به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، در ماه مبارک رمضان رعایت اصول تغذیهای از اهمیت برخوردار است تا بتوان از این ماه پر برکت برای تغییر سبک تغذیهای مناسب و سالم استفاده کرد. مسلمانان روزهدار علاوهبر انجام عبادات در این ماه خدا باید به سلامتی خود اهمیت داده و در ماه مبارک رمضان مواد غذایی مهم و مورد نیاز بدن را مصرف کنند تا راحتتر روزه بگیرند و دچار ضعف و مشکل سلامتی نشوند. در این نوشتار به مواد غذایی مفیدی که باید در سحرهای مبارک ماه رمضان مصرف کنید اشاره شده است.
مصرف غذاهای کمچرب با سدیم پایین پیشنهاد میشود
منصوره سادات موجانی قمی، فوق تخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره سبک تغذیهای در ماه مبارک رمضان گفت: در ماه مبارک رمضان وعدههای تغذیهای در مقایسه با روزهای عادی متفاوت است. در ماه مبارک رمضان برنامه غذایی باید بر اساس یک برنامه با گروه غذایی متفاوت در حد تعادل مصرف شود.
وی افزود: تمامی گروههای غذایی در حد تعادل در این ایام استفاده میشود. همچنین باید به مصرف غذاهای کم چرب با سدیم پایین تاکید شود. با توجه به تغییر ساعات غذایی بهترین توصیه این است که وعده افطار همچون صبحانه ساده، سالم و وعده شام هم سبک مصرف شود. از سوی دیگر مصرف وعده سحری هم همچون وعده ناهار توصیه میشود.
این فوق تخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: در ماه مبارک رمضان مصرف غذاهای پرچرب توصیه نمیشود، چون مصرف غذای چرب امکان افزایش مصرف آب را افزایش میدهد و به همین دلیل باید بتوان از مواد غذایی دیرهضم استفاده کرد.
موجانی قمی افزود: برای مصرف مواد مغذی مناسب باید بتوان مصرف میوهجات و سبزیجات را افزایش داد، چون این اقدام منجر به حفظ آب بدن میشود. همچنین مصرف میوهجات و سبزیجات در رفع یبوست کمک کننده است.
این فوق تخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: در ماه مبارک رمضان بهدلیل کمبود مصرف آب مشکلات ناشی از یبوست افزایش مییابد.
موجانی قمی با بیان اینکه با توجه به شیوع کرونا برنامه غذایی مناسب باید مدنظر قرار بگیرد، ادامه داد: برای تقویت سیستم ایمنی بدن میتوان مصرف آنتی اکسیدانها از منبع میوهجات و سبزیجات تامین کرد.
مصرف چه میزان پروتئین بهطور روزانه توصیه میشود؟
موجانی قمی مصرف پروتئینها به اندازه کافی را در هر رژیم تغذیهای مناسب دانست و افزود: بهطور روزانه مصرف ۱۵ درصد پروتئینها در رژیم غذایی توصیه میشود. برای مثال پروتئین از طریق نان و پنیر افطار تامین میشود. همچنین مصرف حبوبات و تخم مرغ هم پیشنهاد میشود. برای مثال تخم مرغ حاوی حجم مناسب پروتئین و مصرف آن به شکل آبپز توصیه میشود. در ماه مبارک رمضان مصرف حلیم، آشها، خورشهای کم روغن و سوپهای سبک پیشنهاد میشود.
این فوق تخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه در ایام ماه مبارک رمضان مصرف بیش از پیش چای، قهوه و شکلات محدود شود، گفت: البته چای کم رنگ در این ایام پیشنهاد میشود. از سوی دیگر در مصرف چای نباید افراط کرد، چون مصرف بیش از پیش آن باعث تشدید کم خونی و فقر آهن در افراد میشود.
موجانی قمی برای نحوه مصرف وعدههای بعد از شام تاکید کرد: مصرف آب میوههای طبیعی یا میوه مناسب در آن ساعات مناسب است. مصرف میوهجات و سبزیجات میتواند جایگزین مصرف نوشیدن آب شود و در این ایام مصرف آب به همراه خاکشیر و تخم شربتی توصیه میشود.
انتهای پیام/
نظر شما