به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، بنا بر اعلام سازمان حج و زیارت، پیشثبتنام پیادهروی اربعین ۱۴۰۱ پس از ۲ سال محدودیتهای ناشی از کرونا از صبح روز جمعه دهم تیر آغاز شد اما شرطهایی برای شرکت در آن مشخص شده است. بر این اساس، متقاضیان شرکت در پیادهروی اربعین تا پایان تیرماه مهلت دارند در سامانه «سماح» سازمان حج و زیارت ثبتنام کنند.
به گفته صحبتالله رحمانی، معاون عتبات سازمان حج و زیارت، برای پیشثبتنام پیادهروی اربعین فقط به کد ملی نیاز است. همچنین به جز هزینههای تکلیفی برای بیمه، خدمات پزشکی و امنیت، هزینه دیگری از زائران اربعین دریافت نمیشود و هیچ سازمان دیگری هم حق دریافت هزینه اضافی از زائران را ندارد.
سازمان حج و زیارت که از سوی ستاد اربعین، مسئول ثبتنام پیادهروی اربعین شده است، همچنین اعلام کرد پیشثبتنام در این مرحله به منزله ثبتنام قطعی نیست و این مرحله از ثبتنام هیچگونه تعهدی برای سازمان حج و زیارت مبنی بر اعزام ایجاد نمیکند و متعاقبا اطلاعرسانی برای ثبتنام قطعی انجام خواهد شد.
همچنین وزیر کشور که ستاد اربعین در زیرمجموعه این وزارتخانه تشکیل شده، انگیزه پیشثبتنام برای اربعین را آگاهی از تعداد متقاضیان این سفر و برنامهریزی مناسب برای برگزاری آن اعلام کرده است.
به گفته احمد وحیدی، همه کسانی که تمایل دارند در این سفر بزرگ و در این فعالیت فرهنگی شرکت کنند، حتما اعلام کنند از چه مسیری و در چه روزهایی قصد سفر دارند.
طبق مصوبه ستاد مرکزی اربعین، تزریق حداقل ۲ دوز واکسن کرونا از شرایط سفر اربعین است. درحال حاضر نوع واکسن از سوی وزارت کشور یا سازمان حج و زیارت تعیین نشده است اما در شرایط فعلی، عراق محدودیتی برای انواع واکسن قائل نشده است.
وزارت کشور و سازمان حج و زیارت همچنین به زائران اعلام کردهاند: در صورتی که از زمان تزریق آخرین دوز، ۶ ماه گذشته باشد، متقاضیان باید نسبت به تزریق دوز یادآور اقدام کنند که در زمان ثبتنام قطعی از وزارت بهداشت استعلام میشود، بنابراین از ثبتنام قطعی متقاضیانی که شرایط واکسیناسیون اعلامی را نداشته باشند، جلوگیری میشود.
سازمان حج و زیارت همچنین به زائرانی که قصد سفر به صورت گروهی را دارند پیشنهاد کرده است در مرحله پیشثبتنام حتما به صورت گروهی و با معرفی یک نفر به عنوان سرگروه، اطلاعات خود را در سامانه ثبت کنند.
بنا بر مصوبه ستاد مرکزی اربعین، شماری از بیماران از سفر عتبات و شرکت در پیادهروی اربعین منع شدهاند که به این افراد توصیه شده از ثبتنام خودداری کنند: بیماران دیابتی با زخم یا عفونت اندام، بیماران دیابتی که مشکل کلیوی دارند، بیماران مبتلا به رتینوپاتی پیشرفته، بیماران دارای عوارض و علایم قلبی و عروقی، بیمارانی که کنترل نامطلوب قند دارند یا قند ناشتای ۲۵۰ و بالاتر دارند، بیماران مبتلا به سرطان که در حال درمان هستند، بیماران مبتلا به سرطان که وضعیت جسمانی نامطلوب دارند، بیماران مبتلا به آسم و COPD شدید یا کنترل نشده، افرادی که بنا به نظر پزشک دارای بیماری واگیردار هستند (بالاخص بیماریهای تنفسی، گوارشی و پوستی)، افرادی که تست کرونای آنها مثبت است تا ۵ روز اول تست مثبت در صورت نداشتن علائم حاد و افرادی که دارای بیماری حاد تبدار هستند، بالاخص بیماریهای تنفسی و گوارشی و پوستی.
همچنین از زنان باردار، سالمندان بالای ۶۰ سال، افراد دارای بیماریهای زمینهای، افراد دارای فشار خون بالای کنترل نشده، افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده، افراد چاق با ضریب توده بدنی بیش از ۴۰، افراد دارای ضعف یا نقص سیستم ایمنی و افرادی که به طور مزمن از ترکیبات حاوی سالیسیلات استفاده میکنند، خواسته شده است حتیالامکان از شرکت در مراسم پیادهروی اربعین خودداری کنند.
پیشثبتنام اربعین تا ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱ در سامانه سماح ادامه دارد و داشتن گذرنامه با حداقل ۶ ماه اعتبار از تاریخ اعزام برای سفر اربعین الزامی است.
سازمان حج و زیارت همچنین یادآور شده است: چنانچه هر گونه محدودیتی از سوی دولت عراق برای تشرف به زیارت اربعین در نظر گرفته شود، نحوه ثبتنام قطعی متقاضیان از بین افرادی که پیشثبتنام کردهاند تعیین و اعلام خواهد شد.
گفتنی است پیادهروی اربعین در ۲ سال همهگیری کرونا به شکل محدود برگزار شد و دولت عراق برای کنترل و جلوگیری از این بیماری، بیشتر مرزها را بسته بود تا فقط به تعداد محدودی از زائران اجازه حضور در این مراسم بدهد. امسال بر اساس توافق صورت گرفته بین ایران و عراق، قرار است پیادهروی اربعین به همان شیوه قبل از کرونا برگزار شود که پیشبینی شده است در صورت رفع محدودیت، بیش از ۴ میلیون نفر از ایران، در این مراسم شرکت کنند.
منبع: وطن امروز
نظر شما