به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سطح PH ما می تواند بیشتر از آنچه که به نظر می رسد مهم باشد، در حقیقت سطح PH چیزی است که تعیین می کند که آیا بدن شما سالم است یا ناسالم. باکتری ها و میکرو ارگانیسم ها برای پیشرفت و گسترش نیاز به PH اسیدی دارند و به همین دلیل باید سطح PH به بهترین نحو کنترل شود تا بستر مناسبی برای اسیدی شدن بدن ایجاد نشود.
بیشتر بخوانید:
آزمایش خونی که طول عمر را مشخص میکند
هرچیزی که می خورید و می نوشید PH شما را تحت تاثیر قرار می دهد از جمله غذاهای اسیدی که سطح PH بدن را به مقدار قابل توجهی افزایش می دهند. عملکرد طبیعی بدن نیازمند هر دو محیط است و زمانی که این کمیت در حال تعادل باشد، بدن در بهترین وضعیت خود قرار دارد. کاهش یا افزایش محیط اسیدیته می تواند در عملکرد تمام ارگان های بدن موثر باشد. در برخی مواقع برای تعادل محیط بدن از منابع ذخیره شده، مانند استخوان استفاده می شود. وجود اسید بیش از حد در مایعات بدن می تواند عامل پوکی استخوان، آرتریت، دیابت، سکته مغزی ، بیماری قلبی، MS و سرطان شود. از سوی دیگر کاهش محیط قلیایی موجب تهوع، التهاب و ریفلاکس می شود.
اکثر غذاهای گوشتی و محصولات لبنی اسیدی هستند، در حالیکه میوه ها و سبزیجات به دلیل تاثیر مثبت در کنترل این بخش مهم خون برای بدن بسیار سالم هستند. با این حال عوامل محیطی هم نقش مهمی را در زندگی شما ایفا می کنند که باید به آنها توجه داشت.
ph خون چیست؟
PH مخفف ‘potential hydrogen’ به معنای هیدروژن بالقوه در بدن می باشد. سطح PH می تواند از 1 به 14 تغییر می کند که 1 بیشترین مقدار اسیدی، 7متوسط و 14 کم ترین مقدار قلیایی می باشد. مقدار ایده آل PH از 3 تا 7.45 می باشد. با توجه به عوامل موثر در تغذیه، مصرف بیش از حد غذاهای فراوری شده باعث اسیدی شدن بدن می باشد سطح PH را تغییر می دهد.
چگونگی اندازه گیری ph خون
شما با استفاده از نوارهایی که در داروخانه ها وجود دارند، می توانید سطح pH پوست بدنتان را اندازه گیری کنید، برای استفاده از این نوار، آن را داخل دهان تان به مدت 2 الی 3 ثانیه قرار دهید تا با بزاق دهانتان در ارتباط باشد. در مرحله بعد باید با رنگ ایجاد شده در نوار مطابق جدول رنگ pH که تهیه نموده اید مقدار ph بدنتان را اندازه گیری کنید.
توصیه می شود این کار را اول صبح بصورت ناشتا استفاده کنید زیرا میل کردن صبحانه می تواند سطح pH بزاق را تغییر دهد.
اندازه گیری ph خون با ادرار
راه دیگر اندازه گیری سطح pH بدن ادرار می باشد که باید اول صبح انجام شود. دانستن سطح pH بدن بسیار خوب است و برای سلامت بدن بسیار مناسب می باشد. برخی بیماری ها با اسیدیته بودن بیش از حد مرتبط هستند.
ادرار و ph خون
بیماری هایی که به دلیل بالا بودن ph خون بروز می کنند:
دیابت
چاقی
میگرن و سرگیجه صبح
بیماریهای کلیه و مثانه
آب مروارید
تضعیف سیستم ایمنی بدن
سرطان
فشارخون بالا
آرتروز، پوکی استخوان، و نقرس
پیری زودرس
سکته مغزی
آلرژی
خستگی مزمن
راههای موثر برای کاهش و کنترل ph خون در خانه بدون دارو
راه های زیادی برای کاهش PH وجود دارد.که در این مقاله ما قصد داریم تا دو راه را برای شما معرفی کنیم.
روش اول:
آب یک لیموی تازه را داخل یک لیوان آب گرم مخلوط کرده و اول صبح آنرا میل کنید. بر خلاف تصور بسیاری از مردم، آب لیمو اسیدی است اما وقتی اسید سیتریک گوارش می شود خاصیت اسیدی تولید نمی کند.
روش دوم:
1/2 قاشق چای خوری جوش شیرین که حدودا دو گرم می باشد را با آب یک لیموی تازه به یک لیوان آب اضافه کنید و سپس آنرا بنوشید. جوش شیرین به عنوان یک عامل قلیایی ساز شناخته می شود و نه تنها می تواند سطوح اسید و بروز مواردی مانند سوزش سردل و سوء هاضمه را کاهش دهد، بلکه بدن را در یک حالت قلیایی حفظ می کند
نوشیدن این ترکیب منجر به عملکرد متابولیکی بهتر، سطوح متعادل تر pH بدن و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن می شود.
