به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، علی بیتاللهی با اشاره به خشک شدن مجدد چشمه علی، اظهار داشت: تیرماه ظاهراً برای چشمهعلی با قدمتی بالای ۸ هزار ساله خوش یمن نیست.
وی افزود: در اول تیرماه ۱۳۹۷ نیز با احداث خط ۶ مترو و مسدود شدن رگابهای شمالی- جنوبی منتهی به چشمهعلی، آب این محوطه که محدودهای بسیار خاطره انگیز برای شهرری و تهران است، بهطور کامل خشک شد.
۴۰ هزار روستا در ایران خالی از سکنه به خاطر خشکسالی / تنشهای آبی در تهران افزایش مییابد
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات مسکن در ادامه گفت: امسال در دوم تیرماه ۱۴۰۲ بهجز تهمانده آب دو حوض که بنا به گفته اهالی، آبی به آنها دیگر وارد نمیشود چشمه خشک شده است.
بیتاللهی تصریح کرد: چنین به نظر میرسد که اثر راستای شرقی-غربی تونل زیرسطحی مترو (خط ۶) بر برش رگابها و قنوات از شمال به جنوب، تأثیرگذار بوده و با توجه به بارندگی اخیر به نظر نمیرسد شرایط آبهای رگهای زیرسطحی تهران منتهی به شهرری بدتر از سالهای پیش بوده باشد.
وی تصریح کرد: تجربه کاهش آب و قطعی آب چشمهعلی، تجربه بسیار مهمی برای صیانت و نگهداری قنوات و رگابهای زیرسطحی تهران است.
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات مسکن ابراز داشت: انسداد مسیر رگابها و قنوات با گودبرداریها و احداث دیواره بتنی در مقابل جریان طبیعی رگابها، موجب پشته شدن آب در بالادست این موانع انسان ساخت (دیوارههای بتنی زیرزمین ساختمانهای بزرگ، تونل مترو و غیره) شده و علاوه بر قطعی آب رگهای به پائین دست، شروع آب شستگیهای زیرسطحی تشکیل حفرههای بزرگ و در نهایت فروریزشهای سطحی میشود.
بیتاللهی در پایان خاطرنشان کرد: وزارت میراث باید بهطور جدی به موضوع خشک شدن چشمهعلی ورود کند و همچنین ریشهیابی دقیق موضوع و ارائه راهکار اجرایی که امر قابل انجامی است یک ضرورت انکار ناپذیر برای نگهداشت این میراث تاریخی و قدیمی شهرری است.
انتهای پیام/
نظر شما