی پیشوای هفتم (ع) چنان چشمگیر بود که نه تنها دوستان، بلکه سرسخت‌ترین دشمنان آن حضرت نیز بدان اعتراف می‌کردند و خود را در برابر آن همه عظمت، حقیر می‌دانستند. از این منظر امام موسی یک الگوی تمام عیار برای جوانان به شمار می‌رود.

وی در پایان تاکید کرد: از جمله ویژگی‌های امام موسی کاظم (ع) که می‌تواند مورد توجه جوانان امروز قرار گیرد عبارتند از:

عبادت که خاصه همه امامان بود و مورد توجه امام موسی کاظم (ع) نیز بود و محدثان اتفاق نظر دارند که ایشان در عبادت، یگانه زمان خود بودند.

توجه به علم و دانش: روایات فراوان از امام موسی کاظم (ع) مبنی بر تعلیم و تعلم نقل شده و ایشان همیشه نسبت به علم‌آموزی مخصوصا از سوی جوانان تاکید می‌ورزیده است.

دوری از گناهان: مطلب دیگری که از فرمایشات امام موسی کاظم (ع) می‌توان بهره برد این است که مردم نه تنها سراغ گناه نروند بلکه گناهان جدید نیز پدید نیاورند امام موسی در روایتی می‌فرمایند: وقتی مردم سراغ گناهان جدیدی می‌روند که پیش از این انجام نمی‌دادند، خداوند نیز بلاهای جدیدی بر آنان نازل می‌کند که پیش از این تجربه نکرده‌اند.

از سفارشات امام موسی کاظم (ع) است که می‌فرمایند: اگر انسان پیرو اهل بیت علیهم‌السلام باشد، نتیجه‌اش این است که قرآنی می‌شود.

گره‌گشایی از کار دیگران امام هفتم (ع) نسبت به همه مردم با مهربانی رفتار می‌کرد و در رفع حوایج و مشکلات آنان سعی و کوشش فراوان داشت. هیچ کس به خانه آن حضرت روی نمی‌آورد مگر آنکه خوشحال و راضی بازمی‌گشت.

بر اساس گزارش ایسکانیوز، پیشوای هفتم شیعیان، روز هفتم ماه صفر، سال ۱۲۸ هجری در محلی به نام «ابواء» متولد شدند. پدر گرامی اش امام جعفر صادق (ع) و مادرش (حمیده اندلسی) است. نام مبارکش «موسی»، کنیه اش «ابوالحسن» و مشهورترین القاب آن حضرت، «عبد صالح»، «باب الحوائج» و «کاظم» است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1131396

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =