به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، پس از شکستگی، استخوان شما نیاز به بازسازی دارد. یک رژیم غذایی سالم و متعادل و غنی از مواد مغذی کلیدی می تواند به سرعت بخشیدن به آن کمک کند.
دانهای که گوارش را تنظیم و استخوان را تقویت میکند
شما نیازی به مصرف مکمل ندارید مگر اینکه پزشکتان آن را توصیه کند. آنها همیشه خوب کار نمی کنند. خیلی بهتر است مواد غذایی مورد نیاز خود را از بشقاب خود دریافت کنید نه از قرص.
پروتئین
حدود نیمی از ساختار استخوان شما از این ماده ساخته شده است. هنگامی که شکستگی دارید، بدن شما برای ساختن استخوان جدید برای ترمیم به آن نیاز دارد. همچنین به بدن شما کمک می کند تا کلسیم، یکی دیگر از مواد مغذی کلیدی برای استخوان های سالم را جذب کرده و از آن استفاده کند.
منابع خوب پروتئین
گوشت
ماهی
شیر
پنیر
پنیر دلمه
ماست
آجیل
دانه ها
لوبیا
محصولات سویا
غلات غنی شده
کلسیم
این ماده معدنی همچنین به شما کمک می کند تا استخوان های قوی بسازید، بنابراین غذاها و نوشیدنی های غنی از آن می توانند به بهبود شکستگی استخوان شما کمک کنند. بزرگسالان باید روزانه بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم دریافت کنند. پزشک به شما خواهد گفت که آیا به مکمل کلسیم نیاز دارید یا خیر و در صورت نیاز چه مقدار باید مصرف کنید.
منابع خوب کلسیم
شیر
ماست
پنیر
پنیر دلمه
کلم بروکلی
شلغم یا کلم سبز
کلم پیچ
سویا
لوبیا
کنسرو ماهی تن یا ماهی قزل آلا با استخوان
شیر بادام
غلات
آب میوه غنی شده
ویتامین D
این ویتامین باید بخشی از رژیم غذایی شما باشد تا به بهبود شکستگی شما کمک کند. این ویتامین به خون شما کمک می کند تا کلسیم را جذب کرده و از آن استفاده کند و مواد معدنی را در استخوان های شما بسازد.
زمانی که نور خورشید به پوست شما برخورد می کند مقداری ویتامین D دریافت می کنید، بنابراین می تواند ایده خوبی باشد که هر روز مدت زمان کوتاهی را در خارج از منزل بگذرانید؛ ۱۵ دقیقه ممکن است برای یک فرد روشن پوست کافی باشد.
ویتامین D به طور طبیعی فقط در چند غذا مانند زرده تخم مرغ و ماهی چرب وجود دارد، اما تولیدکنندگان آن را به غذاهای دیگر مانند شیر یا آب پرتقال اضافه می کنند. بزرگسالان باید روزانه حداقل ۶۰۰ واحد بینالمللی ویتامین D دریافت کنند و اگر بالای ۷۰ سال سن دارید باید حداقل ۸۰۰ واحد بینالمللی ویتامین D دریافت کنید.
منابع خوب ویتامین D
اره ماهی
ماهی آزاد
روغن کبد ماهی
ساردین
جگر
شیر یا ماست غنی شده
زرده تخم مرغ
آب پرتقال غنی شده
بیشتر بدانید: برای تقویت استخوان ها چه بخوریم و چه نخوریم؟
ویتامین C
کلاژن پروتئینی است که یک بلوک ساختمانی مهم برای استخوان است. ویتامین C به بدن شما کمک می کند تا کلاژن بسازد و به بهبود شکستگی استخوان کمک می کند. می توانید آن را از بسیاری از میوه ها و سبزیجات تازه و خوشمزه دریافت کنید. محصولات کهنه یا گرم شده ممکن است مقداری از ویتامین C خود را از دست بدهند، بنابراین به سراغ محصولات تازه بروید.
