نابینایان و معلولان چطور می‌توانند معلم شوند؟

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: مشکلی برای جذب نابینایان نداریم و هم‌اکنون بسیاری از نابینایان در مدارس ویژه نابینایان مشغول به کار هستند.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، در حالی که پیش از این مجید هداوند معاون سابق برنامه‌ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور از حل مشکل استخدام سه گروه از معلولان در وزارت آموزش و پرورش خبر داده بود اما هم‌اکنون برخی افراد می‌گویند، این موضوع محقق نشده است.

بیشتر بخوانید

حرکت مافیایی گروه‌هایی خارج از آموزش و پرورش برای ارزیابی رتبه بندی معلمان

۱۸ مهر ۱۴۰۰ مجید هداوند با اشاره به اینکه کارگروهی با محوریت مرکز نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش و سازمان آموزش و پرورش استثنایی تشکیل و شیوه‌نامه‌ای تهیه شد، متذکر شد: براساس آن سه گروه از داوطلبان آسیب‌دیده شنوایی، آسیب‌دیده بینایی، داوطلبان دارای معلولیت جسمی حرکتی و حتی دانش‌آموزان طیف اوتیسم با هوش‌بهر عادی می‌توانند متقاضی شغل معلمی شوند.

به گفته او؛ کدرشته‌های دانشگاه فرهنگیان بررسی و کد رشته‌هایی که این افراد مجاز به شرکت در آنها هستند و می‌توانند به عنوان معلم در مدارس عادی و استثنایی تدریس کنند، مشخص شد همچنین پیشنهاد شد، کارگروه مصاحبه‌گر این داوطلبان باید متخصصانی از سازمان آموزش و پرورش استثنایی باشد تا تشخیص بدهند آیا فرد توانایی تدریس و ادامه کار در مدارس عادی و استثنایی را دارد.

محروم از معلمی به دلیل نابینایی

با این وجود فردی نابینا می‌گوید: استخدام معلولان یک دروغ بزرگ است. من و همسرم هر دو معلولیت بینایی داریم و در حالی که از قبولی همسرم در آزمون استخدامی آموزش و پرورش در رشته مشاوره آموزشی خوشحال بودیم اما به این بهانه که نابینا قادر به اداره کلاس درس نیست او را از استخدام محروم کردند.

تدریس نابینایان در مدارس ویژه نابینایان

در همین ارتباط حمید طریفی حسینی رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره استخدام معلولان اظهار کرد: مشکلی برای جذب نابینایان نداریم و هم اکنون بسیاری از نابینایان در مدارس ویژه نابینایان مشغول به کار هستند.

وی افزود: سه درصد سهمیه معلولان در استخدام‌ها ملاک است اما در قانون ذکر نشده که این افراد فقط باید معلم شوند بلکه می‌توانند جذب سایر دستگاه‌های دولتی شده یا در مشاغل اداری آموزش و پرورش حضور یابند.

توانایی معلولان برای معلمی مورد توجه قرار بگیرد

رضا مراد صحرایی سرپرست دانشگاه فرهنگیان نیز درباره جذب معلولان در این دانشگاه گفت: برای معلولان سه درصد سهمیه استخدامی تعیین شده است اما برای دستگاه‌هایی که بتوانند وظایف را انجام دهند. معتقدم اگر قرار باشد فرد دارای معلولیت وارد نظام تعلیم و تربیت شود بهتر است توانایی او برای معلمی مورد توجه قرار گیرد، آیا می‌تواند در دوره ابتدایی ۴۰ دانش آموز را اداره کند؟

وی ادامه داد: طبق آنچه اطلاع دارم، معلولان در مصاحبه دانشگاه فرهنگیان به سمت دیگری هدایت می‌شوند چرا که فیزیک فرد جزو شاخص‌ها است و بعید می‌دانم در مصاحبه پذیرفته شوند مگر آنکه معلولیت آنها محدودکننده نباشد.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان متذکر شد: معلولان در مسیرهای دیگر و دستگاه‌های دیگر امکان استخدام دارند البته برخی افراد از طریق آزمون استخدامی جذب شده‌اند اما توانایی فیزیکی آنها احراز شده است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام /

کد خبر: 1153398

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • ف IR ۰۵:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۰
      0 0
      آیا معلولان تک چشمی می توانند معلم شوند