کاربردهای علمی زهر نیش مار

از زهرمار، عنکبوت و عقرب در پزشکی استفاده های زیادی می شوند و با آنها داروهای مختلفی می سازند.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز،-زهرمار، عنکبوت و عقرب فقط باعث مرگ شما نمی شوند، این زهرها می توانند در درمان دیابت، سرطان و سکته قلبی یا مغزی موثر باشند.

بیشتر بخوانید:

درمان و داروهای خانگی برای نیش زنبورهای عسل

زهر چیست؟

زهر از ترکیب پیچیده‌ای از سموم ساخته شده است و پروتئین‌هایی با ویژگی‌های منحصر به فرد آن را تشکیل می‌دهد. زهرها اغلب بسیار کشنده هستند چرا که پدیده تکامل در گذر زمان کارایی آن‌ها را افزایش داده است. این زمان برای مارها در حدود ۵۴ میلیون سال و برای چترهای دریایی نزدیک به ۶۰۰ میلیون سال است.

یک قرن پیش تصور می‌کردیم زهر از سه یا چهار جزء تشکیل شده است اما اکنون می‌دانیم که فقط یک نوع زهر می‌تواند هزاران جزء داشته باشد. دانشمندان می‌گویند: « تکنیک‌های مورد استفاده برای پردازش ترکیبات زهر به قدری قدرتمند شده‌اند که فرصت‌های جدیدی را به وجود آورده‌اند. » امروزه با استفاده از چند میکروگرم زهر سنجش‌هایی انجام می‌شود که ۱۰ تا ۱۵ سال پیش به صدها میکروگرم یا بیشتر زهر نیاز داشت.

داروهایی ساخته شده از زهر

داروهای مشتق‌شده متعددی از سم در بازار وجود دارد. داروی زیرزبانی ضد فشار خون کاپتوپریل که به لحاظ تجاری موفق بوده است، در دهه ۷۰ میلادی از زهر یک نوع افعی برزیلی ساخته شد.

قرص دیگری به نام اگزناتید از سم هیولای هیلا (نوعی مارمولک) گرفته شده و برای دیابت نوع ۲ تجویز می‌شود. دراکولین هم  یک داروی ضدانعقاد خون است  که از زهر خفاش خون‌آشام به دست می‌آید و برای درمان سکته مغزی و قلبی استفاده می‌شود. یکی از بهترین داروهای مشتق شده از سم تا به امروز از عنکبوت تار قیفی جزیره فریزر در استرالیا می‌آید. این دارو مرگ سلولی را پس از حمله قلبی متوقف می‌کند.

در حقیقت آن‌چه در زهر به صورت طبیعی می‌تواند مرگبار باشد، در صورت کنترل شدن می‌تواند در خدمت سلامت بشر قرار گیرد. یکی از مثال‌های دیگر آن زهر حلزون‌های مخروطی است. محققان دانشگاه یوتا می‌گویند:« سمی که این جانوران برای شکار از خود ترشح می‌کنند سطح انسولین قربانیان را به سرعت کاهش می‌دهد و باعث مرگ آنان می‌شود. چیزی که در صورت کنترل شدن می‌تواند نویدبخش دارویی برای دیابت باشد.»

تحقیقات تازه همچنین نشان داده است که زهر زنبور عسل تاثیری آنی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی سرطان بدخیم پستان دارد

منبع: سایت خبری سیب

انتهای پیام/

کد خبر: 1161488

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • نرگس صالحی IR ۲۳:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۲
      0 0
      درست خوبه ولی نیشش خیلی بده من تجربه کردم 🌹🌹💕💖❤