منابع خوب ویتامین C
مرکبات مانند پرتقال
کیوی
انواع توت ها
گوجه فرنگی
فلفل
سیب زمینی
سبزیجات سبز
آهن
اگر کم خونی ناشی از فقر آهن دارید ممکن است بعد از شکستگی کندتر بهبود پیدا کنید. آهن به بدن شما کمک می کند تا کلاژن را برای بازسازی استخوان بسازد. همچنین نقشی در رساندن اکسیژن به استخوانهای شما برای کمک به بهبود آنها دارد.
منابع خوب آهن
گوشت قرمز
مرغ یا بوقلمون با گوشت تیره
ماهی روغنی
تخم مرغ
میوه های خشک
سبزیجات سبز برگ
نان های سبوس دار
غلات غنی شده
پتاسیم
به اندازه کافی از این ماده معدنی در رژیم غذایی خود استفاده کنید چرا که پتاسیم برای سلامت بدن شما ضروری است. بسیاری از میوه های تازه و سرشار از پتاسیم وجود دارد.
منابع خوب پتاسیم
موز
آب پرتقال
سیب زمینی
آجیل
دانه ها
ماهی
گوشت
شیر
برای بهبود شکستگی چه چیزی نباید خورد
بهتر است این موارد را کاهش دهید یا از آنها صرف نظر کنید:
الکل
در حالی که مجبور نیستید نوشیدنی های الکلی را حذف کنید، این نوشیدنی ها روند بهبود استخوان را کاهش می دهند. شما به این سرعت استخوان جدیدی برای رفع شکستگی نخواهید ساخت. مقداری الکل بیش از حد نیز می تواند شما را روی پاهایتان بی ثبات کند که می تواند احتمال زمین خوردن و آسیب به همان استخوان را افزایش دهد.
نمک
مصرف بیش از حد این مقدار در رژیم غذایی می تواند باعث از دست دادن کلسیم بیشتر در ادرار شود. نمک میتواند در برخی غذاها یا نوشیدنیها وجود داشته باشد که مزه شوری ندارند، بنابراین برچسبها را بررسی کنید و حدود ۱ قاشق چایخوری یا ۶ گرم در روز مصرف کنید.
قهوه
مقدار زیادی کافئین(بیش از چهار فنجان قهوه غلیظ در روز) می تواند روند بهبود استخوان را کمی کند کند. ممکن است باعث ادرار بیشتر شما شود و این به این معنی است که کلسیم بیشتری از طریق ادرار از دست می دهید. مقدار متوسط قهوه یا چای باید خوب باشد
درمان سریع شکستگی استخوان
به گزارش سلامت نیوز به نقل از او ال ای داک، برای درمان سریع شکستگی استخوان این مواد غذایی را حتما به رژیم خود اضافه کنید
لبنیات
شیر، ماست و پنیر منبع خوبی از ویتامین D و کلسیم هستند، دو ماده مغذی کلیدی که بدن شما برای استحکام و رشد استخوان ها به آن نیاز دارد. اگر شکستگی استخوان دارید، سعی کنید مصرف لبنیات را افزایش دهید تا روند بهبودی تسریع شود.
شیر سویا
حتی با وجود اینکه شیر لبنیات در حفظ استخوان های قوی و ترمیم شکستگی ها شهرت زیادی دارد، افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند می توانند به جای آن شیر سویای غنی شده را انتخاب کنند.
شیر سویای غنی شده منبع خوبی از کلسیم است و لاکتوز ندارد.
شیر سویا کلسترول ندارد و به طور طبیعی چربی اشباع کمی دارد.
شیر سویا منبع خوبی از پروتئین و پتاسیم نیز می باشد.
تخمه کدو تنبل
دانه های کدو تنبل منبع خوبی از منیزیم هستند، ماده معدنی که به بدن کمک می کند کلسیم را جذب کند. منیزیم و کلسیم به استحکام استخوان ها کمک می کنند. میتوانید دانههای کدو تنبل بوداده را روی سالاد بریزید یا آنها را به تنهایی به عنوان یک میانوعده ترد میل کنید.
فلفل دلمه ای
فلفل دلمهای شیرین، بهویژه فلفل قرمز، سرشار از ویتامین C است، مادهی مغذی که برای تشکیل کلاژن ضروری است و برای بازسازی استخوانها نیز مهم است.
۱/۲ فنجان فلفل دلمه ای در واقع ویتامین C بیشتری نسبت به یک پرتقال دارد. فلفل ها را به صورت نواری برش دهید و با هوموس ترکیب کنید یا سعی کنید آنها را به املت اضافه کنید.
لوبیا سیاه
اگر به دنبال تقویت استخوان های خود هستید، راهی برای خوردن لوبیا سیاه پیدا کنید. آنها منبع خوب دیگری از منیزیم هستند، ماده معدنی که برای بهبود سریعتر اسکلت ضروری است.
میتوانید آنها را در سالاد تاکو، بوریتو یا در یک قابلمه بزرگ چیلی قرار دهید یا به صورت دلخواه به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
گوشت
تقریبا نیمی از ساختار استخوان شما از پروتئین ساخته شده است. بدن شما برای ساختن استخوان های جدید و برای ترمیم پس از شکستگی به پروتئین نیاز دارد.
پروتئین همچنین به بدن شما کمک می کند تا از کلسیم به درستی استفاده کند.
گوشت یکی از بهترین منابع پروتئین است.
ساردین
ساردین منبع خوبی از کلسیم و ویتامین D است که دو ماده مغذی کلیدی برای تقویت استخوان ها هستند.
ماهی چرب
کلسیم فقط در صورت دریافت ویتامین D خوب عمل می کند. ماهی های چرب مانند ماهی تن منبع خوبی از ویتامین D هستند.
حتی اگر کلسیم یک ماده مغذی کلیدی برای بهبود استخوان ها است، ویتامین D به همان اندازه و حتی بیشتر برای سلامت بدن مهم و ضروری است. ویتامین D باعث تثبیت سطح کلسیم در خون می شود و نقش مهمی در ساختار و رشد استخوان ایفا می کند.
کلم پیچ
کلم پیچ منبع خوبی از ویتامین K است، ویتامینی که فعالیت اتصال کلسیم را در تشکیل استخوان ها تسهیل می کند.
تخم مرغ
منابع غذایی کمی برای ویتامین D وجود دارد که تخم مرغ یکی از آنهاست. علاوه بر این، تخم مرغ حاوی کلسیم، منیزیم، آهن، پروتئین و ویتامین های گروه B است.
انگور
انگور سرشار از ویتامین K است. در واقع،۳/۴ فنجان انگور ۲۵ درصد از ارزش روزانه شما از این ویتامین را تامین می کند. آنها را به صورت ساده بخورید یا به سالاد، ماست یا جو دوسر اضافه کنید.
جعفری
این گیاه در واقع منبع عالی ویتامین K است. پستو جعفری درست کنید تا روشی آسان و خوشمزه برای مصرف زیاد آن باشد. پستو را روی سبزیجات استخوان ساز یا ماهی برای تقویت بیشتر قرار دهید.
طیور
آمینو اسیدهای خاص که بلوک های سازنده پروتئین هستند، نقش مهمی در بهبود زخم و عملکرد سیستم ایمنی دارند.
طیور، از جمله مرغ و بوقلمون، حاوی گلوتامین و آرژنین هستند، دو اسید آمینه که ممکن است به بهبودی زودتر استخوان شکسته شما کمک کند.
گلوتامین محافظت سلولی را در مواقع استرس، مانند بیماری و آسیب، فراهم می کند، در حالی که آرژنین به تولید کلاژن و بهبود زخم کمک می کند.