مصرف میوه ها و سبزیجات را افزایش دهید :
دریافت میوه ها و سبزی های برگ سبز مثل کاهو، کلم و اسفناج و همچنین جو را در رژیم غذایی خود افزایش دهید. این موادغذایی در بدن به مقدار زیادی قلیایی هستند. آب سبزیجات یک راه سریع برای تنظیم PH بدن می باشد
از مصرف غذاهای فراوری شده ، شیرین یا سرخ شده اجتناب کنید :
استفاده از غذاهای فراوری شده ، شیرین یا سرخ شده سطح PH بدن را افزایش می دهد. از خوردن بیش از حد این گونه غذاها خودداری کنید. همچنین مصرف غذاهای پرپروتئین، آرد و غلات فرآوری شده، شکر، قهوه و چای را که اسیدی هستند را کاهش دهید.
مصرف گوشت بره و ماهی را افزایش دهید :
در صورت مصرف پروتئین حیوانی، بیشتر ماهی و گوشت بره را انتخاب نمایید تا گوشت گاو و جوجه؛ زیرا PH ماهی و گوشت بره کمتر اسیدی است.
استفاده از روغن زیتون را بیشتر کنید :
برای تهیه و مصرف غذاها ، بیشتر از روغن زیتون استفاده کنید زیرا در مقایسه با سایر روغن های گیاهی، کمتر اسیدی است.
فواید رژیم قلیایی :
بهبود عملکرد سیستم ایمنی
سلولهای سالم توانایی جذب مواد مغذی مورد نیاز و دفع مواد زائد را دارند . در صورتی که سلولها بیمار شوند عملکرد آنها ضعیف می شود .بنابراین عوامل بیماری زا آنها را تحت تاثیر قرار می دهند. به عبارت دیگر با اسیدی بودن بدن ، احتمال ابتلا به بیماری ،گسترش عفونت ها و یا حتی بروز سرطان در فرد بیشتر خواهد شد.
بهبود سطح انرژی بدن
عملکرد نامناسب و عدم سلامت سلولها موجب می شود که در حفظ و انتقال اکسیژن در بدن نیز به طور موثر عمل نککند که در نهایت منجر به خستگی و نبود انرژی در بدن می شود . سطح PH بدن همچنین توانایی سلول ها برای تولید آدنوزین تری فسفات (ATP)، که یکی از منابع انرژی بدن است را تحت تاثیر قرار می دهد. در صورت افزایش میزان اسیدیته بدن، این فرآیند به درستی انجام نمی پذیرد.
حفظ توده عضلانی بدن
افزایش سن منجر به کاهش توده های عضلانی و در نتیجه مستعد شدن بدن به انواع شکستگش ها می شود. تحقیقاتانجام شده بر روی زنان و مردان سالمند نشان داد که رژیم غذایی غنی از پتاسیم مثل میوه ها و سبزی ها و موادغذایی با اسیدیته پایین موجب حفظ توده عضلانی می شود. از سوی دیگر شرایطی مانند نارسایی مزمن کلیوی که منجر به اسیدوز مزمن می شود، موجب تسریع در تحلیل عضله اسکلتی می شود . به همین دلیل تنظیم اسیدیته در مواردی که با تحلیل عضله همراه است مانند دیابت، تروما، عفونت، انسداد مزمن ریوی و نارسایی کلیوی منجر به حفظ و نگهداری عضله می گردد .
بهبود درد پشت
بر اساس نتایج تحقیقات علمی، درد مزمن پشت با مصرف مکمل های مواد معدنی قلیایی بهبود می یابد؛ به این صورت که مصرف این نوع مکمل، موجب افزایش معنی داری در سطح PH خون و غلظت منیزیم داخل سلولی می شود. وجود مقدار کافی از منیزیم داخل سلولی، باعث عملکرد خوب سیستم های آنزیمی و فعالیت ویتامین دیمی شود و در نتیجه درد را بهبود می بخشد.
کندی روند پیری
قرار گرفتن سلولها در محیط اسیدی ، موجب کاهش عملکرد آنها می شود و در نتیجه توانایی آنها برای ترمیم خود با مشکل مواجه می شود . به همین دلیل پیری زودرس شکل می گیرد . این مشکل زمانی ایجاد می شود که سلولها قادر به دریافت اکسیژن کافی نباشند و یا توان مبارزه با مواد سمی را نداشته باشند. رژیم قلیایی ب بهبود عملکرد سلولها از این عوارض پیشگیری می کند همچنین رژیم قلیایی به حفظ وزن سالم بدن نیز کمک می نماید .
سلامت دندان و لثه
با اسیدی بودن PH بدن ،دهان نیز کاملا اسیدی خواهد بود. در این وضعیت باکتری ها با سرعت در دهان رشد کرده و موجب بروز برخی از مشکلات مختلف دهان مثل بیماری لثه و بوی بد دهان می شوند. علاوه بر این افزایش مقدار اسیدی و باکتری در دهان ؛ احتمال خرابی دندان را نیز افزایش می دهد .برنامه غذایی حاوی غذاهای قلیایی، موجب بهبود قابل ملاحظه ای در سلامت دهان و دندانها می شود.
انتهای پیام/
نظر شما