حسین روزبهانی روانشناس بالینی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز در خصوص اعتیاد به فضای مجازی و آسیبهای آن گفت: اعتیاد به فضای مجازی تمرکز را از افراد میگیرد و باعث کمرنگ شدن روابط اجتماعی افراد میشود. تمرکز بیش از اندازه بر فضای مجازی انزوایی را به همراه دارد که فضای صمیمی خانواده را از بین میبرد و گفتوگو و تعاملی که قبلا در بین اعضای خانواده بود، دیگر وجود نخواهد داشت؛ افراد از یک دیگر و از خانواده فاصله میگیرند و باعث میشود افراد جذب فرهنگ بیگانه شوند و روابط آزاد افزایش پیدا کند.
بیشتر بخوانید:
ادغام ۲ زیر مجموعه در وزارت ارشاد / سازمان تنظیمگری و توسعه فرهنگ در فضای مجازی تشکیل میشود
وی افزود: وقتی زمان زیادی را صرف استفاده از فضای مجازی میکنید؛ به ستون فقرات، گردن و چشمهایتان آسیب میزنید و به دلیل کم تحرکی اضافه وزن میگیرید که خود بستر بیماریهای زیادی را مانند دیابت فراهم میکند، پس میتواند سلامت جسمی ما را به خطر بیاندازد. از طرفی وابستگی به فضای مجازی باعث افسردگی میشود که افراد در فضای مجازی خودشان را با دیگران مقایسه میکنند که این باعث از بین رفتن عزت نفس در افراد میشود.
روانشناس بالینی عنوان کرد: اعتیاد به فضای مجازی در کودکان و نوجوانان باعث پرخاشگری، رفتارهای نادرست، خودشیفتگی، اعتماد به نفس کاذب و بیخوابی میشود که بیخوابی خود باعث بیماریهای بسیاری میشود.
روزبهانی اظهار کرد: منشا بیشتر خیانتهایی که در خانوادهها صورت میگیرد از وابستگی بیش از حد به فضای مجازی شروع میشود چون فضای مجازی باعث انزوا و فاصله گرفتن زوجها از هم میشود که بستر خیانت را فراهم میکند.
وی عنوان کرد: در اعتیاد به فضای مجازی ،ما ناخواسته به سوی تلفن همراه میرویم. اگر استفاده ما از فضای مجازی به پنج ساعت در روز برسد، دچار اعتیاد هستیم که در یک هفته میشود ۳۵ ساعت استفاده از فضای مجازی که تقریبا با ساعت کاری کسی که سرکار میرود برابر میشود. ما معمولا نیمی از این زمان را در ساعات کاری خودمان استفاده میکنیم و زمانی که میتوانیم کار مفید انجام دهیم در فضای مجازی میگذرانیم که این باعث افسردگی و خشم میشود.
روزبهانی شرح داد: برای ترک فضای مجازی بهتر است این سوال را از خودمان بپرسیم که چقدر استفاده از فضای مجازی کیفیت زندگی ما را بالا برده است؟ آیا استفاده مفیدی از فضای مجازی داریم؟ چراکه اگر فرد متوجه شود که درحال تلف کردن وقت خودش است، ناخودآگاه زمان استفاده از فضای مجازی را کاهش میدهد.
روانشناس گفت: بهتر است دلیل استفاده از فضای مجازی را از خودمان بپرسیم و یک ساعت خاص و مشخصی را برای استفاده از فضای مجازی تعیین کنیم تا محدودیت داشته باشیم. والدین برای فرزندانشان الگوهای مناسبی هستند و فرزندان سعی میکنند مثل آنها باشند اما وقتی والدین خودشان درگیر فضای مجازی هستند، نمیتوانند فرزندانشان را مدیریت کنند.
روزبهانی تصریح کرد: دومین مورد این است که والدین باید تعامل و گفتوگوی مثبتی با فرزندانشان داشته باشند؛ هرچقدر این گفتوگو مفید باشد، فرزندشان بهتر از فضای مجازی استفاده میکند. والدین فرزندان خود را تشویق کنند تا از فضای مجازی استفاده مفیدی داشته باشند و در انتها اگر نتوانستند کاری کنند از یک روانپزشک کمک بگیرند.
وی در آخر عنوان کرد: وجود فضای صمیمی در خانواده کمک میکند تا افراد از فضای مجازی فاصله بگیرند. باید بین خانواده و فرزندان اعتماد باشد و رمز گوشی یک دیگر را بدانند تا بهتر بتوانند بر کودک نظارت داشته باشند تا اسرار خودش را در فضای مجازی پخش نکند چون که این کار در دراز مدت و کوتاه مدت میتواند آسیبهایی برای وی داشته باشد.
انتهای پیام/
نظر شما