علاوه بر این، آرژنین در مواقع استرس، آسیب و بیماری به سرعت کاهش مییابد و مصرف کافی این اسید آمینه را بیش از پیش مهم میکند.
عوامل تعیینکننده ی جوشخوردن استخوان ها
شکستگیهای استخوانی از آن دست اتفاقات ناخوشایند و ناتوانکنندهای است که با گذشت یک تا چند ماه، بسته به نوع و محل شکستگی و بویژه سن و شرایط عمومی فرد آسیبدیده، ترمیم و درمان میشود.
با این حال از زمان بروز شکستگی تا جوشخوردگی و ترمیم ناحیه آسیبدیده، این نگرانی برای شخص وجود دارد که آیا استخوانهای شکستهاش بدرستی به هم جوش میخورند و این که کیفیت، کارایی و مقاومت آنها پس از ترمیم، دوباره همچون گذشته خواهد بود؟
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه جام جم دکتر غلامعلی عکاشه، فوقتخصص زانو و جراح ارتوپد در این باره میگوید: استخوانهای آسیبدیدهای که طی درمان شکستگی به طور کامل جوش خورده باشند هیچ فرقی با استخوان طبیعی نخواهند داشت.
رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران میافزاید: توجه داشته باشید که حرکت جزو زندگی است و هرگاه این عنصر اصلی زندگی را از بیمار سلب کنیم بیشک، استخوانهای آسیبدیدهاش دیرتر جوش میخورند. به بیان دیگر، حرکت بموقع عضله و وزنگذاری یا فشار روی شکستگی باعث سرعت جوش خوردن میشود.
راز جوش خوردن کامل و سریع استخوانهااما چه عواملی در جوش خوردن استخوان پس از شکستگی موثر است؟دکتر عکاشه در پاسخ به این پرسش میگوید: برای جوشخوردن استخوان، سه عامل تعیینکننده وجود دارد که اگر هر کدام از آنها دچار اشکال بشود، جوشخوردن استخوان به تاخیر میافتد و حتی ممکن است بدرستی صورت نگیرد. بیحرکتی محل شکستگی چه با استفاده از امکانات داخل و روی استخوان و چه به صورت گچگیری و آتلگذاری یا استفاده از ابزاری به نام فیکساتور خارجی، اولین و مهمترین اصل جوشخوردگی استخوانهای آسیبدیده است.
این جراح ارتوپد میافزاید: دومین اصل مهم، حرکت هرچه سریعتر عضله شکسته شده با کمک ابزار کمکی مثل واکر یا چوب زیربغل و نیز وزنگذاری و یا وزنکشی روی عضله تا حد تحمل است. عامل سوم نیز به داشتن بستر خوب خونرسانی در عمل شکستگی بازمیگردد. هرچه شکستگی چند قطعهای باشد یا شکستگی همراه با آسیب عضلات یا بافتهای اطراف باشد خونرسانی سطحیتر و جوشخوردن دیر انجام میشود.
سرعت بخشیدن به جوشخوردگی استخوانهابه گفته دکتر عکاشه، استفاده از ابزار یا وسایل اولیه برای بیحرکتی و جلوگیری از نفوذ عوامل بیماریزایی چون میکروب و عفونت در شکستگیهای باز، جزو اقدامات اولیه ضروری برای کمک به درمان قطعی و مطلوب شکستگیهاست.
وی با اشاره به این که مصرف زیاد پاچه، پای مرغ و امثال آن نهتنها نقشی در جوشخوردن شکستگیها ندارد، بلکه تاخیر جوش خوردن را نیز سبب میشود، تاکید میکند: معمولا نوع تغذیه در افراد سالم، تاثیر چندانی در بهبود سریع شکستگی ندارد، ولی اگر شخصی دچار مشکل جدی تغذیهای یا فقر غذایی باشد مواد اولیه حیاتی به بهبود وی کمک میکند. از سوی دیگر، کاهش وزن در افراد چاق در تمام زمینهها به سلامت بیمار کمک میکند به شرط این که ناگهانی نبوده و بنا به توصیه پزشک و طبق برنامه علمی باشد.
