به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، از آنجایی که بدن شما ویتامین B۱۲ نمی سازد، باید آن را از غذاهای حیوانی یا مکمل ها دریافت کنید. در حالی که B۱۲ تا پنج سال در کبد ذخیره می شود، اگر رژیم غذایی شما به حفظ سطح این ویتامین کمک نکند در نهایت ممکن است دچار کمبود آن شوید.
کدام ویتامین مانع از نفخ معده میشود
پاسخ این سوال به عواملی از جمله سن، عادات غذایی، شرایط سلامتی و داروهایی که مصرف می کنید، بستگی دارد.
میانگین مقادیر توصیه شده روزانه که بر حسب میکروگرم (mcg) اندازه گیری میشود، بر اساس سن متفاوت و به شرح زیر است:
- نوزادان تا ۶ ماهگی: ۰.۴ میکروگرم
- نوزادان ۷-۱۲ ماهه: ۰.۵ میکروگرم
- کودکان ۱ تا ۳ ساله: ۰.۹ میکروگرم
- کودکان ۴-۸ ساله: ۱.۲ میکروگرم
- کودکان ۹-۱۳ ساله: ۱.۸ میکروگرم
- نوجوانان ۱۴ تا ۱۸ ساله: ۲.۴ میکروگرم
- بزرگسالان: ۲.۴ میکروگرم (همچنین برای مادران ۲.۶ میکروگرم در روز در صورت بارداری و ۲.۸ میکروگرم در روز در صورت شیردهی)
منابع غذایی حاوی ویتامین B۱۲
شما میتوانید ویتامین B۱۲ را در غذاهای حیوانی که به طور طبیعی آن را دارند یا از اقلامی که با آن غنی شدهاند، دریافت کنید.
این منابع غذایی شامل محصولات لبنی، تخم مرغ، ماهی، گوشت و مرغ است.
کمبود ویتامین B۱۲
با افزایش سن، جذب این ویتامین سخت تر می شود. همچنین اگر جراحی کاهش وزن یا عمل دیگری را انجام داده باشید که بخشی از معده شما را برداشته باشند یا در صورت مصرف مشروبات الکلی، ممکن است این اتفاق بیفتد.
همچنین ممکن است در صورت داشتن موارد زیر احتمال ابتلا به کمبود ویتامین B۱۲ در شما افزایش یابد:
* «گاستریت آتروفیک» که در آن پوشش معده شما نازک شده است.
* کم خونی بدخیم که جذب ویتامین B۱۲ را برای بدن شما دشوار می کند.
* عواملی مانند بیماری کرون، بیماری سلیاک، رشد باکتری یا انگل که روده کوچک شما را تحت تاثیر قرار میدهند.
* مصرف الکل که می تواند جذب مواد مغذی را برای بدن دشوارتر کرده یا از خوردن کالری کافی جلوگیری کند. یکی از علائم کمبود ویتامین B۱۲ شما ممکن است گلوسیت یا زبان متورم و ملتهب باشد.
* اختلالات سیستم ایمنی مانند بیماری گریوز یا لوپوس
* مصرف داروهای خاصی که در جذب ویتامین B۱۲ اختلال ایجاد می کنند.
* همچنین در صورت پیروی از رژیم غذایی وگان (به این معنی که هیچ محصول حیوانی از جمله گوشت، شیر، پنیر و تخم مرغ نمی خورید) یا گیاهخوار بودن که به اندازه کافی تخم مرغ یا محصولات لبنی نمی خورید، می توانید دچار کمبود ویتامین B۱۲ شوید. در هر دوی این موارد، می توانید غذاهای غنی شده را به رژیم غذایی خود اضافه کرده یا برای رفع این نیاز از مکمل ها استفاده کنید.
بیشتر افراد می توانند با مصرف کافی گوشت، مرغ، غذاهای دریایی، لبنیات و تخم مرغ از کمبود ویتامین B۱۲ جلوگیری کنند.
علائم کمبود ویتامین B۱۲
اگر کمبود ویتامین B۱۲ دارید، ممکن است دچار کم خونی شوید. کمبود خفیف این ویتامین ممکن است هیچ علامتی ایجاد نکند اما اگر درمان نشود، ممکن است منجر به علائم آشکار شود از جمله:
- ضعف، خستگی یا سبکی سر
- تپش قلب و تنگی نفس
- پوست رنگ پریده
- زبان صاف
- یبوست، اسهال و از دست دادن اشتها
- مشکلات عصبی مانند بی حسی یا سوزن سوزن شدن، ضعف عضلانی و مشکلات در راه رفتن
- از دست دادن بینایی
- مشکلات روانی مانند افسردگی، از دست دادن حافظه یا تغییرات رفتاری
انتهای پیام/
نظر شما