به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، گذر زمان و افزایش سن امری حتمی و اجتنابناپذیر است، اما در این میان راهکارهایی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان تا حدودی علائم ناخوشایند پیری را کنترل کرد. در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم.
ضعیف شدن حافظه نشان از پیری زودرس است یا خیر؟
دردهای کوچک
افزایش سن، با احساس درد در بخشهای مختلف بدن، همراه است؛ گاهی این دردها ریشهای قدیمی دارند و گاهی شروع آرتریت هستند. حرکت جسمی منظم میتواند درد را کاهش دهد و مفاصل شما را انعطافپذیرتر کند. ورزشهای کم عارضه مانند شنا، یوگا و تایچی را امتحان کنید. پدهای گرمکننده یا کیسههای یخ نیز میتوانند کمککننده باشند. اگر این اقدامات اثر ندارد، با پزشکتان مشورت کنید تا داروهای موثر را تجویز کند.
چین و چروک
چین و چروکها زمانی ظاهر میشود که پوست شما نازکتر، خشکتر و کمانعطافتر میشود. اما برخی از عوامل مانند سیگار، اشعه ماوراء بنفش خورشید یا برنزه کردن آن را تشدید میکند. برای کاهش این علائم، از پوست خود در برابر نور خورشید محافظت کنید، اگر سیگار میکشید، آن را ترک کنید. برخی از محصولات پوستی، ممکن است چین و چروک را کمتر به چشم بیاورند. یک متخصص پوست بهترین راهکارها را در این زمینه، در اختیارتان میگذارد.
خشکی پوست
محافظت در برابر آفتاب و ترک سیگار به رفع خشکی پوست نیز کمک میکند. علاوه بر این الکل را حذف کنید و بیشتر آب بنوشید. سعی کنید حمامتان بیشتر از ۱۰ دقیقه طول نکشد و به جای آب گرم از آب ولرم استفاده کنید. بعد از آن هم فوراً یک مرطوبکننده قوی بر پایه روغن را به تمام بدنتان بمالید.
از دست دادن توده عضلانی
بسیاری از افراد در دوران پیری عضلات خود را از دست میدهند، اما دلیل آن پیری نیست بلکه توقف کار و فعالیت علت اصلی این پدیده است. بنابراین اگر میخواهید در دوران پیری، توده عضلانی خود را از دست ندهید، فعالیت جسمی منظم داشته باشید، پیادهروی، باغبانی، شنا و… تا حد زیادی کمککننده هستند.
تغییرات خواب
برخی از سالمندان در این دوره زندگی، خوابشان کم میشود در حالی که بدنشان هنوز به استراحت نیاز دارد. نوشیدن کمتر چای و قهوه، افزایش فعالیت جسمی در طول روز و کنترل فشار خون میتوانند در بهبود شرایط کمک کنند. اما اگر باز هم مشکل خوابتان پابرجاست، با پزشکتان مشورت کنید.
اختلال حافظه
اختلال حافظه اگرچه نگران کنندهاند اما بخشی از روند طبیعی پیری هستند. مغز شما با بالا رفتن سن تغییر میکند، این تغییر میتواند بر میزان به یاد آوردن چیزها تأثیر بگذارد. برخی از عادات به شما کمک میکنند تا حافظه خود را قوی نگه دارید. بهعنوان مثال، ثابت شده که بودن در کنار دوستان و خانواده اغلب قدرت مغز شما را تقویت میکند. ورزش منظم و خوردن غذاهای سالم نیز بسیار مهم است.
افزایش وزن
با افزایش سن، مانند گذشته کالری نمیسوزانید. اما شما میتوانید با فعالتر بودن و دقت درباره خورد و خوراکتان، با متابولیسم کندتر مقابله کنید. میوهها، سبزیجات و پروتئین کمچربتر را بخشهای کلیدی رژیم غذایی خود قرار دهید. همچنین قند و غذاهایی را که دارای چربی اشباع بالایی هستند محدود کنید. مراقب اندازه وعدهها هم باشید.
تغییرات در روابط جنسی
اختلال نعوظ، خشکی واژن و سایر شرایطی که با افزایش سن بیشتر میشوند، میتوانند رابطه جنسی را به چالش تبدیل کنند. با شریک زندگی خود در مورد احساستان صحبت کنید و اینکه آیا میخواهید راههای مختلفی را برای صمیمیت امتحان کنید. به گزارش سیناپرس، محصولات بدون نسخه مانند روان کنندههای واژینال میتوانند به برخی مشکلات کمک کنند. همچنین میتوانید از پزشک خود بپرسید که آیا داروهایی وجود دارد که باید امتحان کنید. اما به طور کلی سالم نگه داشتن خود نیز به شما کمک خواهد کرد. ورزش، جریان خون و هورمون های جنسی را افزایش میدهد و به شما کمک میکند احساس خوبی نسبت به خودتان داشته باشید.
افزایش ادرار
مثانه و عضلات لگن با افزایش سن ضعیفتر میشوند. سایر مشکلات سلامتی، مانند بزرگ شدن پروستات، میتواند این مشکل را بدتر کند. با تمرینات کگل ناحیه مورد نظر را تقویت کنید – انفباض ماهیچه ۱۰ تا ۱۵ بار و سه بار در روز- رژیم غذایی شما نیز موثر است.به گزارش سیناپرس، مقدار زیادی فیبر دریافت و نوشیدنیهای شیرین، گازدار و کافئین را محدود کنید. اگر در نگه داشتن ادرار، نشت ادرار، نیاز ناگهانی و فوری به ادرار کردن یا درد در هنگام مراجعه مشکل دارید، با پزشکتان مشورت کنید.
تکراری شدن روزها
یکی از آسیبهای دوران میانسالی تکراری شدن زندگی است. برای اینکه از این شرایط دور شوید، انجام برخی اقدامات نظیر یاد گرفتن مهارتهای جدید، زبانآموزی، شرکت در محافل خانوادگی و دوستانه و سفرهای کوتاه یا طولانی، تا حد زیادی حالتان را بهتر و شرایط را قابل تحملتر میکند.
احساس تنهایی
با رفتن فرزندان از خانه و بازنشستگی، آدمهای اطراف فرد میانسال کم میشوند. برای از بین بردن این حس، سعی کنید هر روز با دوستان، خانواده و همسایههایتان صحبت کنید. در خیریهها فعالیت داشته باشید. در مکانهای شلوغ پیادهروی کنید تا آدمهای بیشتری را ببینید و با آنها همکلام شوید.
تلاش برای سالم ماندن
اکثر افراد مسن حداقل یک مشکل سلامتی مانند بیماری قلبی یا دیابت دارند. اگر شما هم چنین بیماریهایی دارید، مهم است که معاینات منظمی داشته باشید و تمام دستورالعملهای پزشک خود را دنبال کنید. حتی اگر سالم هستید، باز هم معاینه و چکاپ منظم را جدی بگیرید. زیرا با این کار، اگر مشکلی داشته باشید، خیلی زود تشخیص داده میشود.
منبع: سیناپرس
انتهای پیام/
نظر شما