ویتامین و کلسیم برای استخوان، معجزه نمیکندهر نوع مصرف ویتامین، در صورت طبیعی بودن بیمار و تغذیه مناسب تاثیری در زمان و جوشخوردگی ندارند.دکتر عکاشه با بیان این مطلب توضیح میدهد: البته اگر شخصی، کمبود کلسیم و ویتامین داشته باشد، تجویز این مکملها به طبیعی شدن بدن کمک میکند و روند جوش خوردن را از کندی نجات میدهد.
وی با تاکید بر این که سیگار یکی از عوامل مهم جوشنخوردن یا تاخیر در جوش خوردن استخوانها، بخصوص در افراد با سابقه بیماریهای عمومی مثل دیابت و کمکاری بعضی از غدد است، تصریح میکند: به همین دلیل، اکنون در اروپا افراد را قبل از هر عمل مهمی در استخوان و مفاصل که اورژانس نباشد، مجبور به ترک سیگار میکنند.
عواملی که جوشخوردگی را کند میکندبیماریهای خاصی هستند که روند التیام شکستگیها را به تعویق میاندازند.رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران در این باره میگوید: بیماریهای عمومی مثل نداشتن هورمونهای تولید استخوان یا دیابت، بیماریهای موضعی مثل سرطان استخوان یا سرطانهایی که باعث ضعف عمومی و شکستگی میشود، دوره درمان شکستگیها را طولانی میکند و گاهی نیز به جوشنخوردن استخوان منجر میشود.
وی با تائید تسریع جوشخوردگی استخوانها در کودکان و نوجوانان نسبت به بزرگسالان تاکید میکند: البته بهبود شکستگی گردن ران در بچهها و نوجوانان یک استثناست که به دلیل کامل نشدن صفحات رشدی در سنین کودکی و نوجوانی، نتایج خوبی ندارد. در سنین کهنسالی در صورتی که شخص، زمینه بیماری خاصی نداشته باشد جوشخوردگی طبیعی بوده و گاهی زودتر از حد انتظار نیز انجام میشود.
درمان کامل شکستگیها، طی چند ماهبه گفته دکتر عکاشه، دوره درمان شکستگیها بسته به نوع شکستگی، محل شکستگی، سن و نوع درمان متفاوت است، ولی به طور کلی برای استخوانهایی مثل ران، ساق، مچ، و زانو که وزن روی آنهاست، جوشخوردگی استخوانها دیرتر از زمان مورد انتظار اتفاق میافتد.
البته حداقل جوشخوردگی اولیه، سه ماه طول میکشد و در اندام فوقانی، این زمان به نصف کاهش پیدا میکند.این جراح ارتوپد تاکید میکند: در مورد کودکان زیر ۱۱ سال نیز این مدت نصف میشود، مگر این که شکستگی در ناحیه ران و گردن باشد. توجه داشته باشید که بیشترین علت جوشنخوردن شکستگی به خود شکستگی، محل خونرسانی و آسیب به بافتهای خونرسان اطراف مربوط میشود. برای جوشخوردن استخوان نیز باید استخوانها بیش از ۵۰ درصد با هم ارتباط استخوانی داشته باشند و بافتهای اطراف آن نیز صدمه کمی دیده باشند.
وی با اشاره به این که یکی از بزرگترین عوامل جوشنخوردن عفونت است، میافزاید: توجه داشته باشید که به دلیل خونرسانی کم و محیط مساعد استخوان برای عفونت، جوش نخوردن در محیط عفونی بدترین عارضهای است که ممکن است پس از شکستگیها رخ بدهد. البته بیماران دارای زمینه بیماری عمومی مثل دیابت، بیشتر مساعد عفونت و جوش نخوردن هستند
منبع: سلامت نیوز
انتهای پیام/
نظر شما