بیل گیتس: باید شرایط آب و هوا را برای نوه‌هایمان درست کنیم

بیل گیتس به زودی پدربزرگ می‌شود و این موضوع آنقدر هیجان‌زده‌اش کرده که در موردش پست گذاشته و نوشته که می‌خواهد دنیا را از دید نوه‌اش نگاه کند و به حل مسائل بزرگ جهان از جمله گرم شدن زمین بپردازد.

به گزارش گروه علم و فناوری باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)؛ بیل گیتس، بنیانگذار شرکت مایکروسافت و یکی از ثروتمندترین افراد جهان در نامه‌ای که در وبلاگ شخصی خود به نام «گیتس نوت» منتشر کرده، نوشت: اخیرا دنیا را از دریچه جدیدی نگاه می‌کنم؛ دقیقا از زمانی که دختر بزرگم به من خبر باورنکردنی داد که سال آینده پدربزرگ خواهم شد.

جنیفر، دختر 26 ساله گیتس، و همسرش، نایل نصار، در انتظار اولین فرزند خود در سال 2023 هستند.

گیتس ۶۷ ساله می‌نویسد: حتی تایپ عبارت «من سال آینده پدربزرگ می‌شوم»، مرا احساساتی می‌کند و این حس فکر جدیدی را به ذهنم متبادر می‌کند. وقتی به دنیای فکر می‌کنم که نوه‌ام در آن به دنیا می‌آید، بیشتر از همیشه الهام می‌گیرم تا به فرزندان و نوه‌های همه مردم کمک کنم فرصتی برای زنده ماندن و شکوفایی داشته باشند.

گیتش چندین سال است که خود را از شرکت مایکروسافت بازنشسته کرده و در ادامه کارهای خیرخواهانه‌اش در سازمان ملیندا و بیل گیتس، در بخش‌های مختلفی مانند مبارزه با فقر جهانی، بهبود آموزش، آمادگی برای بیماری‌های همه‌گیر و مبارزه با فلج اطفال و ایدز فعالیت و هزینه می‌کند.

او همچنین در راستای مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی، از شرکت‌های فعال در این زمینه حمایت و سرمایه‌گذاری می‌کند. او معتقد است که واکنش رهبران جهان به تغییرات آب‌وهوا بر نسل‌های آینده تاثیر می‌گذارد.

گیتس می‌نویسد: من می‌توانم راه‌حل تغییرات آب و هوا را در دو جمله خلاصه کنم: ما باید انتشار گازهای گلخانه‌ای جهانی را تا سال 2050 به صفر برسانیم. آب و هوای شدید در حال حاضر باعث رنج بیشتر شده است و اگر ما به انتشار گازهای گلخانه‌ای به صفر نرسیم، نوه‌های ما در دنیایی بزرگ خواهند شد که وضعیت به‌طور چشمگیری بدتر است.

رسیدن به صفر سخت‌ترین کار بشر در طول تاریخ است

به گفته گیتس، به صفر رساندن انتشار گازهای گلخانه‌ای سخت‌ترین کاری است که بشر تاکنون انجام داده است. در این راستا باید کل اقتصاد فیزیکی را متحول کنیم. کمتر از سه دهه دیگر فرصت داریم تا همه چیز را از نو بسازیم، حرکت کنیم، برق تولید کنیم، غذا بسازیم و گرم و خنک بمانیم.

بنیاد بیل گیتس به مردم دنیا کمک می‌کند تا با پیامدهای گرم شدن کره زمین آشنا شوند. از نظر گیست، فقیرترین افراد از تغییرات آب‌وهوایی بیشترین آسیب را می‌بینند، اما کسب‌وکارها انگیزه‌ای طبیعی برای ساخت ابزارهایی ندارند که به آنها کمک کند.

او می‌گوید: یک شرکت بذر می‌تواند از گونه جدیدی از گوجه فرنگی که رنگ قرمز بهتری دارد و به راحتی لک نمی‌شود، سود کسب کند. اما موضوع اینجاست که هنوز گونه‌ای وجود ندارد که در برابر سیل و خشکسالی جان سالم به در ببرد و دوم اینکه برای کشاورزان کم‌درآمد جهان به اندازه کافی درآمدزایی نمی‌کند. نقش این بنیاد این است که مطمئن شود فقیرترین افراد از همان مهارت‌های نوآورانه‌ای که به نفع کشورهای ثروتمندتر است، بهره‌مند می‌شوند.

البته باید گفت که کربن‌زدایی صنعت جهانی برای جیب‌های پر از پول گیتس هم مشکل بزرگی به شمار می‌آید.

او می‌گوید:‌ انسان‌دوستی به تنهایی نمی‌تواند گازهای گلخانه‌ای را از بین ببرد. فقط بازارها و دولت‌ها می‌توانند به چنین سرعت و مقیاسی دست یابند. به‌علاوه، اگر شرکت‌هایی که برای رسیدگی به تغییرات آب و هوایی کار می‌کنند بتوانند خودپایدار باشند، این امر باعث می‌شود سرمایه‌گذاران دیگری نیز در آنها سرمایه بگذارند.

گیتس می‌افزاید: شرکت‌ها باید سودآور باشند تا بتوانند رشد کنند، به فعالیت خود ادامه دهند و ثابت کنند که بازاری برای محصولاتشان وجود دارد. انگیزه سود، نوآوران دیگر را جذب می‌کند و رقابتی را ایجاد می‌کند که قیمت اختراعات بدون آلایندگی را کاهش می‌دهد و تأثیر معناداری بر انتشار گازهای گلخانه‌ای از ساختمان‌ها خواهد داشت.

انتشار گازهای گلخانه‌ای روز به روز در حال افزایش است

خبر بد این است که انتشار گازهای گلخانه‌ای همچنان در حال افزایش است. به گفته گیتس، بین سال‌های 2021 تا 2022، انتشار گاز گلخانه‌ای در جهان از 51 میلیارد تن معادل کربن به 52 میلیارد تن افزایش یافته است. دبیر کل سازمان ملل متحد نیز به تازگی بر واقعیت تلخ لحظه کنونی تغییرات آب و هوایی تاکید کرده است.  

با این حال، گیتس با اشاره به اینکه نسبت به افزایش سرمایه‌گذاری در فناوری‌های کربن‌زدا خوش‌بین است، می‌گوید: شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر در دو سال گذشته 70 میلیارد دلار برای استارتاپ‌های انرژی پاک اختصاص داده‌اند و به نظر می‌رسد که گام‌های مهمی در این زمینه برداشته‌اند.

کد خبر: 1164535

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =